Představitel Sama Hawkense z Vinnetoua: Zabil tři lidi, žije s výčitkami svědomí

Německý herec Ralf Wolter, představitel Sama Hawkense ve filmech o Vinnetouvi.
Zdroj: TV Nova

Vzpomínáte na malého a postaršího muže v záplatovaném kabátě z filmů o Vinnetouovi? Postavu Sama Hawkense si tehdy zahrál Ralf Wolter, jehož život ovlivnila jedna velká tragédie. O co šlo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 09. 2020 13:00

Ralf Wolter zdědil svůj talent po otci, jenž byl kabaretním hercem, zpěvákem a akrobatem. Herectví vystudoval Ralf v Berlíně, kde také dostal své první angažmá. Vidět jsme ho mohli ve 120 filmech, nejznámější je však z mayovek.

Když točil mayovky, bylo mu jen 36

Přestože hrál o celou jednu generaci staršího zálesáka, bylo mu v době natáčení pouhých šestatřicet let. Tvůrcům filmu se ale zalíbil natolik, že se rozhodli jej namaskovat. Jen mohli věnovat více pozornosti jeho obličeji. Mohli mu rozhodně přidat více vrásek.

Tragický rok 2002

Rok 2002 byl pro herce Ralfa Woltera osudný. Ocitl se totiž pod palbou všech německých deníků. Jako řidič naprosto selhal a jeho vinou tak zemřeli tři lidé. Jak k celé tragédii došlo? Ralfovi se prostě nechtělo čekat v zácpě, a tak otočil své BMW do protisměru.

Protijedoucím vozům tak nezbývalo nic jiného, než prudce zabrzdit. Polský řidič nákladního auta zaznamenal hercův nebezpečný manévr až na poslední chvíli, a jelikož nestihl zabrzdit, narazil do osobního auta, které stálo před ním. A právě v něm byli tři senioři, kteří osudnou srážku nepřežili.

Od nehody ujel

Ralf z místa nehody ujel. Tvrdil pak, že si ničeho nevšiml. Prý neměl vůbec ponětí o tom, že by svým chováním způsobil nějakou dopravní nehodu. Logicky se pak vyrojily domněnky, zda nebyl během řízení pod vlivem alkoholu. To se však nikdy nepotvrdilo.

Jeden ze zasahujících policistů později vypověděl, že Wolter působil hodně zmateným dojmem. Hrozilo mu až pět let vězení, ale nakonec vyvázl s pouhou podmínkou. Ta mu však klidný spánek nepřinesla. Herec se s traumatem potýká dodnes.

Co dělá teď?

Kromě toho, že se tento rodilý Berlíňan ukázal ve filmovém muzikálu Kabaret a v Hadím vejci Ingmara Bergmana, angažuje se také v televizní tvorbě. Vidět jsme jej mohli třeba v krimi seriálu Wolfův revír.

Zdroj textu: idnes.cz, TV Nova, Wikipedie

Zdroj fotky: Česká televize

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články