Kudrnaté krásky českého showbyznysu: Světlana Nálepková a spol. už vědí, jak na dokonalé vlnky

Kudrnaté krásky českého showbyznysu: Světlana Nálepková a spol. už vědí, jak na dokonalé vlnky
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Herečka a zpěvačka Světlana Nálepková je svými kudrlinkami pověstná.Světlana Nálepková tvrdí, že si cestu ke svým vlasům musela najít, ale stálo to zato.Vlasy jsou tématem číslo jedna také u zpěvačky Jitky Zelenkové.Jitka Zelenková říká, že jí kadeřnice vlasy také speciálně a za sucha zastřihuje.+ 11 fotek+ 12 fotek

Postarat se správně o kudrnaté vlasy je velká alchymie. Vědí to i známé osobnosti, kterých jsme se zeptali, jak na dokonalé kudrlinky. Jejich rady nás překvapily - Jitka Zelenková (72) nedá dopustit na správný typ fénu, Denisa Pfauserová (33) používá k jejich vysoušení staré tričko a Lejla Abbasová (42) spí v účesu, který nazývá ananas.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 11. 2022 12:00

Slavné ženy se shodují v tom, že kudrnaté vlasy vyžadují specifickou péči a na tu správnou přišly víceméně metodou pokus - omyl. Hodně jim pomohl internet a sociální sítě, kde se ženy s kudrnatými vlasy mohou sdružovat a sdílet své poznatky. My jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější z nich.

Světlana Nálepková radí kudrliny hydratovat

„Při představě, že bych si vlasy denně myla, fénovala a rovnala, bych asi zešílela. Nejhorší trest je pro mě mýt okna a mýt si hlavu. K mytí vlasů se vždycky odhodlávám několik dní. Je to pro mě hrozná ztráta času a hrozný opruz," vypráví herečka Světlana Nálepková (62), která používá speciální šampony i kondicionéry. „Kudrnaté vlasy jsou suché, proto je musíte hodně hydratovat," radí čtenářkám Lifee.cz.

Řešení našla Světlana Nálepková právě díky sociálním sítím. „Našla jsem tam skupinku, která se zabývá kudrnatými vlasy. Geniální. Do té jsem nahlédla a zjistila jsem, že žen, jako jsem já, je spousta a že dokonce existuje webový portál, který se na péči o kudrnaté vlasy specializuje," vysvětluje Světlana, která se nyní ověřenými radami od jiných kudrnatých žen řídí.

Jitka Zelenková má na kudrliny speciální fén

Zpěvačka Jitka Zelenková je snad nejznámější nositelkou kudrnaté hřívy v Česku. V rozhovoru pro Lifee.cz ale přiznává, že ji péče o vlasy stojí velké úsilí. Dokonce se musí i speciální metodou zastřihávat. Moje kadeřnice Blanka Hašková je jedna z mála, kdo to s mými vlasy umí. Stříhá mě absolutně jinak než ostatní ženy - to znamená nasucho," vypráví zpěvačka.

Podle Zelenkové se kvalita kudrnatých vlasů mění s věkem a také barvením. Ovlivňuje ji také způsob vysoušení. Fén musí mít difuzér a musí být velmi slabě puštěný. Dokonce si ho beru s sebou, když cestuji. Normální fén pro kudrnaté vlasy snad neexistuje. Když mám vystoupení, znamená to pro mě denní mytí hlavy a speciální šampony a kondicionéry," posteskla si nedávno zpěvačka, která bojuje s tím, aby účes držel tvar a vlasy nebyly krepaté.

Denisa Pfauserová vysouší vlasy starým tričkem

Už i herečka Denisa Pfauserová už má na své kudrlinky vyzkoušené spolehlivé fígly. „Od střední školy do nich po umytí dávám pěnové tužidlo, vyfoukám je a objeví se kudrlinky. Ale ano, dnešní doba si žádá trochu jiný trend – mýt kudrnaté vlasy v předklonu a sušit je starým tričkem. Možná je to tím vláknem," dává tip dívkám, které jsou rovněž majitelkami přírodních kudrlinek.

„Dále se radilo nesušit vlasy fénem a nechat je volně uschnout," popisuje herečka, která si v kadeřnických salonech nechává vlasy pro zvláštní příležitosti rovnat. „Ne proto, že bych s nimi byla nespokojená – to se stává asi jednou za dva měsíce, ale líbí se mi ta změna. Jinak jsou kudrnaté vlasy hrozně fajn – vlastně je jen umyjete, vysušíte a nic dalšího nemusíte řešit," usmívá se spokojeně.

Kateřina Pechová vydala knihu

Herečka Kateřina Pechová (36) dokonce o svých vlasech napsala knihu, kterou nazvala Kudrnatá příručka. Inspirací jí byl její vlastní celoživotní boj s hustou hřívou. Toužila jsem po vlasech rovných jako hřebíky. Ideálně aby byly blonďaté, protože já jsem spíše do hněda. Potom přišla puberta, takže jsem si vlasy stahovala do culíku," vzpomíná na nelehké období dospívání. „Pamatuji si, že na základní škole mi máma vlasy česala. To je to nejhorší, co můžete kudrnatým vlasům udělat. Když je rozčešete, vypadají jako chemlon a udělají z vás lví královnu. Kvůli tomu jsem do školy chodila se studem," vysvětluje Kateřina.

Kudrnaté vlasy radí Kateřina správně hydratovat, základem všeho je ale podle ní rozpoznat konkrétní typ kudrlinek - každé si totiž žádají jinou péči a v závislosti na tom i jiné produkty, jako je šampon nebo kondicionér. „Znám to z vlastní zkušenosti. Když člověk začíná, je to složité a máte pocit, že vlasových produktů je miliarda. Zeptat se je nejlepší řešení. A rozhodně se nevzdávat," dodává na závěr.

Lejla Abbasová si dělá na noc ananas

Také moderátorka Lejla Abbasová propadla péči o své kudrliny a jak sdělila v rozhovoru pro Lifee,cz, stará se o ně právě po vzoru Kateřiny Pechové. Metoda, která detailně rozebírá péči o kudrnaté vlasy, pochází ze zahraničí a nalézt ji můžete pod zkratkou CGM, tedy Curly Girl Method.

„Tahle metoda pracuje právě s tím, že jsou kudrnaté vlasy specifické, a vyžadují proto specifické podmínky a přístup. Metoda vychází z typologie kudrnatých vlasů. Každá žena má jinou strukturu kudrlin a vlnek, a jinak také každý tento typ vlasů funguje. Záleží také, jak jsou které vlasy zatěžované," vysvětluje moderátorka, která už nenakupuje pro své vlasy produkty z drogerií a nepoužívá na ně gel, pouze pěnu, která jejím kudrlinkám vyhovuje.

Mimo to začala Lejla Abbasová vysoušet své vlasy starým tričkem, po vzoru svých kudrnatých kolegyň. „Také když jdete spát, měla byste mít ve vlasech saténovou gumičku a účes na ananas, takže po nocích už úspěšně ananasuji," přidává k dobru jeden z triků.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články