Slaný houbový závin s mletým masem: Originální rychlá večeře

Slaný houbový závin s mletým masem: Originální rychlá večeře
Zdroj: Albert

Přemýšlíte, co chutného si připravit ke svačině nebo večeři? Vyzkoušejte třeba tento slaný houbový závin s mletým masem.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 20. 11. 2021 09:00

Jeho příprava vám zabere půlhodinu a parádu s ním uděláte i ve chvíli, kdy se ho rozhodnete servírovat například na oslavě narozenin.

Slaný houbový závin s mletým masem

Na 1 závin budete potřebovat: 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 200 g žampionů, 30 ml slunečnicového oleje, 300 g mletého hovězího masa, 3 lžičky celého kmínu Albert, sůl, pepř, 2 vejce, 20 g strouhanky, 1 rozválené listové těsto, 200 g bílého zelí, 2 mrkve, 1 červenou řepu, 30 g majonézy, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíci bílého vinného octa

Příprava: Oloupanou cibuli pokrájejte nadrobno a česnek prolisujte. Žampiony nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli s česnekem. Přimíchejte maso, restujte ještě 3 minuty, a pak vmíchejte nakrájené žampiony. Opékejte dalších 10 minut. Poté přidejte 2 lžičky kmínu, sůl, pepř, 1 vejce a strouhanku.

Listové těsto rozbalte na plech vyložený pečicím papírem a podélně na jednu stranu vsypte masovo-houbovou směs. Závin zarolujte a potřete jedním vyšlehaným vejcem. Posypte zbylým kmínem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C 20 minut dozlatova.

Mezitím připravte salát. Omyté zelí a mrkev nakrájejte na tenké nudličky a dejte do větší mísy. Přidejte řepu nakrájenou na tenké plátky. Promíchejte s majonézou, smetanou, octem, solí a pepřem. Podávejte se závinem.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články