Čtyři roky od smrti zpěváka Prince: Stal se Jehovistou, odmítal se léčit s AIDS a věřil, že ho zachrání Bůh

Prince Rogers Nelson byl americký zpěvák, multiinstrumentalista, textař, producent, podnikatel, sexsymbol a výrazná osobnost světové hudební scény.
Zdroj: Profimedia
Prince Rogers Nelson byl americký zpěvák, multiinstrumentalista, textař, producent, podnikatel, sexsymbol a výrazná osobnost světové hudební scény.Šlo o amerického multiinstrumentalistu, zpěváka, textaře, producenta, podnikatele, který byl také sexsymbolem. Narodil se do hudebnické rodiny – jeho otec John Nelson působil v triu soustředěném kolem jazzového zpěváka Prince Rogerse, dle něj také dostal symbolicky křestní jméno Rogers a později si osvojil 'Prince' a zvolil si ho za svůj pseudonym. Už od dětství se jevil jako talentované dítě, jehož nadání rozhodně nebylo mařeno. Učil se hrát prakticky na cokoliv, k čemu se dostal, výsledkem bylo, že už v sedmi letech hrál na klavír, ve 12 letech uměl hrát na 25 hudebních nástrojů. + 3 fotky+ 4 fotky

Půl roku před svým odchodem se prý legendární zpěvák Prince dozvěděl, že má AIDS. Rozhodl se však kvůli pravidlům sekty svědků Jehovových nesvěřit do rukou lékařů a věřil, že ho vyléčí vyšší moc. Bohužel se tomu tak nestalo a on v roce 2016 zemřel.

Petra Járková
Petra Járková 21. 04. 2020 08:00

Zpěvák Prince se prý ve svých 57 letech dozvěděl, že má AIDS. Patřil však mezi Jehovisty, odmítl se tak léčit a věřil, že Bůh vyslyší jeho modlitby a uzdraví ho. Přátelé z Princova okolí vyprávěli, že byl poslední půlrok svého života, kdy musel s nemocí žít, často slabý a často mimo. Téměř nejedl, zvracel a vypadal naprosto nezdravě.

Nesnadné dětství

Princ neměl snadné dětství. Když mu bylo devět, narodila se mu sestra Tika a rodiče se rozvedli. To těžce nesl, a jelikož nevycházel s matčiným novým přítelem, často utíkal z domova. Nakonec zakotvil u svého pravého otce, kde si našel cestu k hudbě.

První holka

Když mu bylo třináct, otec mu koupil první kytaru a on ni sbalil první holku. Nebylo to však jen tak nějaké dětské poblouznění, ale došlo i na sexuální hrátky, při kterých Prince přistihl jeho otec a vyhodil ho z domu.

Život na ulici

Mladík žil nějakou dobu na ulici a pak našel přístřeší u rodiny kamaráda Andreho Andreasena, se kterým začal později hrát v Grand Central. O dva roky později začal působit v seskupení Flyte Tyme, s níž se zúčastnil projektu 94East. Zde na sebe upozornil a od té doby se mu začalo dařit i v sólové kariéře.

Všestranný umělec

S pomocí Chrise Moona podepsal smlouvu s Warner Music na tři alba. Prince si na ně vše napsal, nahrál a zprodukoval sám. To udělal i na ostatní desky, které v budoucnu nahrál.

Jehovista

V roce 2001 si vzal za manželku Manuelu Testolini a díky ní se stal členem sekty svědci Jehovovi. Zřekl se veškerých svých hudebních počinů, které naznačují něco sexuálního a tři roky svou hudbu šířil jedině přes internet.

Nečekaná smrt

Přesně před čtyřmi lety v tento den byl zpěvák nalezen mrtvý ve svém nahrávacím studiu v Minnesotě. Pitva ukázala, že zemřel na předávkování opiáty.

NA ZPĚVÁKA PRINCE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články