Aneta Vignerová o apetitu syna Jiříčka: Miluje tvarůžky a salátovou okurku, obojí sní na posezení

Aneta Vignerová o apetitu syna Jiříčka: Miluje tvarůžky a salátovou okurku, obojí sní na posezení
Zdroj: Herminapress
Aneta Vignerová se svým tříletým synem Jiříčkem.Jiříček prý s mámou velmi rád vaří a miluje ovoce a zeleninu.Modelka Aneta Vignerová je opět šťastná.Syn Jiříček prý bude chodit do státní školky, aby byl mezi dětmi z běžných rodin.+ 5 fotek+ 6 fotek

Modelka Aneta Vignerová (35), která se nedávno vdala za scenáristu Petra Kolečka (39), promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz o výchově jejich syna Jiříka (3). Jaký má klučík vztah k jídlu? Dopřeje mu Aneta také nezdravé pochutiny, jako je pizza? A kdy Jiřík nastoupí do školky?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 04. 2023 14:00

Podle Anety Vignerové Jiříček rád asistuje u vaření, což modelka dokumentuje na svém Instagramu. K jídlu má podle všeho velmi kladný vztah. „On jí všechno a u všeho mi strašně rád asistuje. Je dobrej jedlík, ale má taková svá období. Někdy mu nechutná banán, jindy by ho snědl celý, potom mu zase nechutná maso. Člověk to musí pořád zkoušet. Když vidí, že něco chutná mně, tak ho to baví taky zkoušet," popisuje modelka apetit svého syna.

Syn Petra Kolečka miluje okurky

Třeba miluje tvarůžky. Já si s nimi dělám chleba a on mi klidně celý sní, nebo jen vybere ty tvarůžky. V tomhle je roztomilej. Má rád ryby i polévky. Ráda mu to dělám pestré. Snídáme spolu u stolu a je to hrozně vtipné," vypráví Aneta, podle které Jiříček nepohrdne ani ovocem a zeleninou.

Mezi jeho oblíbené patří například okurka, ať už salátová nebo kyselá. „Dokáže sníst celou salátovku na posezení. Nedávno jsem mu koupila ananas a byl šťastný. Jablíčka jí bez slupky a má pravdu, mně to takhle také více chutná. Občas si dáme i pizzu, i taková jsem matka," přiznává Aneta bez okolků.

Jiřík půjde do běžné školky

Školku chce modelka pro syna státní. Na soukromé vzdělávání ji prý neužije a touží spíše po tom, aby se Jiřík začlenil mezi normální děti. Vždyť jsem normální ženská, stýkám se s normálními ženskými a nepřipadá mi, že bych potřebovala něco extra. Ba naopak, chci, aby se Jiřík začlenil mezi normální děti. Žádná Montessori. Nemám to tolik načtené, ale je to taková alternativní výuka, které já nejsem zastánce. Ať je Jiřík s ostatními dětmi," usmívá se spokojeně Aneta.

Se synem jsme parťáci, tvrdí Aneta Vignerová

Výchovu řeší po svém a netvrdí o sobě, že by byla za všech okolností dokonalou matkou. Občas mi také bouchnou nervy a zařvu. Někdy to děti zkouší, zkouší, až pohár trpělivosti přeteče. Každý máme někde hranice. Myslím, že jsem taková máma-kamarádka. Sedíme spolu a o věcech si povídáme. Snažím se mu všechno vysvětlovat tak, jako bychom byli kamarádi a parťáci," dodává modelka.

Aneta si hlavně přeje, aby její syn všechno vyzkoušel a názor si udělal sám. „Vidí, jak to děláme my a já si nemyslím, že bych byla špatným vzorem. Když si chce něco ozkoušet, tak ho nechám," poukazuje modelka. S alternativními nebo benevolentnějšími metodami výchovy nesouhlasí. „Určitě nejsem žádná alternativní matka typu: ,Dělej si, co chceš, a lez si klidně po zdi.' Snažím se o zdravý přístup, aby dítě mělo nějaké morální hodnoty."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články