Kylie Minogue slaví 55 let: Od minikraťásků a minisukní až k elegantním kalhotovým kostýmkům

Kylie Minogue slaví 55 let: Od minikraťásků a minisukní až k elegantním kalhotovým kostýmkům
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Nezapomenutelný look z klipu k písni Spinnig Around z roku 2000. Legendární kalhotky, které měla Kylie Minogue na sobě, to dotáhly až do muzea.Stejně oslnivý a patřičně luxusní outfit předvedla v průběhu turné Fever z roku 2002. O její jevištní image se kompletně postarala italská značka Dolce&Gabbana.Kostýmy, ve kterých se představila na světovém turné Kiss Me Once v roce 2014, navrhovaly takové legendy, jako Jean Paul Gaultier, Dolce&Gabbana nebo Marchesa. A ve všech vynikaly Kyliiny dokonalé nohy, na kterých si vždy velice zakládala a zakládá.Občas ale své pověstné nožky skryje pod róbu sahající až na zem. Svou oblíbenou značku Dolce&Gabbana podpořila i mimo jeviště, když si v jejích květovaných šatech vyrazila v roce 2016 na koncert. Doplnila je i psaníčkem ze stejné kolekce.+ 12 fotek+ 13 fotek

Australská zpěvačka a herečka Kylie Minogue slaví 28. května půlkulatiny! Pojďme si u příležitosti jejích 55. narozenin připomenout její nejvýraznější módní okamžiky a kousky, kterými, ať už plánovaně či bezděčně, ovlivnila svět módy.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 28. 05. 2023 09:00

Zřejmě nejvýraznějším kouskem, který byl kdy se zpěvačkou a jejím stylem spojován, jsou titěrné zlaté mikrošortky z videoklipu k písni Spinning Around. Ultrakrátké lamé kraťásky zarezonovaly světem možná víc než sama melodie slavného hitu z roku 2000 a i vzhledem k datu se staly momentem její kariéry víc než průlomovým.

O další dvě dekády později neztratil tento look nic ze svého věhlasu, navíc jako aktuální trend viditelného negližé a mikrodélek opět nabývá na síle. Konkrétní model šortek si můžete prohlédnout dokonce na vlastní oči. Kylie je totiž věnovala Muzeu scénických umění v Melbourne, kde jsou součástí stálé expozice spolu s dalšími ikonickými kousky spojenými s hvězdnou kariérou australské rodačky.

Slavné montérky ze seriálu Sousedé získalo muzeum

Pojďme ale na úplný začátek její kariéry, do doby, kdy okouzlovala v australském seriálu Sousedé v roli automechaničky Charlene Mitchell, která téměř nesvlékla svůj pracovní khaki overal. Montérky se tak staly prvním z poznávacích znamení později celosvětově známé herečky a zpěvačky a patřily dlouho k ikonickým kouskům s ní spojeným.

I ty najdete v Melbourne jako součást stálé výstavy věnované zpěvaččině kariéře. Zdejší muzeum ale není jediným, které vlastní kousky spojené s kariérou Kylie Minogue. Mnoho jejích showbyznysových kreací najdete také v mnohem dostupnějším londýnském museu Victorie a Alberta. To podle zpěvaččiných slov vlastní v podstatě celou její koncertní garderobu od roku 2006.

Diamantová podprsenka a oblíbené minisukně

Styl australské krásky s přibývajícími zkušenostmi a také za pomoci odborníků postupně vzkvétal. Za vše mluví zvučná jména, se kterými při navrhování své nejen jevištní garderoby často spolupracovala. Například kostýmy pro turné Fever z roku 2002 měla na svědomí italská značka Dolce&Gabbana.

“Pamatuji si, že když jsem v Miláně dorazila na fitting jevištních outfitů, pro jejich tvůrce nebylo nic problém. Klobouky? Ano. Šperky? Jasně. Boty? No samozřejmě! Veškeré oblečení navíc bylo pro jistotu vyrobeno hned v několika velikostech! Jejich práce byla zkrátka úžasná,” nešetřila chválou zpěvačka, když se se svou zkušeností svěřila magazínu Vogue, a my máme dodnes v paměti její nezapomenutelnou diamantovou podprsenku a minisukni doplněnou o tepané kovové ozdoby paží a vysokánské kožené boty sahající až ke kolenům. 

Dalším ze zvučných jmen, která Kylie Minogue propůjčila svůj styl, byla značka Balenciaga a její tehdejší kreativní ředitel Nicolas Ghesquière (ten dnes zastává stejný post u podobně věhlasného módního gigantu Louis Vuitton). Průhledné minišaty s hlubokým výstřihem ve videu k písni Slow pocházejí právě z jeho dílny a Kylie se v nich svůdně svíjí u bazénu mezi polonahými plavci.

Kylie Minogue jako nadšená fanynka módy

Že pro ni móda není jen prostředkem pro vyjádření hudby, dokazuje Kylie Minogue v civilním životě. Velmi ráda je přímou účastnicí vyhlášených týdnů módy, speciálně ten pařížský navštěvuje pravidelně, a je pověstná svým vytříbeným módním stylem i mimo světla ramp. Když si na pařížský Fashion Week vyrazila naposled, předvedla se v kreaci značky Miu Miu a video, které přidala na svůj instagramový profil, doslova bouralo internet. Šaty za více než dva tisíce liber doplněné o stejně střiženou pelerínu rychle prokleply všechny světové agentury. Kylie si navíc zájem fotografů víc než užívala.

Nestárnoucí australská hvězda tak rozhodně s věkem neztrácí smysl pro styl. Naopak. Rok od roku je její módní stopa vycizelovanější a o co méně ji vidíme na pódiu v její původní roli, o to víc dovede oslňovat svým hvězdným stylem.

Inspirujte se jejím šatníkem i ikonickými kousky její kariéry, které jako by prorokovaly aktuální módní trendy, a prohlédněte si naši fotogalerii, v níž najdete podobné kousky dostupné právě teď v obchodech i online.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články