6 krásných českých olympioniček: Čím hřeší Martina Dubovská a kam by šla na rande Markéta Davidová?

6 krásných českých olympioniček: Čím hřeší Martina Dubovská a kam by šla na rande Markéta Davidová?
Zdroj: ShowPix
Poté, co ukončila kariéru Gabriela Soukalová, patří Markéta Davidová k největším hvězdám českého biatlonu.
Stejně dobře jako v běžecké stopě nebo na střelnici se Markéta Davidová cítí také ve společnosti.české biatlonistky byly vždycky holky jako lusk. Dokazuje to i Eva Puskarčíková.Eva Puskarčíková na snímku s Gabrielou Soukalovou ještě v době, kdy obě závodily bok po boku.+ 4 fotky+ 5 fotek

Redakce Lifee.cz pro vás připravila přehled krásných českých reprezentantek, které se letos představily na Zimních olympijských hrách v Pekingu. Zjistili jsme, co rády snídají, kam by nejraději šly na první rande nebo co dělají ve volném čase. Která je vaší favoritkou?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 02. 2022 08:00

Letošní Zimní olympijské hry v Pekingu sice nepřinesly naší zemi tolik medailí, jako ty předchozí, přesto se bylo na co koukat. Nemalou zásluhu na tom měly pohledné české sportovkyně. My jsme o nich zjistili něco, co ve výsledkových listinách nenajdete.

Biatlonistka Markéta Davidová

„Ráno opravdu miluju ovesné kaše, bez toho nežiju! Ovesnou kaši do každé rodiny!" 

Česká biatlonová princezna Markéta Davidové by se neváhala přihlásit do kulinářské soutěže se svou ovesnou kaší, kterou si dává každé ráno a neváhá si ji sníst klidně i v posteli. Mimo to pětadvacetiletá biatlonistka miluje sladkosti, český rap a seriál Prolhané krásky. Rodičům prý párkrát tvrdila, že je nemocná, aby nemusela do školy. Hodně peněz utrácí za oblečení a má dvě tetování.

Na první rande by šla nejraději do parku, ale pokud by pánové hledali tip na podnik, který má Markéta opravdu ráda, pak je to pražská kavárna Místo a vietnamská restaurace v Jablonci nad Nisou. Aktuálně poslouchá nové album skupiny Imagine Dragons. Pokud by se nevěnovala svému sportu, jezdila by na koni. Nemá ráda sobeckost a zimu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Markéta Davidová (@makulaa)

Biatlonistka Tereza Voborníková

„Jezte víc čokolády, uklízejte po sobě v koupelně a fanděte českým biatlonistům!"

Naděje českého biatlonu, jednadvacetiletá Tereza Voborníková, prozradila televizi Czechteam.mall.tv, že mezi její největší slabosti patří mlsání čokolády a ráda sleduje seriál Too Hot to Handle. Miluje Dubaj a nejvíc peněz v životě utratila za jídlo. K snídani má ráda lívance s nutellou, které by si nechala servírovat i do postele.

Pokud by na ni muž chtěl zapůsobit, měl by ji vzít na první rande do kina. Samu sebe popisuje jako paličatou, tvrdohlavou, cílevědomou a upřímnou. Kdyby se nevěnovala biatlonu, chtěla by dělat balet. Tetování sice žádné nemá, ale rodičům tajila, že si nechala propíchnout uši.

Biatlonistka Eva Puskarčíková

„Nesnáším negaci, houby a matematiku!"

Biatlonová hvězda Eva Puskarčíková dokáže na podcastech poslouchat i deset hodin v kuse Opravdové zločiny. Jejím oblíbeným seriálem jsou Přátelé. Na dovolenou by ráda jela do Vietnamu. Miluje rodinu, krásné počasí a kávu, vyloženě nesnáší negaci, houby a matematiku.

K snídani má jednatřicetiletá sportovkyně ráda míchaná vajíčka se šunkou, k obědu může být smažený sýr. Má jedno tetování. Oblíbila si Marvelovky, zejména superhrdinku Captain Marvel, protože je to žena. Popsala by se jako optimistická, společenská osobnost, která ráda pomáhá lidem. Kdyby nedělala biatlon, zaměřila by se na něco, při čem by dobře vypadala, třeba krasobruslení.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Eva Puskarčíková (@eva.pusk)

Sjezdařka Martina Dubovská

„Mojí oblíbenou superhrdinkou je máma."

Devětadvacetiletá sjezdařka Martina Dubovská na sebe prozradila, že miluje seriál Přátelé a neodpustí si dobrou kávu ani hříšnou čokoládu. Nejvíc peněz utratila za jídlo a také na první rande by nejraději šla na dobrou večeři a do kina. Ke snídani si dává vajíčka, džus, čaj nebo kávu a ovoce.

Život jí zlepšuje pozitivní myšlení a extrémně negativní lidi nemůže vystát. Poslouchá španělskou hudbu i slovenský rap. Kniha, která ji v poslední době zaujala, je The Coach od trenéra tenistky Sereny Williams. Její oblíbenou superhrdinkou je její máma. Samu sebe by popsala jako dobrosrdečnou, bláznivou a přátelskou. Účast na olympiádě pro ni znamená splněný dětský sen.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Martina Dubovska (@martinadubovska)

Běžkyně na lyžích Kateřina Janatová

„Na Instagramu nemůžu sledovat své soupeřky!"

Čtyřiadvacetiletá Kateřina Janatová pochází z Jilemnice a na olympiádě reprezentuje Českou republiku v běhu na lyžích. Také Kateřinu můžeme najít na sociálních sítích, kde je poměrně aktivní.

„Nerada sleduju své soupeřky, to mě demotivuje! Nechci vidět, jak trénují, nedej bože, že trénují víc než já! Spíš sleduju přátele a účty s fotkami přírody," přiznala Kateřina portálu Czech-Ski. V Pekingu se v závodě na 10 km klasicky umístila na 34. místě a v cíli na ni čekal její přítel, britský běžkař James Clugnet.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kateřina Janatová (@katejanatova)

Skeletonistka Anna Fernstädtová

„Můj life hack je studená sprcha po ránu."

Talentovaná skeletonistka Anna Fernstädtová se svému sportu aktivně věnuje od roku 2013. Ve svém medailonku prozradila, že jejím life hackem je studená sprcha po ránu. Miluje léto, jídlo a rodinu. Oproti tomu nemůže vystát lži, špatné jídlo a covid. Kdyby se pětadvacetiletá sportovkyně nevěnovala skeletonu, bavila by ji gymnastika. Nejlepší snídaně do postele jsou podle ní palačinky a müssli.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Anna Fernstädt OLY (@annafernstaedt)

Pokud jste ve výčtu nenašli svoji favoritku, možná ji objevíte v naší fotogalerii. Pohledných a úspěšných českých sportovkyň je totiž mnohem víc!

Zdroje informací:

Czechteam.mall.tv

Czech-ski.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články