Vašek (59): Manželka mi jednoho dne oznámila, že se chce rozvést. Prý se se mnou nudí a chce si ještě užít

Příběhy o životě: Manželka mi jednoho dne oznámila, že se chce rozvést. Prý se se mnou nudí a chce si ještě užít
Zdroj: Freepik

Říká se, že když na muže přijde krize středního věku, začnou šílet. Ale může taková krize přijít i na ženu? Vaškova manželka zčistajasna podala žádost o rozvod. A důvod měla vcelku netradiční – prý se s ním začala nudit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 20. 02. 2024 10:00

Byli jsme se ženou Ivanou (55) šťastní přes třicet let. Měli jsme spokojené manželství, krásný dům, hodné děti, a dokonce jsme se před dvěma lety poprvé stali prarodiči. Ale naše štěstí se najednou rozplynulo a mně nezbylo nic.

Rozchodu nic nenasvědčovalo

Jsou to tři měsíce, co za mnou Ivana přišla, že chce podat žádost o rozvod. Nerozuměl jsem tomu. Nic tomu předtím nenasvědčovalo. Ivana nevypadala, že by byla nešťastná. Normálně chodila do práce a odpoledne, když přišla, chovala se jako dřív. Vídali jsme se s rodinou i kamarády. Myslel jsem si, že nám to klape.

Samozřejmě, že jsme se párkrát chytli, jsme přeci manželé už třicet let. Menší konflikt je proto samozřejmostí. Nenapadlo by mě, že by to mohlo hrát zásadní roli. Pokaždé jsme si všechno ujasnili, udobřili se a šli jsme dál.

Manželka mi oznámila, že se mnou není šťastná

Proto mě tak překvapilo, když přišla s nápadem se rozvést. „Nejsem poslední dobou s tebou šťastná. Je to neustále totéž, ničím mě nedokážeš překvapit nebo zaujmout. Myslím, že jsem se začala nudit. Přestala jsem žít a myslím, že mám teď poslední šanci vzít svůj život do vlastních rukou,“ řekla mi.

Byla to rána přímo do srdce. Evidentně celou věc už nějakou dobu plánovala, protože ještě ten večer přespávala u kamarádky. „Nemá smysl náš vztah zachraňovat, už jsem se rozhodla,“ dodala, když ode mě odcházela.

Manželka už má nového přítele, já nevím, jak dál

Byl jsem zdrcený. Nerozuměl jsem tomu, co se stalo a Ivanino vysvětlení mi nestačilo. Potřeboval jsem víc. Bombardoval jsem ji zprávami, volal jsem jí, dokonce jsem jel k její kamarádce. Ivana se mnou ale nechtěla mluvit. Neustále jsem si namlouval, že mě miluje a že chce se mnou být do konce života.

Ivana to viděla jinak. Je to už dva měsíce a já se z toho stále nedostal. Ivana si ale užívá volnost. Od známých jsem se dozvěděl, že chodí na jedno rande za druhým. A děti mi říkaly, že je seznámila s novým přítelem. Jsem ze všeho opravdu nešťastný, nechápu, co jsem udělal špatně a nedokážu jen tak jít dál.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články