Příběh lásky major Houlihanové: Muže svého života potkala na natáčení seriálu MASH

Loretta Swit alias major Houlihanová: Lásku svého života poznala na natáčení seriálu MASH, po rozvodu se už nikdy nevdala
Zdroj: Profimedia
Margaret Houlihanová v podání Loretty Swit hledala v seriálu MASH především lásku na celý život. Jednou došlo i na svatbu. Její vyvolený Donald Penobscot se ale v seriálu MASH moc neukazoval.Paradoxně Loretta Swit potkala svého vyvoleného právě na natáčení seriálu MASH. Stal se jím Dennis Holahan, který si zahrál švédského diplomata, do něhož se Margaret zamiluje... Dennis Holahan, jediný manžel Loretty Swit, se po ukončení herecké kariéry věnoval právu.+ 2 fotky+ 3 fotky

Loretta Swit, kterou známe jako vrchní sestru Margaret Houlihanovou, chtěla seknout s natáčením seriálu MASH. Měla pocit, že už toho má dost. Jenže jednoho dne se před ní objevil herec Dennis Holahan a ona hned poznala, že to je muž, se kterým chce strávit zbytek svého života...

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 24. 09. 2022 09:00

Kultovní seriál MASH, který pohlížel na válku v Koreji i z té odlehčené stránky, se vysílal v letech 1972-83. Jednou z jeho hlavních tváří byla Loretta Swit alias Margaret „Šťabajzna“ Houlihanová. Objevila se v 239 epizodách. Víc jich natočil už jen Alan Alda, který zvládl 256 epizod.

Velká láska Loretty Swit

Před natáčením předposlední sezóny seriálu MASH měla Loretta Swit pocit, že už toho má dost. Zvažovala, že skončí, ale pak jí prý něco našeptalo, že má zůstat. Když točila desátou epizodu 11. série s názvem OSN, noc a hudba, před kameru se postavil jistý Dennis Holahan. A Loreta najednou ztratila hlavu.

Holahan si zahrál švédského diplomata Pera Johannsena, který padne Margaret do oka. Něco takového se stalo i ve skutečnosti. „Vím jen to, že když jsem potkala Dennise, najednou jsem narážela do nábytku. Chovala jsem se jako dítě. O týden později jsem věděla, že s ním můžu žít do konce života," cituje herečku web MeTV.

Seriálová Margaret se do Pera okamžitě ohromně zamilovala. Ona se mu také líbila, ale byl zraněn, když jeho džíp přejel minu. Měl poškozené nervy a byl impotentní. „Margaret to bylo jedno, byla zamilovaná. Najednou jsem si uvědomila, že já taky..." vzpomíná herečka. A dodává, že manželství nikdy nebylo jejím životním cílem. Tím se odlišovala od Margaret, která sice byla tvrdá vojačka, ale hledala trvalý vztah.

Manžel Loretty Swit

Říkejme tomu stav šoku," řekl Holahan o setkání s Lorettou, neboť hned první den začali zkoušet milostnou scénu. „Nikdy se mi nic nestalo tak snadno, bylo to tak přirozené, tak kouzelné... Bylo to, jako by to nebyly jen zamilované postavy... ale skuteční lidé."

Měl prý sice chvíli pochybnosti, jestli to není ten případ, že se herci až příliš vžijí do svých postav, ale pak se ukázalo, že to je prostě láska. Od té doby z nich byla nerozlučná dvojice. Dennis prý Lorettě chyběl, i když byl ve druhém pokoji. Proto se v roce 1983 vzali a odletěli na líbánky do Egypta. Zamilovanost jí pomohla pochopit, proč tolik lidí touží po manželství. „Když jsem potkal Dennise, koncept manželství mi byl jasnější. Šlo o to žít velmi šťastně s partnerem po zbytek svého života ve vztahu, který bude vždy svěží, náročný a zajímavý a... úžasný!"

Láska jim ovšem nevydržela navždy a v roce 1995 se rozvedli. Podle médií měl Dennis problém snést úspěch své manželky. I v návrhu na rozvod žádal polovinu jejího příjmu, na který měl jako manžel nárok. Uvedl, že jeho výdělky jsou radikálně nižší než její. A požadoval alespoň 8 000 dolarů každý měsíc, aby si udržoval životní styl, na který byl zvyklý po jejím boku. Loretta Swit se už nikdy nevdala a ani se nestala matkou. Dnes ji lze občas vidět s kočárkem, ale veze v něm svého pejska.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: M*A*S*H (TV series)Loretta SwitDennis Holahan

Metv.com: Loretta Swit met her soulmate in the middle of this M*A*S*H episode

News.amomama.com: Loretta Swit's Love Interest on 'M*A*S*H' Became Her Real-Life Husband

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články