Světlana Nálepková o životě po 60: Splnila si sen o tetování a obklopuje se jen lidmi, kteří ji něčím obohatí

Světlana Nálepková o životě po 60: Splnila si sen o tetování a obklopuje se jen lidmi, kteří ji něčím obohatí
Zdroj: Herminapress
Světlana Nálepková si v Karlových Varech užívala večírek Campari, kde se dobře bavila se svými přáteli.Světlana v Karlových Varech také oslavila své 63. narozeniny.Redaktorce Lifee.cz ukázala také některá ze svých mnohých tetování.Jde o odkazy na buddhistickou kulturu.+ 7 fotek+ 8 fotek

Herečka a zpěvačka Světlana Nálepková (63) oslavila 2. července v Karlových Varech své narozeniny. V rozhovoru pro Lifee.cz popisuje, jak bujará oslava probíhala a hovoří o tom, jak se večírky proměnily od doby, kdy jí bylo dvacet let. V detailu nám také ukázala svá tetování, která si pořídila teprve ve svých šedesáti letech. Jak vypadají? Co znamenají? A plánuje si pořídit další?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 07. 2023 08:00

Světlana Nálepková (63) si život šedesátnice užívá s veškerou grácií. Mimo cvičení jógy a pravidelných půstů se nezapomíná ani bavit s přáteli a navštěvovat večírky. Ostatně, redakce Lifee.cz potkala zpěvačku na party značky Campari nedaleko karlovarského hotelu Thermal.

Jak probíhala její oslava 63. narozenin? "Čekali zde na mě přátelé, obešli jsme několik barů a vypili mnoho prosecca a vína. Dostala jsem dárky a kytice, skončili jsme asi v pět ráno. Myslím, že to bylo celkem důstojně oslavené. Už svítalo, když jsme šli domů," pochlubila se Světlana a zároveň v rozhovoru shrnula všechny výhody, které jí stárnutí přináší. "Už nechci trávit čas s někým, kdo mi nic nedá. Raději být s přáteli. Myslím, že to je velká změna oproti mladým létům," míní Světlana, která se nám zároveň na místě pochlubila početnými tetováními, která si pořídila paradoxně až na přelomu 59. a 60. roku.

Rovnou z dovolené do Varů

Světlano, co vás letos přivádí do Karlových Varů?

Pro mě je to trošku vzácnost. Na festivalu jsem deset let nebyla, byť sem pravidelně jezdíme hrát. Festival jsem navštěvovala od svých sedmnácti let, ještě když jsem byla na konzervatoři. Můj přítel sem jezdí každý rok a letos mě donutil, abych jela s ním. Do toho mi příhodně přišla práce, protože zde zpívám na Mlýnské kolonádě, takže jsem to příjemně spojila. Bude to v rámci módní přehlídky pro vozíčkáře a budu zpívat několik šansonů.

Jakou máte s sebou garderobu?

Přijela jsem z dovolené a narychlo přebalila kufr do Varů. K tomu jsem spoustu věcí zapomněla. Proto je má garderoba trochu omezená. Ale myslím, že nic ultra večerního zde nepotřebuji. Dá se to chytře obejít.

Jak jste oslavila nedávné narozeniny?

Čekali zde na mě přátelé, obešli jsme několik barů a vypili mnoho prosecca a vína. Dostala jsem dárky a kytice, skončili jsme asi v pět ráno. Myslím, že to bylo celkem důstojně oslavené. Už svítalo, když jsme šli domů.

Je to změna oproti večírkům, které jste měla ve dvaceti nebo třiceti letech?

Tenkrát jsem dokázala pít a nespat týden v kuse. Teď, když to proběhne jednu noc, musím dlouho dospávat. To je asi jediný rozdíl.

Po šedesátce je to hodně o pohybu, jakémkoli

Vím, že cvičíte jógu. Jaké změny jste s věkem zaznamenala na své postavě?

Myslím, že pohybem se dá mnohé napravit. Klíčem je samozřejmě střídmá strava, občasné půsty.

To opravdu praktikujete?

Ano. Právě mám za sebou třídenní půst. A myslím, že s přibývajícím věkem to chce víc a víc pohybu.

Jsou to procházky nebo běh?

Cokoliv. Střídat cardio s posilováním a k tomu si hlídat, co jíte. Člověk by neměl jíst úplně špatně.

Baví vás vůbec ještě večírky?

Samozřejmě, že už to není stejné jako ve dvaceti a tolik mě to nezajímá. Ledacos jsem si zažila a oficiální večírky, kde člověk nikoho nezná a pořádně si s nikým nepopovídá, vyměňuji za čas strávený s lidmi, kteří mne jistým způsobem obohatí nebo alespoň rozesmějí a řeknou něco zajímavého. Už nechci trávit čas s někým, kdo mi nic nedá. Raději být s přáteli. Myslím, že to je velká změna oproti mladým létům.

Bavila jsem se s herečkou Leonou Skleničkovou a ta říkala, že cvičí jógu, ale ne tolik fyzicky, jako spíše duševně. Máte to podobně?

Ano. Protože máte jogistická přikázání, vlastně takové duchovní desatero, a když se podle něj snažíte žít, má pro vás blahodárné účinky. Samotné cvičení je v pořádku - koncentrace, soustředění, uvolnění, stažení do sebe, ale gró je pracovat se svou myslí. To vám samotné cvičení nedá.

Tetování těsně před šedesátkou

Vidím vaše tetování. Co znamenají?

Všechno, co mám na sobě, jsou symboly, protože jsem příznivce buddhistické filosofie. Jezdím moc ráda do Himálají a každý rok se tam vracím. Mám tam svého učitele buddhismu a meditace. Rok jsem dokonce studovala, jisté věci vstřebala a pochopitelně mi studium změnilo život. Obdivuji svého učitele a změnil mi život. Člověk začne jinak přemýšlet a pracovat s myslí jinak než předtím. To je velký posun.

Když jsem se vrátila, řekla jsem si: "Dobře, fajn, asi mě to bude bolet." Ale rozhodla jsem se pro první tetování až na přelomu 59. a 60. roku. To jsem byla hodně odvážná a udělala jsem si velkou mandalu na zádech. K tomu jsem postupně přidávala mantry, lotosový květ, nekonečno a další symboly. Zkrátka základní myšlenky buddhistické filosofie.

Bude nějaké další tetování?

To by muselo být další velké pohnutí mysli. Něco dalšího ještě v hlavě mám, co bych si přála. Ještě tam něco je. Buď půjde o momentální emoční nával a udělám to, nebo to vychladne. Uvidíme. Beru to velmi intuitivně, nic neplánuji. Když to přijde, tak to přijde.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články