Pusinková roláda s krémem Diplomat: Dezert s malinami, který vás nadchne

Pusinková roláda s krémem Diplomat: Dezert s malinami, který vás nadchne
Zdroj: Albert

Sezóna malin se pomalu blíží a možná přemýšlíte o tom, co s těmito sladkými letními plody podniknout. Vyzkoušejte pusinkovou roládu s krémem Diplomat!

Tereza Švandová
Tereza Švandová 11. 06. 2022 11:30

Příprava tohoto dezertu vám zabere přes hodinu, je ale relativně snadná. Na výsledné roládě si pak pochutná celá rodina.

Pusinková roláda s krémem Diplomat

Na 1 roládu budete potřebovat: 3 vejce, 190 g cukru krupice, 25 g kukuřičného škrobu, 200 ml plnotučného mléka, 25 g pistácií, 100 ml smetany ke šlehání (31 %), 200 g malin

Příprava: Připravte základ na krém Diplomat. Opatrně oddělte ze 3 vajec žloutky a bílky. Žloutky v misce smíchejte se 40 g cukru a škrobem do hladké pasty. Do hrnce vlijte 200 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko sundejte z plotny a 100 ml za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi. Žloutkovou směs pak přelijte ke zbylým 100 ml mléka v hrnci. Za stálého míchání krém vařte do zhoustnutí cca 3 minuty, až vznikne konzistence pudinku. Pozor, ať se nepřichytí ke dnu hrnce. Krém po uvaření přendejte do misky. Celou hladinu pokryjte potravinářskou fólii, aby nevznikl škraloup, a vložte ho vychladit do lednice.

V míse vyšlehejte bílky do polotuhého sněhu. Pak mixérem postupně zašlehávejte 150 g cukru, až vznikne bílá lesklá hmota, která drží tvar a je zároveň dobře elastická. Trvá to asi 5 minut. Oloupejte 25 g pistácií a v sáčku je rozdrťte. Trochu nechte stranou na závěrečné posypání rolády. Posypte jimi plech vyložený pečicím papírem do rovnoměrné vrstvy. Sníh rozetřete stěrkou přes ořechy do výšky 1 cm. Roládu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 8 minut. Poté teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dalších 8 minut.

Vyšlehejte 100 ml smetany ke šlehání v robotu dotuha. Žloutkový krém prošlehejte a nakonec do něj stěrkou opatrně vmíchejte vyšlehanou šlehačku. Roládu po vyndání z trouby nechte pár minut vychladnout. Posypte ji 150 g omytých malin a potřete ¾ krému Diplomat. Poté roládu pomalu zarolujte a servírujte na tác. Zbytek krému dejte do cukrářského sáčku a ozdobte vrch rolády. Nakonec dozdobte zbylými 50 g malin a odloženými rozdrcenými pistáciemi.

Roládu můžete rovnou podávat anebo ji můžete chvíli nechat vychladnout v lednici. Obě varianty budou chutnat skvěle.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články