Soukromí českých tenistek: Kvitová má obří dilema, Hlaváčková touží po miminku, Strýcová chce ještě jednou skončit

Soukromí českých tenistek: Kvitová má obří dilema, Hlaváčková touží po miminku, Strýcová chce ještě jednou skončit
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Tenistka Petra Kvitová nedávno opanovala prestižní turnaj Miami Open.Partnerem Petry Kvitové je její trenér Jiří Vaněk.Zleva: Andrea Sestini Hlaváčková, Lucie Hradecká, Petra Kvitová a Lucie Šafářová po vítězství ve Fed Cupu. Andrea Sestini Hlaváčková letos navštívila s manželem Fabriziem Sestinim ples Českého rozhlasu.+ 18 fotek+ 19 fotek

Jsou krásné, jsou úspěšné a svět jim leží nebo ležel u nohou. Řeč je o předních českých tenistkách, které v posledních letech vládly bílému sportu. Zatímco jejích počínání na kurtech měl možnost sledovat téměř každý, jejích soukromí je kolikrát obestřeno tajemstvím. Proč Lucie Šafářová (36) nechce třetí dítě? Jak to bude dál s veleúspěšnou kariérou Petry Kvitové (33)? A jak moc lpí na rituálech česká naděje Barbora Krejčíková (27)?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 04. 2023 08:00

Začátkem dubna se Petra Kvitová zařadila mezi desítku nejlépe vydělávajících tenistů historie a je také nejstarší hráčkou v první patnáctce žebříčku WTA. Při cestě za posledních triumfem na Miami Open porazila o poznání mladší kolegyně, přičemž Kazaška Jelena Rybakinová, kterou zdolala ve finále, je mladší dokonce o deset let. Za vítězství inkasovala Petra v přepočtu 27 milionů korun.

Její triumf rozvířil debatu o tom, zda skutečně v brzké době plánuje založit rodinu se snoubencem a trenérem v jedné osobě Jiřím Vaňkem. Ještě během pandemie covidu o tom totiž vážně přemýšlela.

Petra Kvitová má dilema: Rodina, nebo kariéra?

Do pětatřiceti bych chtěla první dítě. Ale co já vím, co bude, nedá se to naplánovat. Určitě ale děti chci, zbožňuju je, jsem trojnásobná teta,“ říká v rozhovoru s kolegyní Bárou Strýcovou z roku 2020. Trošku se ve mně bije, jestli zůstanu, nebo nezůstanu u tenisu. Poslední léta mě začala bavit kosmetika, tak jsem si říkala, že by bylo fajn si jednou udělat salon krásy. Takovej malinkej, ale kvalitní.“

Andrea Sestini Hlaváčková chce ještě miminko

Andrea Sestini Hlaváčková (36) v roce 2022 na turnaji Prague Open oficiálně ukončila kariéru, během níž získala dva grandslamové tituly ve čtyřhře. V současné době příležitostně pracuje jako rozhlasová komentátorka, ale na plný úvazek je maminkou tříleté Isabelly, které přezdívá Bibi. Žije v Praze s bývalým italským tenistou Fabriziem Sestinim, za kterého se provdala v roce 2017. Andrea se také zúčastnila taneční soutěže StarDance, kde s partnerem Michalem Necpálem vypadli v šestém kole.

O osudovém setkání se svým manželem promluvila v talk show Milušky Bittnerové Na kafeečko„Hrála jsem tam turnaj a znala jsem ho. Potom jsem šla na nějakou hráčskou sešlost a on tam stál. Říkala jsem si: 'Ten je na 100 % zadaný nebo minimálně zasnoubený. Ten po mně nebude nic chtít. A vypadá inteligentně. Jdu se mu jenom představit, protože je mi sympatický,'" vzpomíná tenistka. No a najednou jsme spolu čtrnáct let a máme dítě."

Přiznává, že dalšímu dítěti se nebrání, byť to nebude hned. Chtěla bych ještě jedno miminko, takže se vidím jako dvojnásobná máma. To mě zase na chvilku přibrzdí. Nechci říct, že mi to přistřihne křidýlka, ale trochu mi je to zavře," vysvětluje Sestini Hlaváčková.

Barbora Strýcová chce ještě jednou ukončit kariéru

Před dvěma lety ukončila kvůli mateřství kariéru také tenistka Barbora Strýcová (37) a během pandemie covidu stihla porodit syna Vincenta (18 měsíců), jehož otcem je novinář Petr Matějček. Teď znovu usilovně trénuje, protože - jak sama říká - chtěla by se s kariérou rozloučit důstojněji. Profesionální dráhu už ale v plánu nemá, byť usiluje o to, odehrát ještě Wimbledon a také US Open. 

