Herečka Regina Řandová prozradila vlasový trik maskérek: Suchý šampon umí vlasy načechrat i zamaskovat odrosty

Herečka Regina Řandová (55) prozradila vlasový trik maskérek: Suchý šampon umí vlasy načechrat i zamaskovat odrosty
Zdroj: Lifee/Renata Bušková
Herečka Regina Řandová je pyšnou dvojnásobnou babičkou. Mladší vnuk Čestmír zdědil jméno po tatínkovi, ale také po dědečkovi, zesnulém herci Čestmíru Řandovi ml. (†60). Protože i jeho otec se jmenoval Čestmír, chlapeček je tedy čtvrtým nositelem tohoto jména v rodové linii. Druhý vnouček Reginy Řandové se jmenuje Matěj a do rodiny jej hereččin syn vyženil.Vnuci jsou podle všeho na svět fotoaparátů a showbyznysu zvyklí.Regina Řandová nedávno vnuky vyvedla do společnosti na dětskou oslavu.+ 8 fotek+ 9 fotek

Herečka a dabérka Regina Řandová (55), kterou proslavil například film Bota jménem Melichar, odhaluje v rozhovoru pro Lifee.cz, jak pečuje o své vlasy a pokožku těla. Říká, že vlasy denně rozhodně nemyje a používat se naučila také suchý šampon, který aplikuje, když vlasy postrádají objem a hustotu. Jak stříhala ostatní členy rodiny?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 06. 2023 08:00

Herečka Regina Řandová, kterou známe ze seriálů Sex O'Clock nebo Slunečná, je celoživotní blondýnkou. Pro úpravu vlasů má také herečka zažitou rutinu, kterou pravidelně dodržuje. "Mám pocit, že i maskérům se s vlasy lépe pracuje, když jsou umyté. Dobře vím, že když mi vlasy tupírují a nastříkají mi do nich suchý šampon, tak jsem raději za čisté vlasy. V běžném životě je myji dvakrát nebo třikrát do týdne," říká Regina v našem rozhovoru.

Vlasy neváhá oživit trendy kosmetickými produkty, jako je suchý šampon, který používá pravidelně. "Když vidím, že mi melír začíná odrůstat, tak aby odrost nebyl tolik viditelný," popisuje herečka. "Maskérky mě také naučily, že se díky němu vlasy hezky načechrají a nejsou zplihlé."

Kdy jste se o pleť začala poprvé zajímat?

Myslím, že to bylo v pubertě. Možná, že když jsem začala poprvé hrát v divadle, hostovali jsme na představeních - třeba i v Národním divadle. Tenkrát jsem se začala líčit a začaly jsme s mámou řešit také odličování a mazání pečujícími krémy. Mohlo mi být asi osmnáct let. Do té doby jsem dělala jen základní věci - když se v pubertě objevilo akné, řešila jsem to s maminkou. Je pravda, že to byla ona, kdo mě vzal ke své první kosmetičce a vlastně také ke kadeřnici. Tenkrát byly v Praze asi čtyři kadeřnické salony a tam jsme řešily nějaký střih, barvu a úpravu vlasů.

Měla jste nějaké preference?

Chodila jsem tenkrát jen na melír, protože jsem bývala blond, ale časem jsem začala tmavnout. Celoživotně zůstávám u podobné péče a zásadně neměním ani délku, i když mi vlasy rostou poměrně rychle, takže si můžu dovolit i kratší sestřih. To jsem také před šesti lety realizovala, byť si to skoro nikdo nepamatuje. Vlasy mi extrémně narostly a myslím, že mi to dokonce velice slušelo. Stejně jsem se chtěla vrátit k původnímu sestřihu. Kdo ví, třeba se jednou ke krátkým vlasům ještě vrátím. Nejsem moc velký experimentátor.

Jaké problémy u kosmetičky nejčastěji řešíte?

Vždycky jsem si v pubertě myslela, že mám mastnou pleť, ale s přibývajícím věkem má pleť vysychá, takže se ji snažím co nejvíce hydratovat.

Které produkty s sebou vozíte, pokud jedete na dovolenou?

Jsou to odličovací tamponky a ideálně ty hotové - vozím si je z Německa. Jsou už napuštěné a nemusím je máčet do mléka nebo vody. Potom ocením také každý krém, kterým se hodně promažu. To si beru také s sebou do letadla, když si z velkých balení poctivě udělám malá balení, abych je mohla mít i během letu. Když jsem letěla třeba do Austrálie, byla jsem na to připravená. A to jsem zvyklá si pleť po každém spánku ošetřit.

Jak často si myjete vlasy?

Bývá to tak jednou za dva nebo tři dny, denně určitě ne. Když točím, vždycky si vlasy umyju, i kdybych točila dva dny po sobě. Je to jednak pro ten pocit, ale také mám pocit, že i maskérům se s vlasy lépe pracuje, když jsou umyté. Dobře vím, že když mi vlasy tupírují a nastříkají mi do nich suchý šampon, tak jsem raději za čisté vlasy. V běžném životě je myji dvakrát nebo třikrát do týdne.

Používáte tedy suchý šampon?

Používám. Když vidím, že mi melír začíná odrůstat, tak aby odrost nebyl tolik viditelný. Maskérky mě také naučily, že se díky němu vlasy hezky načechrají a nejsou zplihlé. I z tohoto důvodu používám suchý šampon, protože dva dny po umytí jsou vlasy super, ale co s nimi potom, že?

Stříhala jste si nebo barvila vlasy sama doma?

Ne, to ne, protože se bojím, že to dopadne příšerně. Maximálně jsem si ve svém ofinkovém období ustřihla ofinku. Od mé kadeřnice jsem se naučila, že to nesmím stříhat rovně, ale hlavně do půlobloučku. A když bylo nejhůř, tak jsem se do toho vrhla.

Další členy rodiny také stříháte?

Manžela jsem stříhala, ale to bylo stroječkem a to je jednoduché. Nastavíte dvanáctku a sjedete celou hlavu. Když byl malý syn, tak ten neměl rád kadeřníka, takže jsme stříhali nakrátko stroječkem, jak se říká, na tenisák.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články