Dvě tváře Leony Skleničkové: Chudou Liduškou v pohádce, femme fatale v saténových šatech se sexy výstřihem

Dvě tváře Leony Skleničkové: Chudou Liduškou v pohádce, femme fatale v saténových šatech se sexy výstřihem
Zdroj: Herminapress/se souhlasem České televize/koláž Lifee
Mladá herečka Leona Skleničková na předávání Cen české filmové kritiky v roce 2022 v nápadném žlutém saku, které už vynesla také modelka Aneta Vignerová.Leona Skleničková letos v červnu na premiéře filmu To ty nosíš smůlu, lásko.Na premiéru tohoto filmu v Bratislavě už Leona Skleničková oblékla široké béžové kalhoty a bílý top bez rukávů.Leona Skleničková na premiéře druhé série seriálu Iveta.+ 10 fotek+ 11 fotek

Herečka Leona Skleničková (24), která se proslavila rolí Lidušky ve vánoční pohádce Krakonošovo tajemství, odhaluje v rozhovoru pro Lifee.cz tajemství svého šatníku, ale přidává tip také na dokonale hladkou pleť. Podle herečky je důležité nejen pravidelné odličování, ale také psychická pohoda. K té si dopomáhá praktikováním jógy, jejíž filozofii si natolik zamilovala, že přestala jíst maso.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 14. 07. 2023 17:00

Mladá herečka Leona Skleničková (24), kterou vídáme také v seriálu Sex O'Clock, se skrze jógu rozhodla z etických důvodů přestat jíst maso. "Někdy si dopřeji rybu, ale u té si alespoň říkám, že v ideálním případě chvíli žila svobodný život v moři a není `vypěstovaná` v zajetí. Prožít krátký život v absolutním stresu a teroru, zabít zvíře bez úcty, to mi nepřijde v pořádku," vysvětluje v rozhovoru pro Lifee.cz.

"Z pohledu toho, že všichni jsme jedna energie a cokoliv přijímáme - jakýmikoliv smysly - nás ovlivňuje a utváří naši auru. Ať už posloucháme, pozorujeme, cítíme, čicháme nebo konzumujeme. Tahle nauka říká, že maso je zabitá negativní energie," vypráví Leona Skleničková, která díky józe objevuje samu sebe. "Postupně se snažím dělat všechny kroky, které by co nejvíce souzněly s mým duchovním světem."

Módní trendy nejdřív musím okoukat, pak oblékat

Leono, jaký je váš módní styl?

Mám ráda šaty, které podtrhnou přirozené charisma člověka. Mám svoji stylistku, která je mou blízkou kamarádkou a vymýšlíme spolu outfity podle typu eventu. Pokaždé je to trochu jiná hra, bereme do hry všechny aspekty. A díky ní mě móda začíná víc a víc bavit.

Dokážete být v oblékání odvážná?

Ráda jsem odvážná. Kolikrát mě kamarádka musí trochu popostrčit, ať se nebojím vynést třeba boty na vysoké platformě. Ale baví mě experimentovat, protože mi přijde, že to má hodně blízko k herectví. Neustále se díky módě a make-upu proměňujete a promění vás to také vnitřně, dostane vás to do určité nálady nebo atmosféry. Je to zábavná vnitřní hra.

Existuje nějaký módní trend, který byste neoblékla? Třeba zvonáče?

Zvonáče třeba miluju. Ale vždycky, když se něco nového objeví, jsou mé první dojmy velmi zdrženlivé. Později, když mi to má kamarádka doporučí zkusit, tak kolikrát zjišťuji, co všechno dokážu nacítit. Baví mě jít s trendy směrem kupředu a proměňovat se. Učím se módy nebát.

Nejím maso, pleť si odličuji

Jak pečujete o svoji pleť?

Musím zaklepat, že pleť mám zatím bezproblémovou. Ale v poslední době jsem si ověřila, že za vše může vaše psychické rozpoložení. Takže mým úkolem i do budoucna je stresovat se co nejméně a ideálně hodně spát, aby tělo bylo vnitřně v pořádku. Potom se to projeví i na zdraví pleti. Už jsem si ozkoušela, že když jsou nějaká náročnější období, může se to projevit právě na pleti. Jinak se pochopitelně pravidelně odličuji.

Má na vaši pleť vliv také strava?

Ano, tu se snažím nepodceňovat a brát omega-3 nebo mít dostatek vitaminu B12, protože nejím maso a musím vitamin B12 kompenzovat doplňky stravy.

Jste vegetariánkou z etických důvodů?

Ano. Někdy si dopřeji rybu, ale u té si alespoň říkám, že v ideálním případě chvíli žila svobodný život v moři a není "vypěstovaná" v zajetí. Prožít krátký život v absolutním stresu a teroru, zabít zvíře bez úcty, to mi nepřijde v pořádku. Takže ano, z etických důvodů, a přivedla mě k tomu jóga.

Můj život s jógou

Můžete trochu přiblížit?

Z pohledu toho, že všichni jsme jedna energie a cokoliv přijímáme - jakýmikoliv smysly - nás ovlivňuje a utváří naši auru. Ať už posloucháme, pozorujeme, cítíme, čicháme nebo konzumujeme. Tahle nauka říká, že maso je zabitá negativní energie. Postupně se snažím dělat všechny kroky, které by co nejvíce souzněly s mým duchovním světem.

Jak často jógu cvičíte?

K samotnému cvičení asán se dostanu jen jednou za týden. Aktuálně bych řekla, že jógu žiju spíše duševně. Souzní se mnou samotná filozofie jógy, je pro mě krásně uchopitelná. Podle jógy dává životu největší smysl někomu sloužit nebo pomáhat druhým, vydávat ze sebe to dobré. To je má cesta, ale čeká mě na ní ještě spousta kroků, abych mohla dál růst.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články