10 celebrit, které si osvojily nebo adoptovaly dítě: Jak se s tím vyrovnali jejich biologičtí potomci?

10 celebrit, které si osvojily nebo adoptovaly dítě: Jak se s tím vyrovnali jejich biologičtí potomci?
Zdroj: Herminapress
Herečka Veronika Žilková, matka modelky Agáty Hanychové, má dvě adoptivní děti - Honzu a Markétu. Prý se do nich v dětském domově na první pohled zamilovala.Herečka Lucie Benešová je hrdou mámou čtyř dětí, ze kterých je jedna slečna nevlastní. Sáru si s manželem Tomášem Matonohou vzali do pěstounské péče, když jí bylo šest let.Režisérka Alice Nellis dlouho nemohla otěhotnět, a tak si osvojila dvě děti - Ellu a Olivera. Nakonec k nim přibyl ještě její biologický syn František.Herec a moderátor Jiří Werich Petrášek je synem legendárního herce Jana Wericha. Jeho matka se ale zřejmě zalekla Werichovy pověsti, a tak Jiří skončil v dětském domově. Odtud putoval ke své nové rodině, kterou považuje za vlastní.+ 7 fotek+ 8 fotek

Redakce Lifee.cz našla deset známých rodičů, kteří si neváhali osvojit nebo adoptovat děti a věnují jim stejnou péči, jako svým vlastním. Patří mezi ně například herečky Veronika Žilková, Lucie Benešová, Nela Boudová, Angelina Jolie nebo režisérka Alice Nellis.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 05. 2022 15:00

Jak se ale na adoptivní či osvojené sourozence dívají biologické děti celebrit? V naší talkshow Na kafeečko o tom nedávno s moderátorkou Miluší Bittnerovou promluvila modelka Agáta Hanychová, dcera herečky Veroniky Žilkové, která má dohromady třináct sourozenců.

Jak jste tuhle situaci vnímala?

De facto jsem jedináček, což se o mně moc neví, protože máma s tátou měli opravdu jen mě. Přála bych si, aby to tak zůstalo, ale bohužel se nepovedlo. Takže dohromady mám 13 sourozenců a nikdy jsem neměla pocit, že bych k nim musela hledat cestu. S těmi sourozenci, kteří byli u mámy, mám asi bližší vztah než s těmi, kteří byli u táty. Ale to je jasné, protože jsem je vídala častěji. Ale jinak - my se dokážeme semknout, kdykoli má někdo ze sourozenců problém. Spojíme se a pomůžeme si.

To chápu, ale když vám bylo třeba třináct let, tak už tam byli ti mladší sourozenci a…

...měla jsem je úplně stejně nerada. Jak ty z děcáku, tak své vlastní bratry. Jo.

Takže tam byla normální sourozenecká rivalita?

Ano. My jsme nevnímali, že někteří sourozenci byli adoptovaní. Máma šla pro jednu tříletou holčičku a přišla se dvěma velkými dětmi. Ségra šla ke mně do pokoje, brácha k bráchovi, takže já rozdělila pokoj. Od prvního dne to asi máme v sobě, nikdy by mě nenapadlo říct: „Maminko, ty sis tady někoho osvojila a nás jsi odstrčila."

Ale reakce by to byla přirozená.

Byla by přirozená, ale my jsme vychovaní podobně, jako křesťanská rodina, v duchu hesla pomoz bližnímu svému. To u nás funguje.

Takže se všichni dodnes vídáte?

Občas by ke mně bráchové klidně mohli chodit méně. Oni se ke mně chodí najíst, nakoupit si. Říkám, že jsem jejich samoobsluha. To je vždycky: „Ségra, my jdeme náhodou kolem!" Přijdou rovnou do lednice a začnou si sami nabízet. Vědí moc dobře, že mám vždycky nakoupeno a dobře se najedí. Mám je doma hodně často.

Které další celebrity mají zkušenosti s adopcí? Na to se můžete podívat v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články