MacGyver v důchodu: Richard Dean Anderson je vzorný táta a změnil se k nepoznání

Co dnes dělá Richard Dean Anderson: Legendární MacGyver zasvětil život dceři Wyllie
Zdroj: Profimedia/Wikimedia Commons/Super Festivals from Ft. Lauderdale, USA, CC BY 2.0/koláž Lifee
Richard Dean Anderson v roce 1987 na natáčení slavného seriálu MacGyver.Druhou velkou rolí Richarda Deana Andersona je Jack O´Neill ze seriálu Hvězdná brána.Richard Dean Anderson v 90. letech. Dlouho se o něm psalo jako o starém mládenci. Ale v roce 1996 potkal Apryl A. Prose a všechno se změnilo. O dva roky později přišla na svět Richardova jediná dcera Wylie Quinn Annarose Anderson.Richard Dean Anderson a jeho čtyřletá dcera Wylie na otevření atrakce Shrek 4D v zábavním parku Universal Studios Hollywood. + 4 fotky+ 5 fotek

Richard Dean Anderson dal světu dvě slavné role, protřelého Anguse MacGyvera a Jacka O´Neilla, který v seriálu Hvězdná brána prozkoumává vesmír. I když se Anderson v televizi objevuje dodnes, jde o pouhé reprízy. Herec se totiž před patnácti lety odebral do důchodu, aby mohl trávit víc času s dcerou Wylie.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 03. 12. 2022 09:00

V lednu mu bude 73 let a toho útlého sympaťáka v něm už lze najít jen stěží. Podepsal se na něm nejen věk, ale také nadváha. Jenže když mu tvář rozzáří úsměv, pořád je to tam. Náhle se objeví hrdina, bez kterého by televizní historie nebyla kompletní.

Richard Dean Anderson alias kultovní MacGyver

Pokud jste devadesátky trávili také u televize, určitě si vzpomínáte na Anguse MacGyvera, který leckdy zachránil svět pouze se svým švýcarským nožíkem a izolepou. Byl to muž činu, problémy dovedl vyřešit díky bystrému mozku, šikovnosti a znalostem chemie. Provedl diváky celým řešením a vysvětloval, co dělá. Mimochodem, proto se Andersonovi nelíbila nová verze seriálu, kde se víc střílelo a méně ukazovalo řešení problému. I proto se musela obejít bez něj.

MacGyver byl ve své době unikátem a v Oregonu či na Floridě dokonce vznikly výukové programy inspirované seriálem. Učilo se v nich kreativní myšlení a řešení problémů ve třídě. „Jsme v pozici, kdy můžeme zasít semínka, stali jsme se mnohem společensky odpovědnějšími," řekl Richard Dean Anderson v roce 1990 pro Los Angeles Times. „Myslím, že se nám podařilo nakreslit krásnou hranici mezi vzdělávacím aspektem toho, co děláme, a zábavou. Pokud to bude přísně intelektuální, přijdete o publikum, jeho pozornost se toulá. Vím to, protože ta moje dělá to samé," dodal herec, který sice nikdy nevyplul z béčkových vod, ale přesto se snažil dělat věci s přesahem. A takový je i jeho soukromý život.

Všechny lásky Richarda Deana Andersona

Rodák z Minnesoty propadl v mládí hokeji, jenže už po třech týdnech ve školním družstvu si zlomil obě ruce. Přišel sice o sportovní kariéru, ale hokeji se stejně věnoval celý život. I v průběhu natáčení organizoval zápasy se štábem. Jeho druhou láskou bylo herectví. Díky MacGyverovi se v osmdesátých letech stal jednou z největších televizních hvězd. Vyžádalo si to ale daň, v rozhovorech vzpomínal na to, že kvůli práci zanedbával rodinu. A konkrétně MacGyver mu prý vzal sedm let života, neboť hrál téměř v každé scéně.

Byl v jednom kole i co se týče žen. Jednu chvíli mu bulvár přisoudil titul nejzaměstnanějšího hollywoodského starého mládence. Chodil třeba s Teri Hatcher, ale nikdy se neoženil. Prý to měl tak, že se s nikým nechtěl příliš citově zaplést. Kdykoli cítil, že by ze vztahu mohlo být něco víc, následoval rozchod.

Všechno se změnilo, když potkal Apryl Prose. Bývalá garderobiérka a rekvizitářka o něj zpočátku neměla zájem, protože si myslela, že je typickým čtyřicátníkem, který se nedokáže vázat. Když v listopadu 1997 zjistila, že je těhotná, bála se, že Richard bude vyšilovat. Místo toho se prý rozbrečel a naplno se pustil do příprav na novou roli - roli tatínka. Tehdy sedmačtyřicetiletý herec nakoupil spoustu knih a s Apryl začal chodit na kurzy předporodní jógy.

Jak dnes žije Richard Dean Anderson

Wylie Quinn Annarose Anderson se narodila v srpnu 1998. Apryl a Richard často mluvili o tom, že by chtěli mít alespoň dvě děti. K tomu už nedošlo a v roce 2003 rozešli. Slavného herce otcovství změnilo natolik, že po natáčení vždy spěchal domů, aby se mohl věnovat malé Wylie.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Anderson, Richard (@rixxanderson)

Ona je důvod, proč žiji a chodím do práce," řekl kdysi Anderson. Když šli s Apryl od sebe, rozhodl se stát otcem na plný úvazek a od roku 2007 hraje jenom sporadicky. A vytratil se také z veřejného života. Jenom díky jeho osobnímu webu RDAnderson.com víme, že pořád žije, a je hrdý na svou dceru, která před dvěma lety úspěšně odpromovala. A radost mu dělají také psy.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Richard Dean Anderson

News.amomama.com: Richard Dean Anderson Never Married & Started Crying after Finding Out He Would Be a Dad

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články