Bramborové saláty podle českých celebrit: Táborský má trik na cibulku, Sedláčková přidává ovoce

Bramborové saláty podle českých celebrit: Táborský má trik na cibulku, Sedláčková přidává ovoce
Zdroj: Se souhlasem TV Prima, Herminapress/koláž Lifee
Herec Miroslav Táborský do bramborového salátu už nepřidává šunkový salám, ale zase jej obohatil o mladou cibulku.Recept na bramborový salát má herec od svého tatínka. Na snímku s manželkou Kateřinou.Herečka Jitka Sedláčková odlehčuje bramborový salát kombinací zakysané smetany a majonézy.Jitka Sedláčková stráví Vánoce po boku svého přítele Pavla Töpfera.+ 3 fotky+ 4 fotky

Zeptali jsme se českých známých tváří, jak se u nich v rodině připravuje tradiční bramborový salát. A jak se dalo čekat, každý přišel s trochu jiným receptem. Herec Miroslav Táborský (63) jej například šperkuje spařenou mladou cibulkou, Jitka Sedláčková (61) přidává jablko a Laďka Něrgešová (46) tip, jak prodloužit jeho trvanlivost.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 12. 2022 10:30

Bramborový salát je pro Čechy velké téma. K Vánocům neodmyslitelně patří, ale každá rodina ho připravuje trochu jinak a na změny nebo novoty není místo.

Věděli jste, že salát bude lépe stravitelný, pokud do něj přidáte spařenou mladou cibulku? A pokud ho dochutíte majonézou až těsně před konzumací, vydrží v chladnu mnohem déle a vy jej potom nebudete muset vyhazovat?

O recepty na ten nej rodinný bramborový salát jsme požádali tři české celebrity a anketu jsme udělali také v redakci Lifee.cz. Recepty našich redaktorů zde brzy najdete také. A jaký je ten váš nejlepší bramborový salát?

Miroslav Táborský si odpustil salám

"Já ho postupně vylepšuji, upgraduji. Dával jsem tam podle tatínkova vzoru šunkový salám. Teď už teď nedělám. Ale zase mám různé vychytávky. Třeba mladá cibulka – ta se musí spařit, aby byl salát lépe stravitelný. To jsem se naučil. Rád brouzdám po internetu po různých dobrých kuchařích, kteří něco radí, a občas si z toho něco vezmu. Ale většinou ho dělám tak, jak ho dělal táta. Takhle to v rodině máme rádi."

Jitka Sedláčková přidává jablko

"Dávám do něj zakysanou smetanu a ne jogurt, protože ten má pro mě určitou kyselost. Potom šunku, ale ne moc, a vůbec nedávám hrášek ani vajíčko. Majonézu ano, ale nastavím ji právě tou zakysanou smetanou. Dokonce přidávám jablko. Dělám zkrátka takovou jemnější formu salátu. A hlavně ho nedělám moc, protože nerada vyhazuji jídlo."

Laďka Něrgešová jí salát až do Silvestra

"Zásadně do něj nedávám vajíčka natvrdo, uzeniny a ani hrášek, protože to by pak byl vlašský salát! Já připravuji bramborový salát přesně takový, jaký mě učila maminka. A dávám do něj řepkový olej. A majonézu pak už jen ,na barvu', aby jí tam nebyly tuny.

Možná vás bude zajímat vychytávka, které se držím. Salát udělám v obří míse. Dochutím, smíchám ho s řepkovým olejem a dám do chladu. A jen to množství, které aktuálně potřebuji, vyndám z lednice a smíchám s majolkou. Pak salát vydrží klidně až do Silvestra."

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články