Herečka Hana Heřmánková o svých pečujících rituálech: Nedá dopustit na chladicí polštářek a vanu plnou heřmánku

Herečka Hana Heřmánková (60) o svých pečujících rituálech: Nedá dopustit na chladicí polštářek a vanu plnou heřmánku
Zdroj: Lifee/Renata Bušková
Hanka je matkou slavného rodu Heřmánkových. Zleva manžel Karel Heřmánek, Hana Heřmánková, snacha Nikol Kouklová a synové Karel a JosefHana Heřmánková s manželem, hereckým bardem Karlem.Rodina Hany Heřmánkové vlastní a provozuje pražské Divadlo Bez zábradlí.Hana Heřmánková je ve společnosti vždy usměvavá a v dobré náladě.+ 7 fotek+ 8 fotek

Herečka Hana Heřmánková (60) odhaluje v rozhovoru pro Lifee.cz svoji kadeřnickou a kosmetickou rutinu. Přísahá na studenou vodu po ránu a příznačně také vanu plnou heřmánku. Stříhala si někdy sama vlasy? Jak vzpomíná na období trvalé? A kolikrát do týdne si myje vlasy? Prozradila také, co pokaždé vozí ve své kosmetické taštičce, když vyráží na letní dovolenou.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 06. 2023 12:00

Herečka Hana Heřmánková nesměla chybět na prezentaci Asociace kosmetických a kadeřnických oborů České republiky. Jak prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz, péči o vlasy i pleť nepodceňuje a pravidelně navštěvuje také salony krásy, kde si užívá ticha a klidu.

Hana si nechává vlasy profesionálně barvit a nepřipadá v úvahu, že by šla spát s mokrou hlavou"Mám snachu, herečku Nikol Kouklovou, a ta má nádherné vlasy – jak barvu, tak délku. A skutečně, když k nám přijde, nepoužívá skoro nic. Jen šampon. Ale myslím, že na mé vlasy by to nestačilo," posteskla si herečka.

Kdy jste se poprvé začala zajímat o svou pleť?

První, co mě zajímalo, bylo malování. Když jsem byla malá, byly v módě paruky, a maminka měla – dodnes má – krásné hnědé vlasy. Dostala tenkrát ze západního Německa od známých dar, ze kterého měla hroznou radost. A to paruku. Byly to defacto tytéž husté tmavě hnědé vlasy. Ale protože se to nosilo, tak to nosila také. K tomu si ještě pořídila tu hlavu, která paruku drží. A já ji zmalovala. Vlastně jsem si na tom vyzkoušela líčení. Vzpomínám si, že jsem to hrozně prožívala. Nechtěla jsem to zkazit a moc se mi to líbilo.

A k té péči o pleť jste se dostala později, že?

Ano a určitě je to důležité, protože je to základ. Neříkáme to jen my, říkaly to už naše babičky – po ránu studená voda, to udělá divy. A dobrá kosmetika.

Chodíte dnes pravidelně do salónu?

Chodím pravidelně, už dlouhé roky jsem věrná jednomu a témuž. Před mnoha lety jsem pro ně pracovala jako ambasadorka. Jejich kosmetiku znám a věřím jí. Ta mi vyhovuje, protože jsem vyzkoušela všechny možné rady a vždycky z toho nakonec byl nějaký pupínek.

Jaké problémy v salónu nejčastěji řešíte?

Jednak tam jdu s tím, že si udělám chvilku pro sebe. Když mám masku, využiji příležitosti a na hodinu se zavřu do sebe. Zavřu telefon, diář a přemýšlím si o věcech, na které jinak nemám čas, protože je tam příjemně a mám absolutní klid. Pokud myslíte konkrétní problémy – vždycky se něco najde.

Co vám profesionálové nejčastěji vytýkají?

Třeba to, že málo piju. Měla bych se víc hydratovat, pít víc vody. To je velmi důležité. Jinak nic zásadního.

Když jedete na letní dovolenou, co nesmí chybět ve vaší kosmetické taštičce?

Jsem typ, co se špatně opaluje. Jamile vysvitne první jarní sluníčko, tak na sebe mažu krém, který má faktor 50. Bez něj bych vycestovat nemohla. Respektive mohla bych, ale nechci. Myslím, že zrovna tohle je pro moji pleť prospěšné.

Jak často si barvíte vlasy?

Pokaždé, když odrostou. Mám skvělou kadeřnici, která je zároveň mou kamarádkou a česala mě už v televizi. Teď má svůj salón, proto mi přišlo logické u ní pokračovat. Já jí pokaždé zavolám S.O.S a ona mi odpoví, ať přijdu.

Barvila jste se někdy doma sama?

Ne! Mám za sebou éru trvalých, to bylo opravdu šílené. Bylo to v 80. letech a možná byste ještě v archivu dohledala fotky. Je to dost hrozné a tenkrát mě zachránilo to, že mi bylo málo let a vypadala jsem mnohem lépe. Ale myslím, že to bylo dost drastické.

Jste pečlivka, která si myje vlasy každý den?

Vždycky, když mě čeká něco důležitého, tak si je samozřejmě umyju. To je takový rituál. Ale já to mám ráda, když si namočím vlasy. Je to relax.

Fénujete si vlasy? Někdo tvrdí, že když uschnou na vzduchu, je to pro ně nejlepší.

To je pravda. Mám snachu, herečku Nikol Kouklovou, a ta má nádherné vlasy – jak barvu, tak délku. A skutečně, když k nám přijde, nepoužívá skoro nic. Jen šampon. Ale myslím, že na mé vlasy by to nestačilo.

Takže nejdete spát s mokrou hlavou?

Ne, to ne. Ale nezastírám, asi jsem to také někdy dělávala. Dnes už to nedělám. Takhle – dělala jsem všechny možné zlozvyky.

Stříhala jste si někdy sama vlasy?

Ano, ofinu ano. A také dětem. Nosila jsem tenkrát kratší ofinu a byla jsem hrozně nervózní, když mi to trochu šlo do očí. Takže jsem nevydržela, vzala nůžky z manikúry a srovnala to. Naštěstí mi strašně rychle rostou vlasy.

Máte nějakou babskou radu, která se týká kosmetiky?

Mám. Je skutečně babská a já ji skutečně dělám. Ještě než nanesu krémy, tak si na pleť přiložím chladicí polštářek, který se dává do mrazáku a slouží třeba na otoky. Tím si ráno přejedu obličej. To mě nastartuje. Prezentuji to zde velmi sofistikovaně, ale dříve se to provádělo normálně studenou vodou. A mimo to, samozřejmě, vana plná heřmánku.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články