Legendární šéfredaktorka Vogue Anna Wintour: Má neobvyklé fobie, důchod je pro ni sprosté slovo

Legendární šéfredaktorka Vogue Anna Wintour: Má neobvyklé fobie, důchod je pro ni sprosté slovo
Zdroj: Showpix.cz
Anna Wintour je šéfredaktorkou časopisu Vogue. Je přísná a nebere si žádné servítky.
Zbožňuje tenis. Učí ji samotný Roger Federer.
Nosí pouze sluneční brýle značky Chanel.
Abstinuje. Pije jen perlivou vodu a kávu.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Anna Wintour slaví 71. narozeniny. Své místo na vrcholu módního průmyslu si musela tvrdě vydobýt. A ještě se svého postavení nehodlá vzdát. Důchod nepřipadá v úvahu, a pokud s ní chcete pracovat, připravte se na vojenský dril.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 11. 2020 08:00

Anna Wintour se narodila 3. listopadu 1949 v Londýně. Je novinářkou. Od roku 1988 vede americkou redakci módního magazínu Vogue. Začínala však v Harper’s Bazaaru. Je členkou Demokratické strany. Má dvě děti. Za svou práci získala několik ocenění, včetně Řádu britského impéria.

Tak trochu monstrum

Anna Wintour se do povědomí široké veřejnosti zapsala hlavně díky filmu Ďábel nosí Pradu, který vznikl dle stejnojmenné knihy její bývalé asistentky Lauren Weisseberg. Svou bývalou šéfku v ní vylíčila jako chladnou, despotickou a všehoschopnou osobu, která si jde tvrdě za svým.

K jejímu tvrzení se přidali i další bývalí spolupracovníci šéfredaktorky časopisu Vogue. Ne nadarmo jí říkali „nukleární Anna“. Pravdou ale je, že pokud by byla Wintour mužem, tolik by se o jejím chování nediskutovalo. Po všech vyžaduje stoprocentní pracovní nasazení, což pak v praxi znamená, že si sice dotyčný člověk polepší finančně, ale zároveň přijde o veškerý soukromý život. Přesto jsou její on-line kurzy o novinařině vždy dopředu vyprodané.

Tradicionalistka bez diplomu

Pohybuje se ve světě módy, kde se každý rok mění to, co je „in“, ona sama však celý život zůstala věrná jednomu stylu. Mikádo začala nosit ve 14 letech a účes nezměnila dodnes. Jen vyměnila tmavou barvu za světlejší, aby jí nebyly tolik vidět vrásky. Pokud se jí ale zdá, že je s jejími vlasy něco v nepořádku, je schopná jít ke kadeřníkovi i dvakrát za den.

Jak vidno, pečlivost se odráží i v jejím vzhledu, není to přetvářka, spíše součást jí samé. Přestože ukončila školu v 16 letech, dokázala z časopisu Vogue vytvořit skutečnou módní bibli. Ani ona tak nehledí při přijímacích pohovorech na úroveň vzdělání uchazeče, ale na to, zda je pracovitý a zapálený pro společnou věc.

Fobie

Fobie jsou zřejmě v módním průmyslu častým jevem. Dobrým příkladem byl Karl Lagerfeld, který se bál ošklivých lidí, tetování, sběratelů panenek, sociálních sítí a podání ruky. Ani Anna Wintour, která jednou, mimochodem, natruc odešla z jeho přehlídky, když zjistila, že si na ni vzal herce z lechtivých filmů, nezůstala těchto „strastí“ ušetřena.

Nesnáší pavouky. Kdybyste jí chtěli zkazit celý den, stačilo by si na sebe vzít černé oblečení. Tuto barvu Wintour vyloženě nenávidí. Stejně jako džíny. Ty si oblékla jen ve stavu největší nouze, což bylo zatím celkem šestkrát za její život. Tehdy musela skutečně trpět.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Anna Wintour

Vogue: Anna Wintour

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články