Děti baví už dvacet let: Míša Růžičková (56) slaví úspěchy nejen s písní Semafor, která má přes 62 milionů zhlédnutí

Míša Růžičková (56) zpívá pro děti už dvacet let: Písnička Semafor má přes 62 milionů zhlédnutí
Zdroj: Se souhlasem Míši Růžičkové
Zpěvačka Míša Růžičková oslavila 20 let na hudební scéně.Její show pro děti jsou dodnes vyprodané.Míša Růžičková se hrdě řadí mezi Karol a Kvída nebo Štístka a Poupěnku.Moderátorkou jejího dětského večírku byla dětská herečka Adélka Hesová.+ 7 fotek+ 8 fotek

Zpěvačka a idol nejmenších dětí Míša Růžičková (56) slaví 20 let na scéně a chystá se na velké podzimní turné. V rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, zda ji děti poznávají na ulici a jak se živila předtím, než objevila svět dětských hudebních produkcí. Do kolika let hodlá Míša koncertovat?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 29. 05. 2023 08:00

Ikona dětí Míša Růžičková se řadí mezi dětské idoly, jako je Štístko a Poupěnka, Smejko a Tanculienka nebo Karol a Kvído. Díky zájmu dětí o svá vystoupení se dnes nemusí živit prací v kanceláři, kterou předtím tolik nesnášela. Videoklipy zveřejňuje na platformě YouTube.

„Největší čísla nám dělá Semafor, který má 62 milionů, ale myslím, že nejpopulárnější jsou mezi dětmi Popeláři, Sloník Toník a Sanitka," prozrazuje Míša. Videoklipy, o kterých mluví, mají mezi 30 - 40 miliony zhlédnutí. Dle její praxe během živých koncertů je ovšem vkus dětí trochu jiný. Písnička Semafor se na YouTube projevila nějakým záhadným způsobem," krčí rameny známá zpěvačka.

Slavíte 20 let na scéně. Jak tento nápad původně vzniknul?

Snažila jsem se před 20 lety zabavit své vlastní děti. Zjistila jsem, že s hudbou, která mi šla odmalička, to jde lépe než pouhými stolními hrami. Začala jsem psát písničky a testovala jsem je nejprve na svých dětech - jak na to budou reagovat. Dopadlo to tak, že má nejmladší dcera zpívá na albech od samého začátku. Dozpívávala všechny dětské hlásky, které tam jsou a které si dnes děti pouští. Od té doby uplynulo hodně let, ale nenašla jsem žádný jiný dětský hlásek, který by měl stejný rozsah, jaký mám já. V posledních letech zpívám také s kamarádkou, která se jmenuje Lucie. Má jinou hlasovou polohu, ale napsala jsem písničky, zpíváme je společně a myslím, že nám to hezky jde. Děti to ocení.

Poznají vás děti také na ulici? Máte hodně malých fanoušků.

Ne, většinou ne. Bývá to tak, že maminka většinou říká: „Hele, koukej, to je Míša Růžičková!" Ale jinak vůbec. Děti totiž mají tu krásnou vlastnost, že si mě nespojí s mojí show bez kostýmu. Dnes jsem oblečená také velmi lehce, ale často mívám na hlavě třeba uši nebo jinou část zvířátka, a to člověka opravdu hodně změní.

Kam se vaše show po těch 20 letech posunula? Jaký byl její vývoj?

Co se týká písniček, tam tvořím tak, jak mi to nejlépe jde a jak to umím. Co se týká vystoupení, původně jsme nedělali žádné velké show. Měli jsme zkrátka jen zvuk, nějak jsme to odzpívali a přidali jsme soutěže. Dnes mám auto pěkně zaplněné světly a aparaturou. Snažíme se to pro děti i pro rodiče udělat hezčí - aby je to bavilo. Aby maminka nepřišla na koncert a nepovzdychla si, že to nějak vydrží, když to musí být. Zrakový zážitek je pro nás už také důležitý.

Jak to děláte, když se vám nechce? Jste stále růžová a usměvavá.

To se mi nestává. Naopak - já ráda odjíždím z domu, protože vím, že na show bude veselo. Když vidíte ty dětské oči, které vás hltají a pořád vám něco chtějí říct, mluví na vás, vlastně vás natolik rozhodí, že začnete koktat, ale nemůžete je odradit - to jsou okamžiky, které se nedají zapomenout.

Jak dlouho v tom hodláte pokračovat?

To záleží, to se uvidí. Zrovna včera se mě na to ptal můj technik Dan. „Tak na jak dlouho to ještě vidíš?" Já si vždycky řeknu, že zkusíme dalších deset let a uvidíme, co život přinese. Proč ne, že?

Na svém youtubovém kanálu máte spoustu videoklipů. Která písnička je mezi dětmi nejpopulárnější?

Největší čísla nám dělá Semafor, který má 62 milionů, ale myslím, že nejpopulárnější jsou mezi dětmi Popeláři, Sloník Toník a Sanitka. Ti mají kolem 30 - 40 milionů, ale na koncertech to vidíte. Semafor se projevil nějakým záhadným způsobem.

Máte svoji roli jako full-time zaměstnání?

Ano. Žádné civilní zaměstnání teď dělat nemusím a je to krásné.

Předtím jste se živila v jakém oboru?

Kdysi jsem pracovala v kanceláři, což mě moc nebavilo, a dělala jsem všechno pro to, abych se jako kancelářská myš nemusela živit. Toužila jsem po tom, abych se mohla bavit tím, co dělám.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články