Jean Reno: Zprvu nechtěl o filmu ani slyšet. Střeží si své soukromí a miluje ženy z Polska

Jean Reno
Zdroj: Wikimedia Commons, David Shankbone, CC BY 3.0
Purpurové řeky. Jean Reno coby policejní komisař vyšetřující vraždu muže, jehož tělo bylo zohaveno a pověšeno na vysoké skále.Návštěvníci. V této bláznivé komedii vytvořil spolu s Christianem Clavierem nezapomenutelnou dvojici bláznů ze středověku, kteří se omylem přesunuli do budoucnosti.Jean Reno ukazuje v komediích svou přívětivou a veselou povahu.Jak sám říká, padouch je jenom ve filmech. Jinak je milující otec.+ 2 fotky+ 3 fotky

Drsňák z filmu Ronin, ale i středověký hrdina, který se po vypití lektvaru, jenž připravil tak trochu senilní kouzelník, ocitne v současnosti. Řeč je samozřejmě o komedii Návštěvníci. Jean Reno je vskutku univerzálním hercem, a to přitom chtěl původně zůstat jen u divadla. Jaký je ale jeho soukromý život?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 09. 2020 13:00

Jean Reno je francouzský herec španělského původu. Jeho filmografie čítá přes padesát snímků a je držitelem mnoha ocenění, včetně Národního řádu za zásluhy. Má šest dětí, střídavě pobývá v Paříži, Malajsii a Los Angeles.

Francouz? Kdepak, v žilách mu koluje španělská krev

Přestože se Reno, původním jménem Juan Moreno y Herrera Jimenéz, narodil v krásném městě Casablanca v Maroku, koluje mu v žilách španělská krev. Je synem španělských emigrantů, kteří utekli před režimem generála Franca nejprve do Maroka a poté do země galského kohouta.

Do Francie se odstěhovali, když mu bylo dvanáct let. A nebyla to až tak velká změna, jelikož se v Maroku hovoří francouzsky, v novém domově ho tak nečekala žádná jazyková bariéra. O pár let později se rozhodl pro studium na konzervatoři. První filmovou roli však přijal až ve třiceti letech.

Film? Ne, díky

Nejprve přilnul k divadlu. Film se mu asocioval se slávou, o které často říkal, že může člověka zahubit. Raději volil získávání zkušeností z četby knih. K filmové kariéře jej přesvědčil režisér Luc Besson. Proslavil ho zejména díky Brutální Nikitě a Leonovi. A právě role vraha v Leonovi se řadí mezi jeho životní výkony.

Ukázat umí ale i komickou stránku své osobnosti. Se svou výškou 191 cm říká, že je největší vrahem stříbrného plátna, ale je potřeba být flexibilní. Vidět jsme ho tak mohli i v mysteriózním snímku Šifra mistra Leonarda a praštěné komedii Návštěvníci. Neváhá však přijímat role i v nezávislých snímcích.

Má rád Polky

Jean Reno o sobě prohlašuje, že je v soukromí milý chlap, který se dokáže postarat o svou rodinu. Je už potřetí ženatý, přičemž z každého svazku se mu narodily dvě děti. Nyní žije s modelkou Zofií Boruckou.

Zajímavé je, že jeho dvě ženy měly polské kořeny. Renovi se však slovanské ženy líbí obecně. “Jsou zde milí lidé, dobré jídlo a nádherné ženy,” nechal se slyšet při návštěvě v Česku. O své rodině a vztazích však moc sdílný není. Naopak, své soukromí si střeží jako oko v hlavě.

Díky své plodné kariéře se vypracoval mezi přední francouzské herce. Slaví úspěchy jak v Evropě, tak i v Americe. “Aby se člověk uchytil i za oceánem, musí umět anglicky. Taky musíte být sami sebou, kopie nikdo nechce,” prozradil herec. Ve volných chvílích vyrábí olivový olej. Litrová láhev vyjde v přepočtu na pět set korun.

Zdroj textu: TV Prima, Blesk pro ženy

Zdroj fotek:  TV Prima, Wikimedia Commons

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články