Matt Damon slaví padesátku: Dvakrát se oženil se stejnou ženou, přesto si užíval líbání s Michaelem Douglasem

Matt Damon
Zdroj: Wikimedia Commons, Nicolas Genin, CC BY-SA 2.0
Matt Damon je americký herec, scénárista a producent. Opustit domov se rozhodl už v šestnácti. Jeho matka totiž herectví neschvalovala.
Aby si vydělal ve velkém New Yorku alespoň nějaké peníze, herectví hned nevynášelo statisíce, tančil v ulicích breakdance. Zajímavá představa...
Časem se vypracoval nejen na světoznámého herce, ale i jednoho z nejvíce sexy mužů. Jeho recept? Mix několika genů. Po otci má anglické a skotské kořeny, po matce zase finské a švédské.
Je spoluzakladatelem charitativního spolku, který pomáhá zásobovat Afriku pitnou vodou.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Matt Damon slaví 50. narozeniny. Přestože měl v dětství galeje, vyrostl z něho pěkný vtipálek. Třeba když potvrdil před novináři drb o Georgu Clooneym, který nebyl tak úplně pravda. A nudný není ani v soukromí. Oženil se dvakrát se stejnou ženou, ale přesto si užíval líbání s Michaelem Douglasem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 10. 2020 08:00

Matt Damon se narodil 8. října 1970 v Cambridgi. Je americký herec, producent a scénárista. Poprvé se před kameru postavil v roce 1988. Proslavil se však filmem Dobrý Will Hunting, který vytvořil spolu se svým kamarádem Benem Affleckem a za který byl nominován na sošku Oscara.

Přísná výchova a Ben Affleck

Matt vyrůstal jen se svou matkou, která byla profesorkou na univerzitě. Vše tak muselo jít dle učebnicových příkladů. Nalinkovala mu prakticky celé dětství a dospívání. Sám si pak později stěžoval, že nebrala ohled na to, co sám chtěl. Vždy ho jen odbyla obligátní hláškou: později mi za to budeš vděčný.

Z domu ho prakticky dostal až jeho kamarád Ben Affleck. Ten ho totiž přivedl k herectví. A pak už se za nějakou dobu začal rodit jeden filmový trhák za druhým. Dobrý Will Hunting, Agent bez minulosti, Bourneův mýtus či Zachraňte vojína Ryana a Dannyho parťáci.

Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky?

Většina lidí se tímto pořekadlem řídí, Matt Damon ale mezi ně rozhodně nepatří. Se svou manželkou Lucianou se seznámil v baru. Jak sám řekl, není takový blázen, aby si  jako jeho herečtí kolegové bral ženu, jež pracuje ve stejné branži. Podle něj je jeho žena mnohem lepší než kdejaká celebrita. A zřejmě na tom něco bude.

Jejich první svatba se nesla ve skromnějším duchu, a tak se Matt rozhodl, že ji udělá znovu a tentokrát se vší parádou. Na karibském ostrově pronajal za dvacet milionů dolarů celé letovisko, aby se měli kde ubytovat příbuzní a přátelé.

George Clooney jako gay?

Původně tato domněnka neboli novinářská kachna vznikla díky Bradu Pittovi, kterému už lezlo pěkně na nervy, že se ho pořád ptají, kdy se ožení s Angelinou Jolie. Jednou mu to ujelo a vyhrkl, že tehdy, až se ožení George Clooney se svým přítelem. Tehdy se tomu všichni zasmáli, jenomže druhý den se dostala zpráva i za hranice Ameriky.

Matt Damon samozřejmě nevydržel, a ještě senzaci nafoukl prohlášením, že je to stoprocentní pravda. Den nato to již byla hlavní zpráva dne stanice CNN.

Líbání s Michaelem Douglasem

K intimnostem mezi oběma herci došlo během natáčení filmu Liberace. Douglas coby slavný spisovatel a Damon jeho řidič a milenec v jednom. V jedné scéně měl Matt vylézt z bazénu, sednout si obkročmo na Douglase a začít se s ním vášnivě líbat. “Nešlo to jinak, ale musím přiznat, že líbá úžasně,” prozradil herec.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Matt Damon

Wikipedia.org: Matt Damon

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články