Nejoblíbenější parfémy českých hvězd: Karel Gott miloval Gaultiera, Lucie Bílá nedá dopustit na Opium

Nejoblíbenější parfémy českých hvězd: Karel Gott miloval Gaultiera, Lucie Bílá nedá dopustit na Opium
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Karel Gott si podle svého bývalého tajemníka Jana Adama oblíbil parfém značky Jean P. Gaultier.Vůně Le Male od Jeana P. Gaultiera. 1 999 Kč/200 mlZpěvačka Lucie Bílá se netají tím, že si zamilovala parfém Opium od značky Yves Saint Laurent.Vůně Opium od Yves Saint Laurent. 1 425 Kč/30 ml+ 30 fotek+ 31 fotek

Před pár dny konečně vyšlo najevo, jaký byl nejoblíbenější parfém legendárního zpěváka Karla Gotta. Proto jsme se v redakci Lifee.cz rozhodli přivonět si také k dalším celebritám a odhalit tajemství jejich oblíbených flakonků. Jak voní Lucie Bílá, Dana Morávková, Jan Přeučil, česká Barbie nebo Karel Janák? Někteří vás možná překvapí!

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 01. 2023 12:00

Nejoblíbenější parfém Karla Gotta vyzradil jeden z jeho nejbližších přátel, manažer Jan Adam. „Karel se voněl parfémem Jean P. Gaultier. Bral si ho na koncerty, na turné... Vím to, protože jsem mu vybaloval vak s oblečením a parfém mu dával na stolek. Je to nádherná vůně," vzpomíná na svém facebookovém profilu. Pro fanynky, které by si zatoužily vůni Karla Gotta zakoupit, ale přidává smutnou zprávu: „Skončila licence, nejde ji už sehnat."

Lucie Bílá je závislá na Opiu

Nejoblíbenější parfém naší Zlaté slavice Lucie Bílé ovšem takovým tajemství není. Dokonce - byť s menším výpadkem, kdy se dal sehnat jen na letišti - se stále prodává. Lucie totiž miluje parfém Opium od značky Yves Saint Laurent.

To dobře vědí také její fanynky, jak je znát z komentářů na Facebooku. Zde se strhla vášnivá diskuse poté, co správce zpěvaččina profilu přidal na zeď fotografii s následujícím popisem: „Lucie nabízí Martinovi svůj oblíbený parfém. Vždyť víte který." „Má ho doma zásoby, povídala. Že jí chtěli pozměnit vůni, tak nakoupila do zásoby starý," vysvětluje fanynka Andrea Pelcová.

Dana Morávková i Jan Přeučil ctí klasiku

A jakými dalšími parfémy se známé české osobnosti voní? Představitelka filmové Popelky, herečka Eva Hrušková, se svými preferencemi netají: „Já miluju L´Interdit od Givenchy a Honzík (Evin manžel, herec Jan Přeučil - pozn. red.) Eau Sauvage od Dioru," prozradila Hrušková.

Osvědčené kvalitě je ostatně věrná také oblíbená herečka Dana Morávková, pro kterou je francouzský šarm a elegance druhé jméno: „Často se vracím ke klasice Chanel No. 5."

Křížková a Kynychová fandí Karlu Lagerfeldovi

Bývalá členka skupiny Holki Klára Kolomazníková si oblíbila parfémy Si od značky Giorgio Armani a Sparkle od značky Kate Spade New York. Zpěvačka Kamila Nývltová zase nedá dopustit na parfém ve zlatém flakonku Lady Million od značky Paco Rabanne.

Moderátorka talk show Na kafeečko Miluška Bittnerová používá už 20 let J'adore od značky Dior. Muzikálová zpěvačka Hanka Křížková má favority dva, a to Acqua di Gió od Giorgia Armaniho a parfém For Her značky Karl Lagerfeld, který si oblíbila také cvičitelka Hanka Kynychová. Svého oblíbence nám prozradila i naše Máma na přechodu Vendula Pizingerová. Ta už 30 let zůstává věrná jedinému flakonku - Eau du Soir od značky Sisley.

Režisér Snowboarďáků Janák dá na svoji ženu

Umělecká ředitelka Divadla Radka Brzobohatého Romana Goščíková má oblíbenců víc. „Je to podle momentální nálady. Ale vedou Sí Passione od Armani nebo Délices od značky Cartier a na lehké denní nošení parfémovka Pierre Hermé od L' Occitane," prozrazuje Romana a přidává také perličku, čím se voní její manžel, režisér Karel Janák„Kája, ten má rád každý parfém, který voní mně!"

Andrea Pomeje to ráda kořeněné

Do naší ankety se zapojila také moderátorka Petra Svoboda, která si zamilovala růžový parfém Crystal od značky Versace. Úplně jiný vkus má uhrančivá DJka Andrea Pomeje„Celoživotně mám ráda parfém od ONE od Calvina Kleina. Ale přiznám se, že miluji i pánské kořeněné parfémy na ženách!"

Česká Barbie voní jako královna Viktorie

První česká Barbie Gabriella Jiráčková hledala svůj vysněný parfém dlouho, dokud v rámci výstavy barokních kostýmů Alamonde neobjevila Farinu. Jde o pravou původní kolínskou, o které se říká, že je matkou všech parfémů, a vznikla už v roce 1709. Vytvořil ji Johann Maria Farina a pojmenoval ji podle svého domovského města Kolína nad Rýnem - Eau de Cologne.

„Je to elegantní unisex vůně s jemnými tóny citrusů, následovaná jasmínem a fialkou, uhlazená teplým santalovým dřevem a olibanem. Zamilovali si ji Napoleon Bonaparte, královna Viktorie, Mozart, Bill Clinton, no a dnes ji nosí první česká Barbie a má s ní vždy ohromný úspěch!" chlubí se Jiráčková.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články