Kristýna Leichtová nám prozradila recept na domácí suchý šampon: Je z marockého jílu a přidávám pudink, tak voní po vanilce

Kristýna Leichtová nám prozradila recept na domácí suchý šampon: Je z marockého jílu a přidávám pudink, tak voní po vanilce
Zdroj: Herminapress
Herečka Kristýna Leichtová si s Lifee.cz povídala o svých kaštanově hnědých vlasech.Dvojnásobná maminka přiznává, že vlasy jí po porodech začaly vypadávat.Vypadávání vlasů nakonec ustalo a s pomocí profesionálů vlasy dala zase do pořádku.Herečka se opět pyšní krásnými kadeřemi, byť jsou vlasy podle ní velmi jemné.+ 7 fotek+ 8 fotek

Herečka Kristýna Leichtová (37) je dvojnásobnou maminkou, zajímalo nás proto, jak se její vlasy změnily po porodu. Prozradila, že vypadávaly, a zachraňovat svoji hřívu musela za pomoci profesionálů. Kristýna své vlasy denně nezatěžuje mytím, raději používá suchý šampon vlastní výroby, jelikož s běžně dostupnými nebyla kvůli jejich kvalitě spokojená. Lifee.cz prozradila, jak na to.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 07. 2023 12:00

Herečka Kristýna Leichtová (37), maminka dvou holčiček Dorotky (4) a Rozárky (3), žije s rodinou v Ostravě. Přesto si každoročně nenechá ujít filmový festival v Karlových Varech, kde jsme ji chvíli po příjezdu zastihli také my. Náš rozhovor vznikal v kadeřnickém salonu Franck Provost, proto se otázky přirozeně stočily k hereččině kaštanově hnědým vlasům.

"Vlasy se mi o trochu víc mastí, asi je to způsobeno jejich jemností. Ale já vlasy nemyji každý den, protože vím, že pokožka hlavy se častým mytím dráždí. Používám proto suchý šampon vlastní výroby," prozrazuje Kristýna Leichtová a pro čtenářky Lifee.cz v rozhovoru přidává také kompletní recept. "Je z marockého jílu a dokonce mám pocit, že funguje mnohem lépe než suché šampony z obchodů. To je strašně jednoduchá babská rada," tvrdí sympatická herečka.

Vlasy po porodu mi padaly, ale nezměnily se

Kristýno,  jak jste letos pojala svoji návštěvu Karlových Varů?

Letos jako každý rok velmi punkově. Dnes se chystám na koncert Kaczi. Je to holka z Beskyd, mám ji moc ráda. Druhý den mě čekají různé pracovní pochůzky a určitě půjdu také do kina. Jak říkám, pojala jsem to velmi punkově.

Je tedy punková také vaše garderoba?

Ano, také. Balila jsem, co jsem našla a co jsem na sobě ještě neměla. Ale protože jsem velkým zastáncem udržitelnosti, tak moje garderoba pochází z obchůdku, který se jmenuje Pohel úhledu. Letos jsme se s majitelkou opět domluvily a vybrala mi, tentokrát ne tolik vážně, závažně a fatálně, jako minulý rok. Trochu blyštivěji a rozverněji.

Takže flitry?

Přesně tak. Mám to hrozně ráda, ale nikdy jsem se neodvážila to na sobě mít. Uvidíme. Myslím, že pro většinu módních hodnotitelů jsem černá ovce a vyvrhel - a je mi to celkem jedno, což je na mně asi vidět.

Kristýno, jste dvojnásobnou maminkou. Jak se vám změnila kvalita vlasů během těhotenství a po porodu?

Nedávno jsem četla studii, která říká, že když tělo prožije nějaký traumatický zážitek nebo narkózu, tak na to zareaguje. Ale až po třech měsících je ta změna vidět. Porod mezi takové traumatické zážitky také patří. Tak jak se říká, že po třech nebo čtyřech měsících od porodu začnou vypadávat vlasy, to se mi opravdu také stalo. Vypadávaly dost po hrstech a často jsem v tomto období navštěvovala můj oblíbený salon Franck Provost. Ale potom se vlasy přirozeně obnoví. Takže ano, vlasy vypadávaly, ale že by se změnila jejich struktura nebo kvalita, to se úplně říct nedá. Mám vlasy hodně jemné.

Můj suchý šampon je zázrak

Berete kvůli tomu nějaké doplňky stravy?

Nejsem vůči tomu skeptická, jen příliš chaotická a zmatená. Nestíhám je užívat pravidelně. Vždycky nadšeně začnu, ale potom to nedokončím. Stává se mi to bohužel i s antibiotiky a to není úplně dobré.

Jaká je vaše denní vlasová péče? Myjete je denně?

Vlasy se mi o trochu víc mastí, asi je to způsobeno jejich jemností. Ale já vlasy nemyji každý den, protože vím, že pokožka hlavy se častým mytím dráždí. Používám proto suchý šampon vlastní výroby. Je z marockého jílu a dokonce mám pocit, že funguje mnohem lépe než suché šampony z obchodů. To je strašně jednoduchá babská rada.

Podělíte se s námi o recept?

Je to pouze marocký jíl se škrobem. Ale protože škrob je obsažený také v pudinku, používám pudink. Bonusem je, že ten suchý šampon potom hezky voní po vanilce. Někdo přidává ještě esenciální olej, ale to jsem ještě nezkoušela. Ale tohle je má první pomoc, záchrana, a dělám si také domácí deodorant.

Na přírodní kosmetiku nedám dopustit

Máte podobnou vychytávku také na pleť?

Jsem věrná českým přírodním značkám. Jsou to věci, které lidé dělají s láskou a dělají to tak dobře, že si to doma vyrábět nemusím.

Jak pečujete o vlasy a pokožku svých dětí?

Ano, to je také specifický obor, ale doporučuje se pečovat méně než více. Příliš mnoho produktů může naopak škodit. Zasahuji tedy jen ve chvílích, kdy je potřeba něco zachraňovat - štípance od komárů, zarudnutí, ekzémy. Už šest let mi na to bez problémů zabírá klasická stará zinková mast.

Stříháte své děti?

Zatím jsem je ještě nikdy nestříhala, necháváme jim vlasy růst a uvidíme, kam až to poroste. Občas už jsou tak zacuchané, že si říkám, jestli nenastal čas. Ale ne, teď se dcera raději začala česat sama. Radši prý chce mít delší vlasy.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články