Frank ze seriálu Krok za krokem: Patrick Duffy se po sedmdesátce znovu zamiloval a prodává kvásek

Patrick Duffy ze seriálů Krok za krokem a Dallas: Novou lásku našel po sedmdesátce
Zdroj: Profimedia/se souhlasem TV Nova/koláž Lifee
Jedním z prvních filmů Patricka Duffyho byl Muž z Atlantidy (1977). Herec se měl dostavit na konkurs v plavkách, ale prý si je zapomněl, a tak se producíroval v trenkách.Na film Muž z Atlantidy navázal seriál, který nepřežil první sezonu. Patrick Duffy ale stejně už o rok později dostal roli v legendárním Dallasu.V roce 1978 přišel seriál Dallas, v němž si Patrick Duffy zahrál Bobbyho Ewinga, nejmladšího syna rodiny bohatých naftařů. Bobby byl férový a ochotný vždy pomoct, pravý opak svého staršího bratra J.R. (Larry Hagman).Další slavnou rolí Patricka Duffyho byl Frank ze sitcomu Krok za krokem.+ 7 fotek+ 8 fotek

Patrick Duffy se proslavil zejména rolemi v legendárních seriálech Dallas a Krok za krokem. Víc jak čtyřicet let žil s herečkou Carlyn Rosser, která bohužel zemřela v roce 2017. Pár let poté se mu stalo něco, o čem si myslel, že je už dávno pryč. Znovu se zamiloval...

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 22. 10. 2022 09:00

Patrick Duffy má dobráckou tvář chlapa, na kterého se lze spolehnout. Takovou postavu hrál v seriálu Dallas a vlastně i v sitcomu Krok za krokem. A vypadá to tak, že stejný je i ve skutečnosti.

Dvě lásky Patricka Duffyho

Původně chtěl být profesionálním sportovcem a během dospívání tvrdě trénoval, dokonce se stal certifikovaným potápěčem. Jenže na střední škole nakoukl na dramatický kroužek a to mu změnilo život. Přihlásil do programu odborné přípravy herců na University of Washington v Seattlu a stal se jedním z dvanácti přijatých. Hlásilo se přes 1200 lidí...

Když mu bylo 21 let, v autobuse potkal lásku svého života. O deset let starší Carlyn byla baletní tanečnicí ve First Chamber Dance Company. Byla také buddhistkou a seznámila Patricka s vírou, kterou striktně dodržuje dodnes. V roce 1974 se vzali v buddhistickém chrámu a krátce na to přišel na svět jejich první syn Padraic. O čtyři roky později doplnil rodinu Conor. Carlyn bohužel v roce 2017 zemřela na rakovinu.

I když to vypadalo tak, že po smrti své životní lásky zůstane herec sám, paradoxně mu pomohl covid. V průběhu pandemie zůstal přes internet v kontaktu s přáteli a v jejich skupině se octla i herečka Linda Purl, kterou už dlouho neviděl. To, co začalo jako skupinová konverzace, skončilo dialogem mezi Patrickem a Lindou. Každý den si povídali několik hodin. Když si to uvědomil, sedl do auta a prý jel za ní 20 hodin, aby zjistil, jestli to bude fungovat i ve skutečnosti. Fungovalo. A od té doby jsou pořád spolu. „Ani na minutu jsem si nemyslel, že se to bude opakovat. Nikdy jsem si nemyslel, že se znovu cítit budu takhle," vysvětluje Duffy pro magazín People, jak mu do života opět vstoupila láska.

Druhý dech Patricka Duffyho

Ve věku 73 let začal Patrick Duffy se svou partnerkou Lindou Purl nový byznys, v září rozjeli produkci takzvané startovací sady kynutého těsta. Základem je kvásek, který má hercova rodina už od roku 1952. Tehdy podnikli výlet na Aljašku, kde Duffyho matka dostala od sousedů jako dárek na uvítanou kvásek. Používá se třeba na kynutí chlebového těsta a koláčů a v posledních letech opět přichází do módy i u nás.

K dárku se váže legenda, že základ tohoto kvásku pochází ještě z dob aljašské zlaté horečky. „Nevím, jestli je to pravda, ale držím se toho příběhu, protože nejde dokázat, že se mýlí," řekl Duffy pro The Gazette. A dodává, že do něj již přes 70 let přidávají jen mouku, cukr a vodu. A prý chybělo málo a rodinný kvásek by nikdy neexistoval. Hercova matka si dárek nechala, i když jej musela seškrábat z vnitřku kufru plného oblečení poté, co nádoba s kváskem explodovala kvůli tlaku v letadle.

S širším využitím rodinného kvásku přišla dvojice během pandemie. Patrick připravoval pro Lindu lívance a nápad byl na světe. Od ledna 2022 seděli v kuchyni, přemýšleli, jak to prodat, a čmárali si logo společnosti, kterou nazvali Duffy's Dough. Veškerý výtěžek z prodeje sušeného kvásku půjde charitativním organizacím, které se věnují lidem postiženým nedostatkem jídla. Patrick Duffy je zkrátka správňák i ve skutečném životě.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Patrick Duffy

Thebiographychannel.co.uk: Patrick Duffy

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články