Malá Jelizaveta z 1. mise: Co se díky natáčení naučila a jak vzpomíná na seriálového tátu?

Malá Jelizaveta z 1. mise: Co se díky natáčení naučila a jak vzpomíná na seriálového tátu?
Zdroj: Se souhlasem TV Prima
Malou Milenku si na place všichni oblíbili. S herečkou Kristýnou Leichtovou se rychle skamarádila. Milenčin seriálový tatínek Marek Němec se o malou holčičku na place staral jako o vlastní.S Milenou Konstantinovou dělala redakce Lifee.cz exkluzivní rozhovor v prostorách jedné pražské kavárny. Milenka si na sebe kvůli tomu oblékla šaty, které její postava nosí v seriálu.Natáčení 1. mise si Milenka užívala a že jsou kolem kamery, to chvílemi skoro ani nevnímala.+ 10 fotek+ 11 fotek

Na dětskou herečku Milenu Konstantinovu (5) jsme narazili na Instagramu, kde má vlastní profil, který spravuje její maminka. Od dcery si nechává všechno schvalovat, včetně odpovědí na komentáře nebo příchozí zprávy. Jsme tedy moc rádi, že malá Jelizaveta ze seriálu 1. mise schválila také naši žádost o rozhovor.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 02. 2022 08:00

Na Instagramu sleduje pětiletou Milenu Konstantinovu přes 2 400 lidí a podle její maminky jde většinou o děti. Milenka jako správná hvězda oblékla na náš rozhovor sváteční růžové šatičky, ve kterých se představila v seriálu a které od té doby nosí moc ráda.

V 1. misi, která právě běží na obrazovkách televize Prima, hraje Jelizavetu Vychanovu, dceru doktora Davida Hofbauera a Svetlany Vychanovy. Hodně času ale strávila také natáčením s Kristýnou Leichtovou, která v seriálu ztvárnila vrchní sestru Alici Hofmanovou.

Do seriálu 1. mise hledali holčičku, která umí rusky

Jak se Milenka k roli dostala? Byla registrovaná v castingové agentuře a jednoho dne mamince zazvonil telefon. „Hledali holčičku, která by uměla mluvit rusky a to já umím," říká hrdě Milenka. Její rodiče sice pocházejí z Ruska, v České republice, konkrétně v Praze, už ale bydlí přes patnáct let. Milenka je jedináček a v červnu jí bude šest. Česky, stejně jako rusky, mluví plynně.

Milena Konstantinova se dodnes schází se seriálovou mámou

Před kamerou nestála poprvé. Zkušenosti už má třeba z natáčení reklamy na mobilního operátora, která ale běžela jen na Slovensku. Když se Milenky zeptáte, proč se s maminkou rozhodla navštěvovat castingy, odpovídá bez váhání: „Chtěla bych být herečkou a hrozně jsem chtěla zjistit, jak se vlastně točí film nebo seriál."

Natáčení 1. mise pro Milenku skončilo v prosinci, už teď ale s maminkou znovu obráží castingy a čeká na další telefon. „Hodně se mi to líbilo a teď se mi po všech stýská," líčí Milenka. Dodnes se schází se svou seriálovou maminkou, herečkou Natalií Golovchenko, a na chvíli se podívala také na natáčení seriálu ZOO, kam šla pozdravit své kamarády, dětské herce, kteří zde účinkují.

Některé obrazy byly emocionálně náročné

V seriálu 1. mise si Milenka zahrála Jelizavetu, která ze začátku moc nemluví. Mimo natáčení ale Milenku do řeči nutit nemusíte, je velmi energická a nestyděla se ani před kamerou. „Pan režisér Lukáš Buchar si s ní hrál a navázal s ní moc hezký vztah. Všechno jí také trpělivě vysvětloval pan režisér Polišenský. Některé obrazy byly hodně emocionálně náročné a pan režisér jí hodně pomohl," říká maminka a dodává, že dobrá nálada panovala také mezi herci.

Tatínek Marek Němec byl srandovní

Když se Milenky zeptáte na jejího seriálového tatínka, kterého hraje Marek Němec, rozzáří se jí oči. „Marek je moc veselej. Házeli jsme si s plyšovou opičkou, se kterou jsem natáčela. Vůbec jsem se tam nenudila, bylo to srandovní," hihňá se holčička.

„Byla jsem tam celou dobu s ní jako doprovod. Přeci jen je ještě hodně malá. Musely jsme brzy vstávat, natáčet se někdy začíná hodně brzy ráno. Ale Milence to problém nedělá, ona běžně vstává v pět," vypráví maminka malé herečky.

Díky žádostem o autogram se Milenka naučila podepisovat

Když jsem natáčela, musela mi maminka psát do školky omluvenky. Vždycky tam napsala ,natáčení'," praví Milenka hrdě. Ostatně díky natáčení se naučila sama psát také. Respektive podepisovat se. Na Instagram jí totiž do zpráv začalo chodit velké množství žádostí o autogram a Milenka to bere se vší vážností.

Milenu Konstantinovu baví opera a návštěvy galerií

Vídat se v televizi Milenku ohromně baví. Premiéra každého dílu seriálu je velkou rodinnou událostí. „Je pro ni neuvěřitelné, že je v televizi a zároveň někde jinde. Také pro nás je to krásný pocit. Seriál sledují i paní učitelky ze školky. Ostatní děti to nevědí, přece jen je to seriál pro dospělé," dodává maminka. Dceru se snaží rozvíjet v tom, co ji baví, aby měla v budoucnu možnost se vysněné profesi věnovat naplno.

Milenka navštěvuje Montessori kroužek, ve kterém se připravuje na školu, na gymnastiku, a pravidelně chodí do Národní galerie nebo do divadla. „To mám moc ráda, baví mě opera. Byly jsme s maminkou třeba v Národním divadle na Perníkové chaloupce. Ráda zpívám písničky a chodím plavat nebo tančit," vyjmenovává holčička, o které určitě ještě uslyšíme. Našlápnuto má rozhodně skvěle.

Na Milenčiny fotky z natáčení a z rozhovoru pro Lifee.cz se můžete podívat v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články