Princ George slaví 10. narozeniny: Tři generace na jedné fotografii aneb Podoba s tatínkem a dědečkem je dokonalá

Princ George slaví 10. narozeniny: Tři generace na jedné fotografii aneb Podoba s tatínkem a dědečkem je dokonalá
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Britský princ George Alexander Louis slaví 22. července kulaté desáté narozeniny. Jak moc se podobá svému tatínkovi Williamovi a dědovi Charlesovi, když byli v jeho věku?Desetiletý princ William (vpravo) na fotografii z roku 1992 s maminkou, princeznou Dianou, a bratrem, princem Harrym.Princ William coby osmiletý na rodinné dovolené v rakouských Alpách v dubnu 1991.Čerstvě devítiletý William na wimbledonském zápase s maminkou Dianou v červenci 1991.+ 7 fotek+ 8 fotek

Princ George slaví v sobotu 10. narozeniny. Zatímco syn prince a princezny z Walesu se pomalu chystá na úlohu budoucího britského krále, fanoušci se stále přou a dohadují, komu je sympatický chlapec podobnější. Zda tátovi Williamovi (41), mamince Kate Middleton (41), nebo dokonce dědovi, králi Karlovi III. (74).

Tereza Švandová
Tereza Švandová 22. 07. 2023 08:00

Magazín Lifee.cz pro vás našel fotografie z doby, kdy bylo Williamovi kolem deseti let. Tehdy si užíval ještě poměrně bezstarostného dětství, byť mezi jeho rodiči, princeznou Dianou a princem Charlesem, to značně vřelo. Jejich manželství hlavně vinou Charlesovy slabosti pro dávnou lásku Camillu Parker-Bowles (76) skomíralo. Diana se pod tlakem královny Alžběty II. ještě snažila plnit své královské povinnosti, ale bylo zřejmé, že ji to stojí hodně sil. Na svého chotě se při poslední oficiální cestě roku 1992 do Jižní Koreje stěží podívala.

Podoba prince George s princem Williamem

Jestli ale něco Diana nepředstírala, byla to ryzí láska k synům Williamovi a Harrymu (38). Podobné se nyní těší i George ze strany své maminky Kate. To mají s tátou jednoznačně společné. A jak je patrné z archivních fotografií, pojí je i stejná barva vlasů a tvar nosu. Jinak je zřejmé, že po mamince zdědil George jemné ušlechtilé rysy, které skvěle doplňují ty Williamovy. Na vlastní oči se o tom můžete přesvědčit v naší fotogalerii.

Podoba prince George s králem Karlem III.

A jistou podobu byste našli i mezi Georgem a jeho dědou, králem Karlem III. V roce 1958, kdy mu bylo deset let, se právě stal princem z Walesu a naplno začal dostávat svým královským povinnostem po boku sestry Anne, mámy Alžběty II. a táty Phillipa. Při pečlivém pohledu na snímky z onoho roku uvidíte Charlesovu jistou fyzickou podobu s vnukem, byť oproti Georgově podobě s Williamem je snáze přehlédnutelná.

Princ George a jeho revoluční dětství

Jestli má druhý následník britského trůnu oproti svým předchůdcům nějakou výhodu, pak je to menší sešněrování pravidly a tradicemi. Jak prohlásila skotská moderátorka Ayesha Hazarika v dokumentu The Fab Five: The King's Grandchildren, který odvysílala televizní stanice Channel 5, král Karel III. se snaží k nejstaršímu vnukovi přistupovat stejně, jako k jeho dvěma mladším sourozencům Charlotte (8) a Louisovi (5).

Sám totiž tuší, co soustavná příprava jeho staršího syna, prince Williama, na budoucí kralování udělala s psychikou toho mladšího, prince Harryho. "Karel si, jako dobrý děda, určitě dá pozor, aby vnoučatům vysvětlil, že žádné z nich není nadbytečné. Že ač na trůn nejspíše usedne jen princ George, Charlotte ani Louis rozhodně nejsou do počtu," uvedla Hazarika. A vzhledem k láskyplné výchově Kate a Williama je víc než pravděpodobné, že George jednou bude nejen dobrý král, ale i sebevědomý muž se zdravým pohledem na svět.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články