Zlomový bod v životě Martiny Sáblíkové: Trenér si jí všiml, když si chtěla vyjet na kolečkových bruslích

Zlomový bod v životě Martiny Sáblíkové: Trenér si jí všiml, když si chtěla vyjet na kolečkových bruslích
Zdroj: Showpix
Rychlobruslařka Martina Sáblíková už roky kraluje tratím na 3 a 5 kilometrů.Fanoušci Martinu Sáblíkovou zbožňují. Přelomovou v její kariéře byla bezpochyby sezóna mezi lety 2005 až 2006, kdy se zúčastnila Zimních olympijských her v Turíně. Na pětikilometrové trati tenkrát skončila čtvrtá.Na pětikilometrové trati byla Martina Sáblíková po téměř deset sezón neporazitelná.Na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech neváhala vystavit na odiv svá štíhlá vypracovaná stehna. Doprovodil ji její trenér Petr Novák.+ 7 fotek+ 8 fotek

Rychlobruslařka Martina Sáblíková (34) vybojovala na Zimních olympijských hrách v Pekingu svoji sedmou medaili, tentokrát bronzovou. Na oblíbené pětikilometrové trati nestačila pouze na favorizovanou Nizozemku Irene Schouten, která závod opanovala, a stříbrnou Isabelle Weidemann z Kanady. Jak šel čas s českou legendou ostrých nožů?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 02. 2022 12:00

Rychlobruslařka Martina Sáblíková pochází z Nového Města na Moravě, malebného městečka na Vysočině, kde také vystudovala sportovní gymnázium. V dětství hrála 171 centimetrů vysoká Martina basketbal se svým otcem Milanem.

Jedenáctiletá Martina Sáblíková potkala trenéra náhodou

Její matka Eva spravovala účetnictví manželce rychlobruslařského trenéra Petra Nováka, který si Martiny všiml v momentě, když začala před domem jezdit na kolečkových bruslích. „Když k nám Petr přišel a uviděl, jak si Martina nazouvá brusle, nabídl jí, aby přišla na trénink, který se konal nedaleko našeho domu," zavzpomínala pro Aktuálně.cz Eva Sáblíková. A tak se stalo, že teprve jedenáctiletá Martina začala trénovat rychlobruslení, kterému zakrátko naprosto propadla.

Martina Sáblíková nikdy nevynechá vítězný rituál

Martina Sáblíková je téměř neporazitelnou hvězdou dlouhých tratí a nejvíce se jí osvědčila právě ta pětikilometrová, na které ve čtvrtek získala na Zimních olympijských hrách v Pekingu bronzovou medaili. O jedno místo si tak polepšila oproti sobotnímu klání na tříkilometrové distanci.

Ani ve čtvrtek Martina určitě nevynechala svůj vítězný rituál, kdy si před závodem zavazuje nejprve pravou brusli a pak teprve levou. Pod kombinézou také vždy skrývá řetízek z bílého zlata od babičky a dědečka, který jí nosí štěstí.

Jak to Martině Sáblíkové slušelo ve velké večerní na předávání cen Sportovec roku? Nejen to najdete v naší fotogalerii.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články