Kristýnu Leichtovou pobouřila pravidla bistra, které se vymezilo vůči dětem: Stačilo napsat, že podnik je jen pro dospělé

Kristýnu Leichtovou pobouřila pravidla bistra, které se vymezilo vůči dětem: Stačilo napsat, že podnik je jen pro dospělé
Zdroj: Herminapress
Herečka Kristýna Leichtová své dcery na společenské akce příliš často nevodí.V roce 2019 navštívila Kristýna Leichtová s jednou ze svých dcer pražské hračkářství, ale tvář holčičky před fotografy schovávala.Takhle to herečce slušelo během těhotenství v roce 2018.Filmový festival v Karlových Varech si Kristýna užila po boku své maminky.+ 8 fotek+ 9 fotek

Herečky Kristýny Leichtové (37) se hluboce dotknula kauza pražského bistra Marthy's Kitchen, jehož majitel zveřejnil pravidla, za kterých jej mohou navštěvovat děti. Herečka, která provozuje dětskou hernu v Ostravě, prý do tohoto podniku už z principu nikdy nevkročí. V rozhovoru pro Lifee.cz také tvrdí, že v bistru nemají děti rádi a mnohem férovější by bylo, kdyby napsali, že vstup je pouze pro dospělé.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 31. 03. 2023 09:00

Herečka Kristýna Leichtová ze seriálů 1. mise nebo Agrometal je vytíženou mámou dvou holčiček, Dorotky (4) a Rozárky (3). S rodinou žije v Ostravě, kde aktuálně provozuje dětskou hernu poeticky nazvanou Koutek světa. Je zde spokojená a po Praze se jí nestýská.

Už tam nikdy nepůjdu, zlobí se Kristýna Leichtová

O to víc se jí dotkla kauza, která v posledních dnech rezonuje republikou. Pražské bistro Marthy's Kitchen totiž na sociálních sítích zveřejnilo seznam pravidel, za kterých jej mohou navštěvovat děti. Majitel kavárny jim nezakazuje vstup, pouze vyžaduje určitý standard chování. „Já už se k podobnému tématu kdysi vyjádřila," vzpomíná herečka na příhodu z jedné kavárny, kam si s dětmi přišla odpočinout. Dvě starší dámy jí vyčinily, že má nevychované děti a nemá s nimi nikam chodit. „Cítím to tak, že do tohoto prostoru už nikdy nepřijdu - z principu," říká herečka rezolutně.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený BISTRO · CAFÉ (@marthyskitchen)

Děti jsou jako jakákoliv jiná menšina

Přístup bistra prý chápe, ale vadí jí způsob, jakým majitel své požadavky na dětské hosty zformulovalMyslím, že by se to takto nemělo dělat. Kdyby tam místo dětí dali jakoukoliv jinou menšinu, vzbudí to tisíckrát horší odezvu. Děti jsou také lidi," stojí si za svým oblíbená herečka.

„Děti samozřejmě neumí tak dobře ovládat emoce, ale to je na nich sympatické. Nechtěla bych je v tomto škatulkovat a krabičkovat, protože potom máte nešťastné dítě," míní Leichtová.

U svých dcer už prý dokáže problémové chování včas rozpoznat a také tomu přizpůsobit program. Když mé dítě není v náladě, už se mi to daří poznat, protože už mám děti trochu starší. A tak prostě některé věci nedělám. Někdy nechodím mezi lidi, protože ta nálada není a vím o tom. A když mají nějaký rychlý záchvat, tak zase vím, jak se to vyřeší," tvrdí Leichtová.

Jsem zastáncem dětských práv, tvrdí Leichtová

Herečka považuje za neuvěřitelné, že se podobnému vzkazu vůbec dává v médiích prostor. Je hrozné, že se kolem toho vytvořila taková kauza," chytá se za hlavu. Zároveň se nepovažuje za úplně nestranného arbitra. Povídat si o tomto problému s někým, kdo má dětskou hernu... Jsem velký zastánce dětských práv. Ať si mají restauraci pro dospělé, ale ať to tam tak napíšou. Víc není potřeba," navrhuje herečka. Tento postup přijde korektní také diskutujícím pod zmiňovaným vzkazem na sociálních sítích. Jisté je, že se bistru podařilo rozdělit veřejnost na dva tábory.

Děti nemají podle herečky v podniku rádi

Přesto si Kristýna Leichtová nemyslí, že by problém byl na straně matek s dětmi, nýbrž na straně podniku, který pravidla vydal. Byla jsem s dětmi třeba i v Imperialu, kde je to naprosto luxusní, mají potahy, stříbrné lžičky a sedací židličky pro děti. Takže s dětmi tam počítají. Každý to asi vidí trošku jinak," krčí Leichtová rameny. Oni jenom nemají rádi děti, jinak by tohle nenapsali," dodává herečka.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články