„Je to trochu složitější, ale dá se to zvládnout. Musí se to naplánovat a využít toho, když můžou hlídat třeba babičky. Člověk ale nemá tolik regenerace a odpočinku,“ uvádí tenistka podle Českého rozhlasu„Chtěla bych ještě jeden zápas před fanoušky odehrát, jestli to bude exhibice, nebo normální zápas, to ještě nevím. Ráda bych, aby to syn viděl, ale asi z toho ještě moc rozumu mít nebude," zamýšlela se Strýcová v květnu 2021.

Lucie Šafářová třetí dítě rozhodně nechce

Tenistka Lucie Šafářová ukončila kariéru v roce 2019 a rovnýma nohama skočila do zcela nového vrcholového sportu, kterým je mateřství. S hokejistou Tomášem Plekancem (40) má dvě děti, tříletou Leontýnku a téměř ročního Oliverka.

Když se k tomu přidají Tomášovi synové Matyáš (10) a Adam (6) z předchozího manželství se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou, má bývalá tenistka doma pěknou smečku. „Měla jsem z toho trošku respekt, ale je to zase nová zkušenost a teď už chápu rodiny, které mají hodně dětí,“ vypráví v rozhovoru s Miluškou Bittnerovou pětinásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře.

Přiznává, že mateřství jí převrátilo život naruby. „Teď vzpomínám na to, jak jsem měla veškerý čas jen pro sebe. Vyspala jsem se, jak jsem potřebovala – samozřejmě, člověk musí makat a má zodpovědnost, do toho cestování, ale je to můj čas. Teď už nemám čas," krčí rameny Šafářová a dodává, že třetí dítě už v plánu rozhodně nemá„Ne! Nikdy! Druhé těhotenství jsem měla docela těžké. Do tří měsíců jsem jenom zvracela," vysvětluje tenistka.

Karolína Plíšková se do dětí nehrne

Tenistka Karolína Plíšková (31) našla štěstí po boku sportovního novináře Michala Hrdličky (34). Ten má z předchozího vztahu s moderátorkou Lucií Borhyovou dceru Lindu (8). O společného potomka zatím pár nestojí, třebaže se v červnu 2022 Karolína stala tetou díky dvojčeti Kristýně, rovněž úspěšné tenistce. Ta porodila fotbalistovi Dávidu Hanckovi (25) syna Adama.

Neinspirovalo mě to. Jsem šťastná tam, kde jsem. Myslím, že svůj život mám ve svých rukou, takže až budu chtít dítě, tak ho snad mít budu,“ říká Karolína Plíšková, která kvůli zakládání rodiny nehodlá přerušovat dobře rozjetou kariéru. „Nejdřív skončím jednu věc a pak začnu novou, než abych dělala oboje,“ vysvětlovala v pořadu Showtime.

Lucie Hradecká nemusí v důchodu nic

Tenistka Lucie Hradecká (37) oficiálně ukončila kariéru v říjnu. Do Česka přivezla například stříbro z Olympijských her v Londýně nebo bronz z Olympijských her v Riu de Janeiru. Teď má v plánu věnovat se trénování dětí. Její sestra vede v Praze Tenisovou školu Lucie Hradecké.

„Je to spíš tak, že ségra dělá šéfa a já jí pomáhám, když byl čas. Možná po Novém roce bych ráda pracovala s dětmi, protože to mě baví. Když přijde dítě, baví ho to a má rozzářený úsměv, tak je to nejvíc. V tom bych chtěla pomoci a i pozvednout trochu klub," prozradila své plány v tenisovém důchodu během rozhovoru s kolegyní, tenistkou Andreou Sestini Hlaváčkovou.

Penzi si prý užívá. Teď se v noci probudím a klidně si pustím seriál Koruna. Nebo mě ráno bolí záda. Co s tím? Nic… Vždyť nic nemusím," říká spokojeně.

Barbora Krejčíková žije striktními rituály

Aktuální česká tenisová naděje Barbora Krejčíková odletěla před pár dny s kolegyněmi do tureckého Beleku na kvalifikaci BJK Cupu. Barbora o svém soukromí a případném příteli mlčí, v pořadu 7 pádů Honzy Dědka ale prozradila, jak prožívá důležité zápasy.

„Už to, jak vstanu, co snídám, je v rituálech. Když začnu turnaj něčím, jedu v tom třeba 14 dní. Jím totéž, snažím se jet stejným autem, hraju se stejnými raketami, mám stejnou skříňku, chodím ke stejné fyzioterapeutce, na stejný záchod, do stejné sprchy,“ popisuje Barbora. „Někdy se stane, že v té sprše někdo je. Pak záleží, jak spěchám. Ale když se rozhodnu jít do jiné, při zápase nad tím potom přemýšlím, jestli jsem neměla radši počkat,“ vysvětluje své myšlenkové pochody.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články