Jitka Sedláčková z Poldy má speciální recept na bramborový salát: Zakysaná smetana místo jogurtu a jablka

Herečka Jitka Sedláčková tvoří od loňska pár se svým dlouholetým kamarádem Pavlem, bratrem herce Tomáše Töpfera.Pavel Töpfer se pohybuje v oblasti gastra.Jitka Sedláčková je po boku nového muže šťastná.Herečka Jitka Sedláčková je nově také babičkou. Vnučku od syna Filipa prý uvidí den před Štědrým dnem.+ 4 fotky+ 5 fotek

Hvězda seriálů ZOO a Polda Jitka Sedláčková (61) stráví letošní Štědrý den se synem Filipem Holcem a přítelem, restauratérem Pavlem Töpferem (74). Rok a půl starou vnučku uvidí herečka o den dříve, protože ta bude na Ježíška s maminkou. Sedláčková přiznává, že cukroví na Vánoce nepeče, ale na bramborový salát má exkluzivní recept, o který se s námi podělila.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 12. 2022 12:00

Herečka Jitka Sedláčková si sice s Vánocemi hlavu neláme, recept na bramborový salát má ovšem vymazlený k dokonalosti. Dávám do něj zakysanou smetanu a ne jogurt, protože ten má pro mě určitou kyselost. Dávám sice šunku, to ano, ale ne moc, a vůbec nedávám hrášek ani vajíčko," popisuje herečka, která podle všeho dbá na štíhlou linii.

„Majonézu ano, ale nastavím ji právě tou zakysanou smetanou. Dokonce přidávám jablko," přiznává Jitka Sedláčková a přidává tip pro všechny, kteří by rádi svůj bramborový salát trochu odlehčili.

Jak strávíte letošní Vánoce?

Víte, pro mě je to ještě strašně daleko. Já žiju tím, co je dnes. Dnes jsem tady a Divadlo Bez zábradlí každoročně připravuje vánočníček pro Nadační fond Slunce pro všechny, tak jsem se přišla podívat. Večer tady hraju. Doufám, že budeme všichni živí a zdraví. Štědrý den bych ráda strávila se svým synem a přítelem. Den předtím, 23. prosince, bych věnovala své malé vnučce, která bude na Ježíška s maminkou.

Máte už napečené cukroví?

Já cukroví nepeču.

Ani to linecké?

Ani linecké!

Co takový bramborový salát? Hodně lidí se každoročně pře, jestli v něm má být salám nebo majonéza. Jak ho připravujete vy?

Dávám do něj zakysanou smetanu a ne jogurt, protože ten má pro mě určitou kyselost. Dávám šunku, ale ne moc, a vůbec nedávám hrášek ani vajíčko. Majonézu ano, ale nastavím ji právě tou zakysanou smetanou. Dokonce přidávám jablko. Dělám zkrátka takovou jemnější formu salátu. A hlavně ho nedělám moc, protože nerada vyhazuji jídlo.

Koukáte na pohádky?

Koukala bych na ně ráda. Většinou, když je pyžamový den. To datum by letos mohlo připadnout na 25. prosince, ale stejně většinou někdo zavolá, že něco potřebuje - a v tu ránu je po pyžamovém dni. Nicméně na pohádky se dívám moc ráda, zejména na všechno s Libuškou Šafránkovou.

Proč?

Byla sousedkou mého muže, takže jsme se s ní na Spořilově potkávali. Je to taková hezká vzpomínka.

Jaký máte názor na nové pohádky?

Žádnou novou pohádku jsem neviděla, protože už jsem ve věku, kdy nemám čas jít do kina. Nedávno jsem zaznamenala, že šel s pohádkou do kina Honza Budař. Moc mu držím palce. Jinak já současné pohádky nesleduji. Jsem fanda pohádky Anděl páně, obou dílů, přes to nejede vlak. Dobré pohádky uměl také Zdeněk Troška, který už točit nechce.

Budete přes Vánoce také hrát divadlo?

Přes Vánoce ne, ale první představení mám 27. prosince právě tady, v Divadle Bez zábradlí, a je to muzikál Cabaret. O den později bych měla hrát představení Můžem i s mužem.

Měla byste nějaké přání do nového roku?

Rozhodně si přeji, aby nebyla válka. To je pro mě skutečnost, se kterou by mě nenapadlo, že se někdy setkám. Je tak zvláštní, že je to blízko, až mi to přijde jako sci-fi, jen je to bohužel pravda. Byla bych ráda, kdyby se ten konflikt nerozšířil a válka skončila. Samozřejmě ve prospěch národa, který je napadený.

Související články

Další články