Marie (27): Kamarádce jsem doporučila rozchod s nevěrníkem. Poslechla, ale od té doby visí na mě

Marie (27): Kamarádce jsem doporučila rozchod s nevěrníkem. Poslechla, ale od té doby visí na mě
Zdroj: Unsplash

Když Marie poradila kamarádce Zitě, aby opustila nevěrného přítele, neměla ponětí, co tím spustí. Zita ji skutečně poslechla a s přítelem se rozešla. Od té chvíle ale vyžaduje, aby byla Marie pořád s ní. I tři čtvrtě roku od rozchodu. Když Marie řekne ne, Zita ji vydírá...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 11. 2022 07:00

Když jsem zjistila, že moji kamarádku Zitu (26) podvádí přítel, na nic jsem nečekala a řekla jí to. Zajímalo ji, co bych udělala na jejím místě. Řekla jsem, že bych se s takovým chlapem rozešla. Ona mě poslechla, ale teď má pocit, že musíme být pořád spolu.

Kamarádka se zamilovala do sukničkáře

Se Zitou jsme kamarádky od střední školy. Seděly jsme spolu už v prváku, kde naše přátelství vlastně začalo. Byly jsme typické kamarádky. Se vším jsme se vzájemně svěřovaly. V těžkých chvílích jsme si pomáhaly a byly jedna druhé oporou.

V třeťáku začala chodit s Jardou (27), který neměl zrovna dobrou pověst. Říkalo se o něm, že je sukničkář. Zita tomu odmítala věřit a dala jejich vztahu šanci. K překvapením všech se Jarda choval vzorně a podle všeho jí byl roky věrný.

Nakonec jsem mu i já přišla na chuť a měla ho ráda. Zita k němu vzhlížela a skutečně ho milovala. Plánovala s ním budoucnost. Založení rodiny, děti, dům, dovolené... Zkrátka všechno, o čem věděla, že ji udělá šťastnou. Já jí to z celého srdce přála a doufala, že se jí sen splní.

Na moji radu se rozešla s nevěrným přítelem

Poslední rok jsem ale měla pocit, že jim to skřípe. Zita si na přítele často stěžovala. „On je pořád pryč. Chová se divně. Už spolu ani nespíme," stěžovala si. „Možná někoho má," přiznala své obavy. Jako dobrá kamarádka jsem ji chtěla utěšit a tvrdila jsem, že to tak určitě nebude. Přesto jsem za pomoci společných přátel začala zjišťovat, jak to s Jardou je doopravdy.

Netrvalo příliš dlouho a pravda vyšla najevo. Skutečně Zitu podváděl. Na nic jsem nečekala a nepříjemnou zprávu jí sdělila. Zhroutila se a prosila mě o radu, co má dělat. „Co by? Kopni ho do zadku. Co s takovým, když podvádí!" řekla jsem rázně. „To ale zůstanu sama," plakala. „Nezůstaneš, máš mě," utěšovala jsem ji.

Pár týdnů ještě nad rozchodem přemýšlela, ale já ji do něj vyloženě nutila. A to jenom proto, že jsem nechtěla, aby ji ten zmetek dál vodil za nos. Nakonec se rozhoupala a skutečně se s ním po téměř devíti letech rozešla. Pořádně to obrečela. Bylo mi jasné, že mě bude potřebovat, a tak jsem jí byla pořád poblíž.

Kamarádka na mě pořád visí

První dva měsíce jsem to brala jako samozřejmost, později už ne. Od jejich rozchodu uplynulo téměř tři čtvrtě roku. Zita na mě ale pořád visí. Každý den ji musím vyzvednout z práce a něco s ní podniknout. Neexistuje, že bych řekla ne. To se hned naštve, nebo rozbrečí. „Ještě že tě mám, nevím, jak bych to bez tebe zvládla," říká mi často.

Já už ale nemůžu. Mám svůj život, svého přítele. Ten už pro její porozchodové kňourání a sebelitování nemá pochopení. Nebaví ho, že s námi Zita chodí do kina a v poslední době i na večeři. Já mu rozumím a snažím se s tím něco dělat. Před měsícem jsem Zitě poprvé řekla důrazné ne a nedopadlo to dobře. Začala mi posílat zprávy, kde mi vyhrožovala, že si něco udělá.

Jednoduše řečeno, začala mě vydírat. Nevím, do jaké míry by něčeho takového byla schopna, ale riskovat to nemohu. Zdá se, že potřebuje odbornou pomoc. Někoho, kdo jí vysvětlí, že rozchodem život nekončí. Já už na to nestačím. Nechci si nechat zničit svůj život.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články