Radek (45): Po mateřské dovolené nastoupila manželka do mé kanceláře. Zadělal jsem si tím na pořádnou krizi

Radek (45): Po mateřské dovolené nastoupila manželka do mé kanceláře. Zadělal jsem si tím na pořádnou krizi
Zdroj: Unsplash

Radkova manželka Simona si po mateřské dovolené dlouho nemohla najít zaměstnání. A tak jí dohodil místo u sebe v kanceláři. Jako její nadřízený ale pomalu zjišťuje veškeré nevýhody, které z toho vyplývají. A doufá, že si Simona brzy najde jinou práci.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 16. 04. 2023 10:00

Simona (38) si po mateřské dovolené dlouho nemohla sehnat práci. Napadlo mě dočasné řešení. Nastoupila ke mně do marketingového týmu. Ukázalo se, že to nebude fungovat.

S manželkou jsem od rána od večera

Simona byla nešťastná, ani po měsících posílání životopisů se jí nedařilo sehnat vhodné zaměstnání. Po letech na mateřské už potřebovala vlastní příjem. A hlavně dostat se mezi lidi. U nás v práci zrovna končila jedna z asistentek a tak jsem Simoně navrhl, ať nastoupí k nám.

Připadalo nám divné vidět se celý den v práci. Navíc bych byl její nadřízený a nebylo jisté, jak se na to budou dívat kolegové. Pojali jsme to tedy jako dočasné řešení. Simonu jsem představil na poradě, někteří kolegové už ji znali z různých akcí.

Začali jsme spolu jezdit do kanceláře se zpožděním, musel jsem totiž nekonečně dlouho čekat v předsíni, až se moje manželka vypraví. Rád jsem chodil do práce s předstihem, kdežto Simona ráno nikdy nestíhala. Brzy jsme začali jezdit každý zvlášť. A to jsem ještě stihl odvézt dceru do školky a být v práci hodinu před Simonou. To byl ale vlastně ten nejmenší problém.

Prý nejsem v práci moc oblíbený

Zanedlouho jsem zjistil, že Simona chodí na oběd s kolegyněmi. A aby je pobavila, vypráví pikantnosti z domova. Zřejmě se jim chtěla zavděčit a nepůsobit jako protekční ženuška. V práci automaticky hrála roli mojí podřízené. Kromě momentů, kdy mi nosila vodu, abych doplnil tekutiny. Doma pak se mnou rozebírala, co by bylo potřeba v kanceláři změnit.

Na jednu stranu bylo zajímavé dozvědět se něco, co jsem jako šéf neměl šanci normálně zjistit. Možná bych ale raději zůstal v nevědomosti. Když jsem například zjistil, že nejsem až tak oblíbený, jak jsem si myslel, rozhodilo mě to.

Během měsíční porady jsme se dostali s kolegy do ostřejší diskuze a Simona se přidala. Začala mi oponovat a já pomalu ztrácel trpělivost. Coby podřízenou jsem ji neměl v oblibě. Večer se pak jako mávnutím kouzelného proutku měla stát milovanou manželkou. Jenže moje rozčarování přetrvávalo i doma.

Kvůli práci máme doma krizi

Musel jsem si s ní o tom promluvit. Tak jsem jednou večer, když už jsme leželi v posteli, otevřel to, co mě pálilo nejvíc. „Zlato, pracuješ u mě měsíc a už mi tam mluvíš do zaběhnutých procesů. Přitom tomu ani nemůžeš po tak krátké době rozumět. Shazuješ moji autoritu a asi chápeš, že děláš zlo i mezi mezi námi dvěma,“ spustil jsem připravenou řeč.

Jsi hrozný šéf, ale neboj se, zítra mám pohovor jinde. Tohle dočasné řešení pro nás není ideální,“ pravila naštvaně Simona a otočila se na druhý bok. Doufám, že brzy nastoupí někam jinam. Coby kolegové nejsme na jedné vlně a kvůli práci se už i doma schyluje ke krizi.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články