Herec Jaroslav Dušek slaví 59. narozeniny: Od 90. let v sobě neměl žádný lék a nikdy nezrušil představení kvůli nemoci

Český film z roku 2003 s Jaroslavem Duškem v roli placeného společníka osamělých dam v hlavní roli.
Zdroj: Česká televize
Český film z roku 2003 s Jaroslavem Duškem v roli placeného společníka osamělých dam v hlavní roli.Mikuláš Mysliveček je ušlápnutým učitelem hudby s nízkým platem.Doma mu vládne dominantní vdavekchtivá snoubenka.Otce podivína má v domově důchodců.+ 5 fotek+ 6 fotek

Herec známý svým alternativním způsobem života a ojedinělými názory žije už léta v souznění s přírodou. Nebere léky, není nemocný a z pandemie koronaviru strach také nemá. Většinu času tráví na chatě u řeky, kde je nejšťastnější.

Petra Járková
Petra Járková 30. 04. 2020 08:00

Český filmový a divadelní herec Jaroslav Dušek roku 1980 spoluzaložil divadlo Vizita a stal se mistrem improvizace. Známý je i jako vtipný a svérázný moderátor nebo skvělý filmový herec oceněný mnoha cenami.

Velký talent

Dušek patří k těm nejtalentovanějším hercům své generace, kterého divadelní prkna přitahují a kamery milují. Působí také jako učitel na JAMU a DAMU. Diváci ho milují především ve filmech jako Pelíšky, Musíme si pomáhat nebo Pupendo. Skvělý herecký výkon však podal i v legendárním filmu Kouř nebo oscarových Želarech. Jedna z posledních rolí byla v seriálu z produkce HBO Pustina.

Souznění s přírodou

Herec miluje přírodu a žije v souznění s ní. Do svého těla se snaží vpravovat jen vše přírodní. V jednom z rozhovorů se Dušek přiznal, že nechodí k lékařům ani nebere žádné léky. Několikrát do roka si dá raději půst, otužuje se a cvičí dechová cvičení Wima Hofa, na kterých teď ujíždí i další české celebrity s kuchařkou Kamu v první řadě.

Žádné nemoci

Také se o něm říká, že nikdy z důvodu nemoci nezrušil žádné představení. Nikdy nebyl vážněji nemocný a chřipka je pro něj vzácnost.

Online aktivity

V době karantény vysílá své besedy Duše K Jaroslav Dušek online a snaží se zapojit i do dalších aktivit, které pomohou lidem překlenout toto těžké období. Za zmínku stojí například film Zrcadlení, jenž vypráví právě o Duškovi a premiéru měl 17. dubna online.

Relax u řeky

Slavný herec nyní tráví karanténu na své chatě u řeky, kde relaxuje s rodinou. Roušku nosí tak maximálně do místní samoobsluhy, aby nevzbuzoval pozornost. A vzhledem k tomu, že neutrácí, na finanční výpadek si nějak extra nestěžuje.

NA HERCE JAROSLAVA DUŠKA VE FILMU SPOLEČNÍK SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články