Laura (32): Manžel mě zradil. Odmítl pomáhat s miminkem a raději šel do práce

Laura (32): Manžel mě zradil. Odmítl pomáhat s miminkem a raději šel do práce
Zdroj: Freepik

Novopečení tátové mají možnost využít dva týdny otcovské dovolené. Manžel paní Laury však na to šel jinak. Místo toho, aby strávil s rodinou pár chvil, raději utekl zpátky do práce.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 02. 10. 2022 07:00

S Richardem (33) jsme si miminko moc přáli už delší dobu. Proto mě opravdu zaskočilo, co se stalo, když jsem přijela z porodnice. Od svého muže bych to nečekala. Myslela jsem si, že ho znám, ale to jsem se šeredně spletla.

Porod byl náročný

Před měsícem se mi narodil chlapeček Tobiáš. Byla jsem opravdu šťastná, že všechno dopadlo dobře. Ze začátku to totiž vypadalo tak, že s porodem budou velké komplikace. Paní gynekoložka mi ke konci těhotenství řekla, že pravděpodobně budu muset jít na císařský řez.

Byla jsem z toho dost špatná, protože jsem si tak nějak vysnila, jak můj porod bude vypadat. A o císařském řezu jsem nechtěla ani slyšet. Ale co bych neudělala pro zdraví svého dítěte... Nakonec jsem za něj byla i ráda, akorát zotavování je trochu náročnější. Pořád ještě nejsem stoprocentně fit.

O miminko se musel starat manžel

Proto jsem hned od začátku spoléhala na Richarda. První dny jsem se skoro nemohla hnout z lůžka a Richard se o našeho chlapečka musel chvíli starat sám. Připadalo mi, že ho to i baví a že to dělá rád. Je to přece jeho syn. Ale velmi rychle jsem vystřízlivěla. Richard si nás z porodnice přivezl v úterý. První dny se staral opravdu ukázkově, ale v neděli mi řekl něco, co mě opravdu zaskočilo.

„Zítra bych už rád šel do práce,“ přišel za mnou Richard. „Potřebují tam pomoc a já jsem se jim nabídl,“ dodal. „Ale přece ti šéf dal dva týdny otcovské dovolené. Já myslela, že ty dva týdny strávíme spolu jako rodina,“ nedala jsem se. Opravdu mě tím zaskočil.

Manžel šel raději do práce

Nechápu, proč se Richard hned žene do práce. Nejenže mě to mrzí, protože jsem se na společné chvíle s naším miminkem těšila, ale navíc jsem měla obavu, jak to tady budu zvládat sama. Opravdu jsem chtěla, aby tu zůstal. Richard ale nakonec odešel a já jsem se musela začít ohánět.

Pořád jsem nebyla po císařském řezu úplně v pořádku. A proto to bylo dost náročné. Nakonec jsme to zvládli. Richardovi ale jen tak neodpustím, že si nechal ujít společné rodinné chvíle a dal přednost práci. Vnímám to od něj jako velkou zradu.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články