Netradiční koníčky českých celebrit: Průvodce po hradech, pěstitel borůvek i sběratel Čtyřlístků

Netradiční koníčky českých celebrit: Průvodce po hradech, pěstitel borůvek i sběratel Čtyřlístků
Zdroj: Herminapress
Jakub Kohák se nechal slyšet, že se ve volném čase kromě fotbalu věnuje také sběratelství. A to ne ledajakému. Sbírá mimo jiné krabičky od všeho možného, podtácky či pivní zátky.Moderátora Aleše Hámu můžete nejen o víkendech potkat v lese - je totiž myslivcem se vším, co k tomu patří. Zvěřinu potom také mistrně zpracovává, aby z ní nic nezůstalo.Zpěvačka Monika Absolonová propadla vaření a pečení. Její vánočky a mazance jsou vyhlášenou záležitostí a Monika už začala vařit i se svými fanoušky - v přímých přenosech přes sociální sítě.Zpěvák Václav Noid Bárta si přezdívá „kutil Vencis" a ve volném čase rád zvelebuje svoji zahrádku. Na té pěstuje rajčata nebo cukety.+ 6 fotek+ 7 fotek

Ani populární osobnosti netráví celý život v pracovním kolotoči. Každý hledá chvíle klidu a volný čas tráví podle svého gusta. Někdo zvelebuje zahrádku a pěstuje rajčata, papriky a cukety, jiný navléká korálky nebo se prohání na závodním okruhu v rychlém autě. Lifee.cz pro vás vybralo 10 českých celebrit s těmi nejzajímavějšími koníčky.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 04. 2022 08:00

Všechny tyto známé tváře mají volnočasové aktivity, jaké byste od nich rozhodně nečekali. Na některé osobnosti tak snadno můžete narazit v lese nebo během návštěvy hradů a zámků.

Jaroslav Plesl si zamiloval hrady

Herec Jaroslav Plesl, kterého aktuálně můžeme vidět například ve filmu Mimořádná událost, je od dětství velkým milovníkem právě výše uvedených historických staveb. Rodinné výlety prý vždy musely končit nějakou hezkou prohlídkou. Dějiny ho fascinovaly natolik, že se dokonce v dospělosti stal průvodcem objektu Hrádek u Nechanic.

A ačkoli je dnes známým hercem, čas od času se k této roli vrací„Na Vranově nad Dyjí jsem provázel ještě celkem nedávno, pak ale pořád slyšíte: ´Jééé, Bóďa z Monte Carla! Pojď, vyfotíme se.´ To vás přejde chuť,“ svěřil ještě minulé léto Marianne.

Aleš Háma propadl myslivosti

Moderátora Aleše Hámu zase můžete potkat v lese oděného do zelené kamizoly. Přes rybaření se totiž přibližně před sedmi lety dostal k lesnictví. K mysliveckému kurzu ho přivedl kamarád„Vyklubal se z něj jeden z nejlepších vábičů a zanícenec do myslivosti. Byl to ten člověk, co mě do tohoto oboru hodně zasvětil,“ vysvětluje Háma pro iDNES.

Ulovenou zvěřinu navíc dokáže mistrně zpracovat tak, že z ní zbude jen hromádka kostí. „Zvěřinu jsem se naučil upravovat na více způsobů. Spíše s ní pracovat jako s normálním masem, ne s něčím vzácnějším a výjimečným. Když si ulovím kus, je pro mě nejpodstatnější, aby byl zpracovaný opravdu celý, jak se říká od větrníku až po ocásek, jde-li o vysokou nebo spárkatou zvěř," míní v rozhovoru pro Super.cz.

Hynek Čermák fotí nahé ženy

Charismatický Hynek Čermák, kterého režiséři rádi obsazují do rolí drsných hochů, je v soukromí citlivá duše. Ve volném čase se věnuje focení dámských aktů a před objektivem zpravidla nestojí jen jeho přítelkyně.

„Je to tak trochu boj proti genderové nevyváženosti. Proto fotím nahý holky, abychom se vrátili k tomu, z čeho jsme všichni vzešli. K původu a ke kráse. A já chci do konce svýho života obdivovat ženy tímto způsobem a doufám, že mi to tenhle zatracenej svět dovolí," osvětluje Hynek Čermák v rozhovoru pro blog Fotolab svého koníčka. Fotografie už publikoval na několika výstavách a vždy jimi vzbudil velký zájem také z řad odborníků.

Karel Roden vydělává na borůvkách

Herec Karel Roden o svém soukromí příliš nemluví, přesto existuje téma, ke kterému se vyjádří rád. Zhruba před třemi lety se začal profesionálně věnovat pěstování borůvek a na šesti hektarech svých pozemků vybudoval poměrně velkou borůvkovou plantáž. O jeho sladké plody ostatně projevil zájem také známý řetězec, který se specializuje na rozvoz potravin.

„Je to strašně drahé, šlo by to daleko levněji, kdybych neměl tyto konstrukce, nezavlažoval to sofistikovaně, kdybych měl jen perforovanou trubku. Jde o desítky milionů. Návratnost by mohla být zajímavá a poměrně rychlá. Ale vždy se něco přihodí a něco je potřeba. Říkám si, že už to bude dobré a pak nám půlka úrody zmrzne. Anebo musíme ještě něco koupit," popisuje herec nesnáze spojené s borůvkovou farmou serveru EkoNews.

Jakub Kohák sbírá snad úplně všechno

Komik, režisér a herec Jakub Kohák se netají svou vášní pro fotbal. Mimo honbu za míčem má ale hned několik dalších koníčků, které ho dělají šťastným. Mezi ně patří také sběratelství. Kohák má netradičních sbírek hned několik.

„Krabičky od různých věcí, staré kalendáříky, poštovní známky od Mongolska po Kostariku, špunty od šampaňského, podtácky, zátky od piva. Ty ale nesmí být otevřené otvírákem, aby neměly uprostřed rýhu, protože ta se už nikdy nenarovná. Musí se otevírat nožem odspodu. Mám jich hodně," vyjmenovává Jakub Kohák serveru Novinky.cz. Taky mám skoro všechny Čtyřlístky, které vyšly. Pořád si je kupuju v trafice. Dvakrát, jeden klukům, druhý do sbírky. Na ten se nesmí sáhnout," dodává vášnivý sběratel.

Jaké další záliby mají české celebrity? Podívejte se v naší fotogalerii!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články