Moderátorka Terezie Tománková o dceři Emě (17): Část jejího dětství jsem na výchovu byla sama

Moderátorka Terezie Tománková o dceři Emě (17): Část jejího dětství jsem na výchovu byla sama
Zdroj: Herminapress
Moderátorka Terezie Tománková se sedmnáctiletou dcerou Emou.Terezie Tománková se s Lifee.cz podělila o fotografii, na které je Ema jako novorozené miminko.V roce 2018 doprovodila Ema svoji mámu na křest knihy Jana Mühlfeita Odemykání dětského potenciálu.Se svým současným partnerem Terezie Tománková ráda sportuje.+ 5 fotek+ 6 fotek

Moderátorka Terezie Tománková (44) má s bývalým manželem Luborem sedmnáctiletou dceru Emu. Po rozvodu se na pár let stala matkou samoživitelkou, a jak prozradila v talk show Na kafeečko, věří, že těžkou úlohu zvládla a v současnosti jsou s dcerou výborné parťačky.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 27. 03. 2023 12:00

Dcera Terezie Tománkové Ema je dnes už slečnou, která ví, co chce. „Má se dobře, žije svůj život oddělený od toho mého, takže není součástí mé profese - že by se někde chtěla prezentovat. Snažím se jí nezasahovat do života, když nechce. Má všechno před sebou a život si užívá se všemi radostmi i starostmi, které její věk přináší," vypráví zprávařka CNN Prima News, která moderuje také diskusní pořad Partie Terezie Tománkové.

Dcera Terezie Tománkové je příjemným kritikem

Na Emině názoru Terezii záleží a ráda si od ní nechává poradit. „Ema je můj příjemný kritik, beru si ji na nákupy, protože já nakupuji hrozně nerada. Ale když jdu s ní, jsem schopná si i něco vybrat. To je radost. A kritická je vůči mně přiměřeně," dodává moderátorka.

Generace její dcery je podle Terezie Tománkové jiná, ale rázně odmítá názor, že by snad byla horší nebo měla snazší dospívání. „Mají to také těžké. Nemám ráda, když se říká, že mají všechno zadarmo, že jsou pořád jen na sociálních sítích. To není pravda. Jsou to mladší šikovní lidé, kteří mají nějaké své plány. Vidím, že si jdou tvrdě za tím," uvažuje Terezie nad současnou generací dospívajících.

Ema například studuje v Dánsku, proto má hodně přátel mezi cizinci. „Když jsem tam s těmi lidmi mluvila, tak mají všude stejné starosti. Záleží jim na vzdělání a řeší, kde budou bydlet a pracovat. Ema si teď našla nějakou brigádu, tak se snaží, jako jsme to dělali my. Jen mají jiné možnosti. Buďme za to rádi," míní moderátorka.

Na roli babičky se Terezie Tománková necítí

Ačkoli Ema bude brzy plnoletá, na roli babičky se Terezie Tománková rozhodně necítí, a podle všeho zatím po rodině netouží ani její dcera. „Může se stát cokoliv, to ano, ale asi to není na pořadu dne," usmívá se Terezie.

O tom, jaká bude babička, už má vzdor tomu jasnou představu. Budu vnoučata hrozně milovat, dávat jim cokoliv, budu s nimi chtít trávit veškerý čas. Budu otravná babička, která je bude chtít mít pořád u sebe. Budu plést, vařit a péct," zasnila se na chvíli moderátorka, která dokáže nejlépe relaxovat právě s pletacími jehlicemi v ruce.

Jako samoživitelka jsem obstála, říká Tománková

Když se ohlédne za Eminým dětstvím, netrpí pocitem, že by něco udělala špatně a na vnoučatech si to chtěla vynahrazovat. Všechno jsem dělala poctivě, ale samozřejmě, že člověk dělá chyby. Snažila jsem se Emě dávat veškerou lásku a přiměřeně ji rozmazlovat," vzpomíná Terezie. Část Emina dětství strávila moderátorka bez partnera, což pochopitelně na mámu samoživitelku kladlo zvýšené nároky. „Ale myslím, že jsem celkem obstála. Když vidím osobnost, kterou jsem přivedla na svět a částí jejího života provedla, tak si myslím, že se nemám za co stydět."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články