Krasavec Marek Němec se netají obdivem k ženám: Jsou mým motorem a celoživotní inspirací. Bez nich bych nebyl

Krasavec Marek Němec se netají obdivem k ženám: Jsou mým motorem a celoživotní inspirací. Bez nich bych nebyl
Zdroj: Herminapress
Herec Marek Němec se svou filmovou partnerkou, spisovatelkou a herečkou Janou Bernáškovou.Marek Němec říká, že ženy jsou jeho celoživotní inspirací.Ve filmu si Marek de facto zahraje manžela Jany Bernáškové Rudolfa Merknera.Marek Němec říká, že nebýt žen, nebyl by ani on.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herec Marek Němec (42), který se objevil v seriálech Modrý kód nebo 1. mise, si zahraje v připravovaném filmu Jak přežít svého muže podle stejnojmenné knihy Jany Bernáškové. V rozhovoru pro Lifee.cz herec odhaluje, co obdivuje na ženách, a které ženské rozmary ho naopak vytáčejí.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 26. 05. 2023 17:00

Představitel doktora Hofbauera ze seriálu Modrý kód si svým charismatickým pohledem získal celou řadu obdivovatelek. On sám přiznává, že tajuplný ženský svět vlastně velmi obdivuje.

Žena je pro mě opravdu nádherný úkaz a obrovská celoživotní inspirace. Žena je také můj motor. Nebyl bych, kdyby ženy nebyly. A to teď nemyslím z biologického hlediska," upřesňuje sympaťák, který po rozvodu našel štěstí u pohledné brunetky Petry Hebké. Jak člověk zraje, poznává ženu v různých fázích života. Musím říct, že samotný fakt, že žena prožívá nějaké plodné období, které potom odchází... To je velká úcta a velký obdiv ženám," skládá Marek poklonu příslušnicím něžného pohlaví.

Ve filmu Jak přežít svého muže si de facto hrajete manžela Jany Bernáškové Rudolfa Merknera.

Ano, je to tak, můžeme to tak interpretovat. Je to postava, která má reálný základ, ale je tam také nějaká fikce.

Věděl jste o tom od začátku?

To jsem věděl, a proto jsem se také lehce obával. Ale potom jsem Rudu začal malinko napodobovat a on říkal, že to nechce. Jen jsem ho zlobil. Říkal: „Ale to nejsem já, to je prostě Karel a tak to ber!" Takže ve finále mi moc nepomohl a řekl, ať hlavně nejsem on.

Rozumíte ženám v otázkách, která Jana Bernášková popisuje? A koupil byste si takovou knihu?

Ženám samozřejmě rozumím, ale ono to vyžaduje ještě nějakou specifickou trpělivost při snaze pochopit ten širokospektrální ženský svět - při vší úctě. Je to hezké, ale sám bych si tuhle knihu nekoupil. Pokud v tom filmu mám hrát, je nutné, abych i tohle ženské téma pozřel. Musím se přiznat, že mám spoustu knížek, které mi doma leží a vůbec na ně nemám čas. Zjistil jsem, že si stačí povídat s autorkou a trošku nasát atmosféru - její vnitřní duševní rozpoložení.

Co na ženách obdivujete? Ženy mají také spoustu neřestí, třeba špatné nálady během PMS...

Máte všechno! Žena je pro mě opravdu nádherný úkaz a obrovská celoživotní inspirace. Žena je také můj motor. Nebyl bych, kdyby ženy nebyly. A to teď nemyslím z biologického hlediska. Jak člověk zraje, poznává ženu v různých fázích života. Musím říct, že samotný fakt, že žena prožívá nějaké plodné období, které potom odchází... To je velká úcta a velký obdiv ženám.

Jsou nějaké hlouposti, které na ženách nemáte rád? Třeba že tráví hodně času v koupelně? Dlouho vybírají šaty? Chodí pozdě?

To se vůbec nedá generalizovat. Každý podobný ženský rozmar mi přijde pěkný, pokud je pod kontrolou a není patologický. Na muži potom je, aby vyslyšel tohle volání ženské divočiny, dokázal ho včas poctít přítomností a nabízet ženě impulzy pro to, aby se věci měnily. Některé vlastnosti, které jste zmínila - a že jich mají muži také dost - často pramení z toho, že žena už nemá o muže zájem. Takže je to nakonec jen a pouze na nás, abychom to celé filtrovali.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články