Keanu Reeves: Skromný boháč s těžkým osudem, který vás pozve na trochu jiné rande

Keanu Reeves
Zdroj: Wikimedia Commons, Governo do Estado de São Paulo, CC BY 2.0
Je Keanu nesmrtelný? Tak tuto otázku si často kladou jeho fanoušci. Je prý velmi podobný francouzskému herci Paulovi Monetovi (1847 - 1922).Miluje motorky, ale už si kvůli nim přivodil zlomeninu žeber. Dokonce přišel i o pár zubů.I takový dobrák jako Keanu časem vybočí z normálu. Jednou ho policisté přistihli řídit pod vlivem, podruhé ignoroval semafor. Jinak je ale čistý jako lilie.Velmi rád se angažuje v různých charitativních projektech.+ 2 fotky+ 3 fotky

Herec Keanu Reeves to neměl v životě lehké. Zažil šikanu kvůli dyslexii, ztrátu dítěte i tragickou smrt partnerky. Přesto kvůli těmto ranám osudu nezanevřel na svět a snaží se pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují. V jakých projektech se angažuje? A věděli jste o tom, že s ním můžete jít i na schůzku?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 09. 2020 08:00

Keanu Charles Reeves je herec a baskytarista již neaktivní kapely Dogstar. Od ostatních hereckých celebrit se odlišuje tím, že si nepotrpí na luxus. Přestože se jeho jmění odhaduje na 350 milionů dolarů, žije v obyčejném domě a rád využívá metro.

Utajený sponzor a obětavý sourozenec

Reeves se po právu řadí mezi nejštědřejší hollywoodské celebrity. Hvězda Matrixu už několik let přispívá na dětská oddělení různých nemocnic a také na výzkum léčby rakoviny. S touto nemocí měl osobní zkušenost. V roce 1991 byla totiž jeho sestře Kim diagnostikována leukémie. Musela se tak stáhnout do ústraní a ukončit právě se rozbíhající hereckou kariéru.

“Když byla Kim v nemocnici, byl tam s ní Keanu celou dobu. Seděl vedle lůžka a držel ji za ruku,” řekl rodinný přítel časopisu People. “Keanu je takový můj princ,” svěřila se o něco později samotná Kim. “Naslouchá vám na sto procent. Pamatuje si každé slovo, které jste řekli.” Oba sourozenci mají k sobě i nadále velmi blízko, a to i přesto, že se Kim rozhodla opustit Ameriku a odstěhovat se do Říma, kde ji samozřejmě její bratr navštěvuje.

Soukromá nadace

“Mám svou vlastní nadaci, která pomáhá nemocným dětem, “prozradil Keanu. “Proč jsem ji po sobě nepojmenoval? Na takové věci moc nejsem, proč to tam dávat, je to zbytečné. Hlavní je, ať funguje tak, jak má.”

Reeves však není jen mužem v pozadí, ale také se zapojuje do různých charitativních akcí. Kdo chce, může mu zavolat, popovídat si a zároveň přispět dobrovolnou částkou na výzkum léčby rakoviny, který je finančně velmi náročný. A coby bývalý hokejista (začal se mu věnovat na škole) podporuje také hráče, kteří utrpěli zranění páteře.

S Keanem na rande?

Ano, bylo to skutečně možné. Šlo o hercův nejnovější charitativní projekt. Ve spolupráci s nadací pro onkologicky nemocné v Idahu, Camp Rainbow Gold, nabízel Reeves možnost jít s ním na rande. Tedy v určitém slova smyslu.

Nešlo o osobní schůzku, ale o videohovor v délce patnácti minut. Keanu si také vyhradil právo hovor kdykoli ukončit, pokud by se dotyčná osoba k němu nechovala slušně či mu začala vyhrožovat. Dle dostupných informací byla počáteční suma ustanovena na deset tisíc dolarů, po pár dnech se však ještě zvýšila o dalších osm tisíc, v přepočtu na koruny bezmála čtyři sta tisíc.

Zdroj textu: nickiswift.com, sea.mashable.com, zdroj fotek: Wikimedia Commons

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články