Jan Tuna (50) si pořídil klasická rovnátka: Za neviditelná dáte sto tisíc, to s dětmi raději vyrazím na dovolenou

Jan Tuna (50) si pořídil klasická rovnátka: Za neviditelná dáte sto tisíc, to s dětmi raději vyrazím na dovolenou
Zdroj: Lifee/Renata Bušková
Moderátor Jan Tuna se Lifee.cz pochlubil novými rovnátky na spodních zubech.Takhle vypadá nový úsměv moderátora Jana Tuny.Jan Tuna se s rovnátky objevil na představení novinek kávy L'OR.Takhle vypadal Jan Tuna, než si začal zuby rovnat pod dohledem odborníka.+ 5 fotek+ 6 fotek

Moderátor Jan Tuna (50) se ve společnosti blýskl širokým úsměvem, kterému nově vévodí klasická železná rovnátka na spodních zubech. Jak říká v rozhovoru pro Lifee.cz, nosit je začaly jeho děti a teď si je pořídil i on. Spokojil se přitom s klasickou variantou, protože celebritami oblíbená neviditelná rovnátka jsou nad jeho finanční možnosti.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 05. 2023 12:00

Podle Jana Tuny není podstatné, kolik je vám let. Rovnátka vám pomohou zachovat krásný úsměv i ve zralém věku. „Moje dentální hygienistka mi vyprávěla, že k ní přišla paní, která si nechala dát rovnátka v osmdesáti letech. Podle všeho to stojí za to," nabádá Tuna čtenáře Lifee.cz. „Já si myslím, že nikdy není na nic pozdě. Člověk by měl naplno dělat to, co udělat chce. Rovnátka můžete nosit i v době, kdy už nejste v pubertě," míní moderátor, který má poslední tři měsíce mírné problémy s výslovností, což mu trochu komplikuje práci.

Rovnátka jsou u vás novinka, že?

Je to tak, mám je čerstvě. Tři z mých čtyř dětí - protože dcera z prvního manželství už je dospělá - mají už asi rok nebo dva rovnátka. Chodíme na ortodoncii k paní doktorce Koťové, což je podle mě nejlepší odbornice v republice. Chodíme tam pravidelně na kontroly a asi před třemi měsíci jsem se jí zeptal, zda by se v mém věku daly narovnat i moje křivé spodní zuby. Řekla, že to není problém. Nevěděl jsem ani jak a už jsem seděl na křesle. Udělala mi otisky a dostal jsem rovnátka.

Jaký byl váš problém?

Když jsem byl malý, tak mi jeden zub ve spodní čelisti rostl vzadu, mimo řadu. Můj tehdejší dětský ortodontista, pan doktor Čermák, to nechtěl řešit tím, že by mi vytrhl nějaký zub, ale rovnátky mi ho tam zatlačil. Nicméně tím, že tam bylo málo prostoru, zuby byly přes sebe přeskládané a nebylo to hezké. Ale nikdy jsem to neřešil. Teď, když jsem s dětmi tak často navštěvoval ortodoncii, vznesl jsem zvídavý dotaz. Mám rovnátka a velmi brzy je zřejmě budu mít také na horních zubech.

Jak se vám s rovnátky vyslovuje? Slyším výraznější sykavky.

Je to trochu problém při mé profesi. Ano, sykavky mi jdou zatím špatně, ale už jsem si na to malinko zvykl. Vyslovit některá slova je opravdu peklo. Krátce poté, co mi je paní doktorka nasadila, jsem moderoval velkou charitativní akci Koncert pro život, který jsem organizoval pro Registr dárců kostní dřeně. Koncert měl šest hodin a vyslovit některá slova... opravdu jsem se zapotil. Byl jsem z toho potom unavený, jen to slovo dřeň!

V jaké fázi teď vaše zuby jsou?

Teď jsem ve fázi, kdy mám zuby opilé, jak říká paní doktorka, což znamená, že mi je roztáhla a teď se budou rovnat. Moje dentální hygienistka mi vyprávěla, že k ní přišla paní, která si nechala dát rovnátka v osmdesáti letech. Podle všeho to stojí za to.

Doporučil byste to tedy našim čtenářům?

Určitě! Já si myslím, že nikdy není na nic pozdě. Člověk by měl naplno dělat to, co udělat chce. Rovnátka můžete nosit i v době, kdy už nejste v pubertě.

Ale je to finančně náročnější.

Pokud chcete ta krásná neviditelná rovnátka, dáte za ně sto tisíc. O této variantě jsme se s paní doktorkou nebavili. Sto tisíc si dokážu užít jinak, třeba že s dětmi někam poletím. Jsem rád, že chodím k paní doktorce Koťové a ne na komerční ortodoncii. Co si budeme povídat, na trhu je spousta soukromých ortodoncií, kde to hlavní nejsou vaše zuby, ale vaše peníze. Kdybych chtěl sobě a svým dětem pořídit tahle krásná neviditelná rovnátka, tak jsme v tom za půl milionu. A to opravdu nemám.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články