Jirka (37): Manželka byla pět krásných let na mateřské a já neměl důvod žárlit. Co se vrátila do práce, tak úplně šílím

Jirka (37): Manželka byla pět krásných let na mateřské a já neměl důvod žárlit. Co se vrátila do práce, tak úplně šílím
Zdroj: Freepik

Jirka o sobě ví, že je chorobně žárlivý. Pár let měl klid, neboť jeho manželka Tereza byla na mateřské. Teď se vrátila do práce a on je jako na trní pokaždé, když má Tereza jet na teambuilding. Do toho k ní do týmu nastoupil mladý kolega a Jirka si usmyslel, že s ním žena něco má...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 10. 2022 10:00

Moje manželka Tereza (35) byla posledních pět let na mateřské dovolené. Musím říct, že mi to maximálně vyhovovalo. Děti ji zaměstnávaly natolik, že neměla myšlenky na nic jiného. To se teď s návratem do práce mění. A já musím přiznat, že jsem na ni začal žárlit.

Byl jsem rád, když šla žena na mateřskou dovolenou

Před nástupem na mateřskou dovolenou pracovala Terka na pozici team leadera. Práce ji bavila a bylo to na ní znát. Měla pod sebou osmičlenný tým. Zatímco ona nástup na mateřskou dovolenou obrečela, já byl rád. Ten rozruch kolem manželky a její práce mi vadil. Firma často pořádala teambuildingy, různé večírky a akce.

Několikrát do měsíce byla pryč a já si doma kousal nehty, co tak asi vyvádí. Nejde ani tak o to, že bych jí nevěřil, jsem prostě odjakživa žárlivec. Mateřská dovolená znamenala, že až porodí, bude několik let doma. Je to pokrytecké a já to vím, ale já byl tak rád. Bože, byl jsem tak rád, že je doma. Po porodu měla dost práce kolem syna Arnošta, takže na nic jiného nemyslela.

Oproti tomu já měl dost volné ruce. Věděl jsem, že je žena doma a o všechno se postará. V té době jsem se vrátil k fotbalu a hraní pokeru s kamarády. Vracel jsem se do domu, kde bylo všechno hotové. Největší klid na duši mi dával fakt, že je žena celý den doma a nepřišla do kontaktu s žádným mužem.

Manželka se vrátila do práce

Když byly synovi dva roky, začala mluvit o návratu do práce. To se moje senzory strachu rozsvítily na poplach. Nutně jsem to musel oddálit. Začal jsem si tedy prosazovat druhé dítě. „Když už jsi doma, tak proč to nesfouknout jedním vrzem a mít druhé dítě?" navrhnul jsem. Dalo mi práci přesvědčit Terezu, jak skvělý je to nápad.

K mému štěstí byla do půl roku těhotná. Arnošt šel do školky a Terka zůstala doma. Měla rizikové těhotenství, takže návrat do práce se nekonal. Moje roky štěstí a klidu pokračovaly. Jen s tím rozdílem, že jsem se snažil doma Terce víc pomáhat. I tak jsem si našel čas na koníčky. Po narození Viléma se žena otáčela jako šroub.

Čas ubíhal rychle a ona čím dál tím častěji mluvila o tom, jak se chce vrátit do práce. Byla rozhodnutá, že až padnou klukovi dva roky, půjde do soukromé školky a ona do práce. To už se zastavit nedalo. Téměř půl roku trvalo, než si manželka vydobyla zpět své místo. A pak to začalo celé nanovo. Terka sice září jako sluníčko, ale já se samou žárlivostí dusím.

Manželka mi na žárlivost doporučila lékaře

V čase její nepřítomnosti nastoupil do týmu nový člověk. Jakýsi Honza (30), o kterém slyším víc, než bych potřeboval. Tereza o něm mluví s takovým zalíbením, až mi z toho běhá mráz po zádech. K tomu všemu ona i nadále všechno perfektně zvládá. Jak péči o děti, tak svoji práci. Dala se znovu do formy, je krásně štíhlá a plná života. A moje klidné spaní je pryč.

Už má za sebou dva pracovní víkendy někde na Moravě. Přijela z nich tak rozjařená, že si vážně začínám myslet, že tam s někým něco má. Dokonce jsem ji z toho už i obvinil nahlas. Tereza mi ale s klidem oznámila, že bych se měl nechat s tou svou žárlivostí vyšetřit. Maskuje tím nevěru, nebo jsem vážně zralý na doktora?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články