Robert Jašków z Ordinace změnil image: Po padesátce jsem si pořídil rovnátka a brýle

Herec Robert Jašków během slavnostního otevření nové optiky neodolal selfie s moderátorkou Gabrielou Partyšovou.Takto znají primáře Máru diváci seriálu Ordinace v růžové zahradě.Manželka Roberta Jaškówa Petra má s hercem tři děti.Do společnosti spolu chodí zřídka, takto jim to slušelo na premiéře nové bondovky - sladili se do černé kůže a přišli ruku v ruce.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herec Robert Jašków (52) proslul rolemi záporáků a televizní diváci jej mohou znát také jako kontroverzního primáře Leoše Máru z Ordinace v růžové zahradě. V rozhovoru pro Lifee.cz říká, že s přibývajícím věkem byl nucen nasadit nejen brýle, ale také rovnátka. Nicméně ženy prý na jeho novou image letí.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 10. 2022 12:00

Charismatického Roberta Jaškówa jsme potkali v centru Prahy, kde zavítal do nově otevřené optiky. Jak herec polského původu prozradil, po padesátce pečuje o svůj zevnějšek možná víc, než kdy dříve.

Musím, s přibývajícím věkem je to potřeba. Ale ta rovnátka nejsou otázkou věku," naráží na fakt, že mu zubař před nedávnem doporučil srovnat jeden ze zubů. Jašków nosí rovnátka zodpovědně, ovšem jen ve chvílích volna. Před představením či návštěvou větší společnosti je odkládá, aby prý nešišlal. 

Robert Jašków si pořídil brýle a rovnátka

Co vás přivádí do optiky?

Přivádí mě to, že sám jsem vlastníkem brýlí na čtení a konkrétně ty, které mám dnes na očích, mám troje stejné. Líbí se mi na nich, že vypadají elegantně a mají obrubu jen z horní strany.

Zmiňujete, že máte brýle na čtení. Dálka vás zatím netrápí?

Do dálky zatím vidím krásně.

Kdy jste na to přišel, že špatně vidíte?

Ve chvíli, kdy jsem měl na mobilu nastavená ta největší písmenka. Budou to asi dva roky zpátky. Když jsem poprvé přišel k očnímu lékaři, řekl mi: „Pane Jašków, podívejte se do občanky, buďte tak hodnej!" Podíval jsem se a zjistil, že ta 1 a 1,5 dioptrie už potřeba opravdu bude.

Jak vám to komplikuje život? Dokážu si představit, že třeba nevidíte na scénář.

Život mi brýle komplikují strašlivým způsobem, ale to jen kvůli tomu, že je neustále někde ztrácím, zapomínám a hledám! Proto už jsem si je hezky rozesel po všech místech, kde se pohybuju. I proto mám tyhle konkrétní brýle v trojím provedení. Mám jedny na natáčení, v těch hraju primáře Máru v Ordinaci a nechávám si je na place, jedny brýle mám v batohu, několikery mám cestovní skládací, brýle, které se dají přidělat na pásek, další mám v garáži, v dílně, v pracovně, v ložnici, v kuchyni, v obýváku... Zatím nemám brýle u dětí v pokoji, k tomu jsem se zatím nedostal. Je to potíž a i když jich mám tolik, stejně pořád běhám po bytě a hledám je.

To jste vypočítal minimálně deset kousků.

Je to tak, ale nejčastěji nosím ty, které vidíte, protože jsou nejpohodlnější.

Máte nějaké preference ohledně tvaru, barev a designu brýlí?

Ani ne, jen musejí být lehké a nesmím o nich vědět.

Co na to říkají ženy, jste pro ně v brýlích přitažlivější?

To nevím, co myslíte? Já myslím, že ano!

Nedávno jsem si všimla, že nosíte také rovnátka. Vy se o svůj zevnějšek staráte opravdu pečlivě!

Musím, s přibývajícím věkem je to potřeba. Ale ta rovnátka nejsou otázkou věku. Potřebuji si srovnat jeden neposlušný zub, proto ta rovnátka zodpovědně nosím - mám je tady s sebou, v autě v batůžku. Když je příležitost, tak je nasazuji. Teď jsem si je sundal, abych nešišlal.

V jaké jste fázi v jejich nošení?

Už se to blíží ke konci.

Jak vás to napadlo, pořídit si rovnátka? Vídáme je spíše na dospívajících, ale pravda je, že nikdy není pozdě si zuby srovnat.

Nenapadlo to mě, ale mého kamaráda zubaře. Viděl, že je to potřeba srovnat, tak jsem do toho bez váhání šel.

Robert Jašków o rolích záporáků

Na televizní obrazovce vás vídáme často, ale co děláte ve chvílích volna?

To se věnuji rodině a dětem. Teď si také trošku kutím v dílně, dělám nové skříně. Ale toho volného času moc není, protože zkoušíme novou inscenaci ve Švandově divadle Kabaret Winton. Bude to představení věnované siru Nicolasi Wintonovi, který před druhou světovou válkou zachránil 669 dětí, když je nechal poslat do Anglie. Žádní jejich příbuzní se nedožili vysokého věku, protože skončili v koncentračních táborech.

Hrajete klaďase, nebo záporáka?

Hraju hned dva záporáky.

Máte s tím už nějaké nepříjemnosti v osobním životě, když vás režiséři často obsazují do záporných rolí? Nepočítám nás, novináře, kteří se na to neustále ptají...

Nemám. Myslím, že ta doba, kdy vám kvůli roli nechtěli prodat rohlík, je snad pryč a že lidé už jsou natolik chytří, aby pochopili, že je to jenom role. Já těch kladných postav v životě možná zahrál víc než záporných, ale nejsou tak vidět a nejsou tolik oblíbené.

Související články

Další články