Drsňák Hynek Čermák je teď bodyguard: Kvůli Burešové a Maškové dělá dřepy a drží stravu

Drsňák Hynek Čermák je teď bodyguard: Kvůli Burešové a Maškové dělá dřepy a drží stravu
Zdroj: Lifee.cz/Renata Bušková
Hynek Čermák (vlevo) v připravovaném muzikálu The Bodyguard. Vpravo Eva Burešová.Burešovou v muzikálu alternuje Tereza Mašková.Eva Burešová si zahraje roli, která proslavila zpěvačku Whitney Houston.Eva Burešová má titulní roli ve velkém licenčním muzikálovém kusu.+ 8 fotek+ 9 fotek

Herce Hynka Čermáka známe coby drsňáka z filmů Gangster Ka nebo seriálu Rapl. Teď se představí v úplně jiné poloze, a to jako bodyguard v muzikálu podle slavného filmu Osobní strážce. V hollywoodském trháku si jeho roli střihnul Kevin Costner. Čermák teď v našem rozhovoru popisuje, jak se udržuje v kondici a zda kvůli tomu také dbá na zdravý jídelníček.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 31. 01. 2023 08:00

Muzikál The Bodyguard měl v londýnském West Endu premiéru v roce 2012. Teď se připravuje v pražském Hudebním divadle Karlín a v titulní mužské roli se představí právě charismatický Hynek Čermák.

Jeho osudovou ženou se na jevišti stane Eva Burešová v alternaci s vítězkou SuperStar Terezou Maškovou„Každá z nich je úplně jiná a tak k tomu musíte i přistupovat. Evičce jsem říkal, že hrát tohle v Romeovi a Julii, tak bych se zbláznil - mít dvě Julie! To je jako mít dvě manželky," povzdechl si Čermák v našem rozhovoru.

Málokdo tuší, že Hynek umí skvěle tancovat i zpívat a v několika muzikálech už také v minulosti účinkoval, přesto má jeho píseň v novém kousku určité specifikum. Premiéra licencovaného muzikálu The Bodyguard proběhne 23. března.

Na první tiskové konferenci jste projevil obavu, abyste se na tak velkém jevišti neztratil. Už je to lepší?

No jasně, že jsem se bál. A ještě pořád nevím, protože stále nemáme diváky v hledišti. Tohle všechno mi sdělí teprve první zpětná vazba. Na to se hrozně těším - jestli se mi podařilo dosáhnout alespoň toho, že mě lidé na jevišti uvidí.

Pracujete kvůli této roli také na své fyzičce?

Herec musí na fyzičce pracovat pořád, takže tohle já provádím průběžně.

To znamená co? Běháte?

Ne, neběhám. Dělám něco, co by se dalo přirovnat k józe. Dřepy, kliky, shyby. Prostě takové to domácí posilování.

Držíte si k tomu také zdravou stravu?

Už před deseti nebo patnácti lety jsem si přirozeně navyknul jíst takové věci, které do žaludku patří, a ne takové ty nesmysly - to je celé. A cítím se mnohem lépe.

Na pódiu se v muzikálu setkáváte s osudovou Rachel v podání Evy Burešové nebo Terezy Maškové. Obě jsou jistě úplně jiné. Se kterou vám to zatím sedne lépe?

O tom to vůbec není. V alternacích je velký problém, jak sama říkáte, že to každá hraje úplně jinak. A já proto nikdy nemůžu přicházet na jeviště s tím, že budu dělat úplně to samé. Každá z nich je jiná a tak k tomu musíte přistupovat. Evičce jsem říkal, že hrát tohle v Romeovi a Julii, tak bych se zbláznil - mít dvě Julie! To je jako mít dvě manželky.

V muzikálu si má vaše postava střihnout také falešný zpěv během karaoke. Byla na to nějaká příprava? Zpívat umíte dobře, proto se ptám.

Nakonec být příprava nemusela, protože jsme se dohodli, že tahle část nebude zpívaná falešně, takže je to vlastně velmi jednoduché.

Nemusel jste kvůli tomu oprašovat zpěv?

Není to potřeba, protože ta píseň je v mém podání tak jednoduchá, že jsme se s paní korepetitorkou dohodli, že to prostě zazpívám jako u táboráku. Já tam nezpívám ty feelingy, jako zpívají holky.

Znervózňuje vás datum premiéry?

To vůbec. Už týden vím, že to máme v kabeli a je to hotové. Takže máme spoustu času. Režisér Tonda Procházka to měl tak připravené, že já budu jen rád, že budou mít holky čas si odpočinout. Jedině tak budou mít hlasový fond skvěle připravený na premiéru.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články