Omeleta s kozím sýrem a fazolkami: Chutná svačinka, která zasytí

Omeleta s kozím sýrem a fazolkami: Chutná svačinka, která zasytí
Zdroj: Albert

Nechcete si ke svačině prostě jen namazat chleba? Máme pro vás skvělé řešení! Vyzkoušejte omeletu s kozím sýrem a fazolkami.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 10. 04. 2021 10:30

Recept je jednoduchý a rychlý. Kromě toho, že potěší vaše chuťové buňky, vám dodá potřebnou energii na zbytek odpoledne.

Omeleta s kozím sýrem a fazolkami

Na jednu porci budete potřebovat: 150 g zelených fazolových lusků, 250 g hrachových lusků, 3 vejce, sůl, pepř, 10 g másla, 80 g přírodního kozího sýra NP, snítku čerstvé máty.

Příprava: V hrnci přiveďte vodu k varu a připravte si mísu s ledem. Do vařící vody vložte fazolky a vyloupaný hrášek. Vařte zhruba 3 minuty, vyjměte naběračkou a ihned vložte do ledové vody. Po 2 minutách sceďte a nechte na cedníku okapat.

Vejce rozklepněte do mísy. Osolte, opepřete a rozmíchejte metličkou. Na pánvi rozpusťte máslo. Vlijte vaječnou směs a vařečkou ji stahujte od okrajů směrem ke středu pánve. Jakmile je spodní strana omelety pevná, posypte ji nadrobeným sýrem, fazolkami, hráškem a pak ji opatrně přeložte napůl.

Ozdobte hráškovými lusky, čerstvou mátou a hned podávejte.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články