Tajemství dokonale hladké pleti padesátnice Salmy Hayek: Radiofrekvenční přístroj, meditace a výtažek z tepezcohuite

Tajemství dokonale hladké pleti padesátnice Salmy Hayek: Radiofrekvenční přístroj, meditace a výtažek z tepezcohuite
Zdroj: Profimedia
Mexická herečka Salma Hayek se vzdor pěti křížkům na krku chlubí obličejem bez jediné vrásky. Nestojí za tím ale botox, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ten totiž tmavovlasá kráska striktně odmítá.Salma v průběhu let prozradila celkem tři triky, kterými si udržuje mladistvý vzhled.Tím prvním je radiofrekvenční přístroj, jejž na pleť pravidelně používá. Díky němu má pokožku více vypnutou a zářivější.Salma je také velkou fanynkou meditace. Tvrdí, že po skončení seance vypadá podle přátel a rodiny na dvacet. A když ji náhodou vynechá, začne se podle svých slov rozpadat.+ 2 fotky+ 3 fotky

I když jí pomalu táhne na šedesátku, stále se chlubí dokonale hladkou tváří bez vrásek. Herečka Salma Hayek (56) v podcastu Kelly Ripy Let's Talk Off Camera nyní prozradila, co vězí za jejím mladistvým vzhledem. A žádné chirurgické zákroky či botoxové injekce za tím nehledejte.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 21. 07. 2023 14:00

Šestapadesátiletá diva rozhodně není fanynkou invazivních kosmetických zákroků, ač stav její pleti napovídá opaku. "Ne, nechodím na botox," nechala se slyšet v rozhovoru s Kelly Ripou. "Často ale používám radiofrekvenční přístroj na pleť, který na mě působí mnohem lépe než na kohokoliv jiného," dodala půvabná brunetka.

Radiofrekvenční nebo mikrofrekvenční přístroje zjemňují a zpevňují pleť, která pak působí mladistvěji a zářivěji. Použít se dají jak na obličej, tak na zbytek těla. "Lidé, kteří tyto přístroje používají, mi říkávají, že u nich zdaleka nemají takový efekt jako u mě," poukazuje Hayek.

Díky meditaci prý vypadá Salma Hayek na dvacet

Herečka se ale v péči o pleť nespoléhá jen na technické vymoženosti. Také se intenzivně věnuje meditaci. "Stává se mi, že když se pak vrátím mezi lidi, tvrdí mi, že vypadám na dvacet," směje se máma šestnáctileté Valentiny.

Pozitivní vliv meditace nepozoruje mexická herečka jen po stránce estetické, ale také zdravotní. "Když nějaký čas nemohu meditovat. Hádejte, co se stane. Nejenže mi začíná povadat obličej a vlastně všechno, ale také mě začnou zlobit meziobratlové ploténky, krční páteř, kyčle, kotníky... Prostě se začnu rozpadat," krčí rameny hvězda Desperada.

Tepezcohuite místo botoxu, peelingu a výplní

Salma se už v minulosti nechala slyšet, že nehodlá chodit na botox. "Nevěřím na botox, protože tím ztratíte mimiku. Máte strnulý obličej, který by se měl hýbat," vysvětlila v rozhovoru pro magazín DuJour své důvody. Přidává se tak k dalším hollywoodským hvězdám, jako je Julia Roberts (55), Meryl Streep (74) nebo Sarah Jessica Parker (58), které rovněž nemají pro tento zákrok pochopení.

V co naopak herečka věří, je látka z trnitého keře zvaného tepezcohuite (Mimosa tenuiflora), která se v Mexiku už dlouhá léta používá k hojení popálenin. "Umí skvěle regenerovat pokožku, ve Státech tohle ale nikdo kromě nás nepoužívá. Když jsem přinesla vzorek do jedné laboratoře, zůstali v údivu nad tím, proč tohle ještě nikdo používá. Proto nepotřebuji botox, peeling ani výplně. Bude mi 49 let a jediné, co používám, jsou mé krémy," nechala se slyšet roku 2015 pro magazín Elle.

Zdroje informací:

Let's Talk Off Camera

Elle.com

DuJour

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články