Péče o pleť po čtyřicítce: Ta moje je hysterická, platí na ni jen dvě věci, tvrdí Miluše Bittnerová

Péče o pleť po čtyřicítce: Ta moje je hysterická, platí na ni jen dvě věci, tvrdí Miluše Bittnerová
Zdroj: Lifee.cz/Martin Procházka
Herečka Lucie Zedníčková se v běžném životě líčí minimálně, aby si pleť co nejvíc odpočinula. Na péči používá jen kvalitní lékařské značky.
Herečka Štěpánka Fingerhutová nepodceňuje péči o pleť ani v pětadvaceti letech. I ona se přišla inspirovat na veletrh For Beauty.
Pleť krásné herečky Miluše Bittnerové dostává často zabrat. V roce 2016 účinkovala v taneční soutěži StarDance.Ani během moderování pořadu Na kafeečko se moderátorka Miluše Bittnerová nevyhne líčidlům. Jedním z hostů její talk show byla novinářka Pavlína Saudková.
+ 3 fotky+ 4 fotky

První vrásky, povadlá kůže, suché šupinky. Čtyřicítka na krku přináší ženám nové nemilé výzvy. Jak udržet pleť v kondici a zářivou? Herečka a moderátorka Miluše Bittnerová prozrazuje své beauty zásady, kosmetička Marcela Baldas zase varuje před zásadními přešlapy.

Markéta Behinová
Markéta Behinová 17. 04. 2022 09:00

S herečkou a moderátorkou naší talk show Na kafeečko jsme se potkaly na veletrhu For Beauty. Shodly jsme se, že s úderem čtyřicítky obě pociťujeme, že pleť je mnohem víc rozmazlenější a někdy se chová dost šíleně.

Já mám od malička přecitlivělou a problematickou pleť, takže se o ni musím důkladně starat. Dřív jsem to dělala špatně a nepoužívala ani správnou kosmetiku. Vše se změnilo tak kolem třicítky, kdy jsem si nechala konečně poradit,“ vysvětluje Miluška. Od té doby navštěvuje kosmetické salony a k tomu o pleť pravidelně pečuje doma.

Dvě klíčové věci v péči o pleť

Mezi hlavní zásady, které herečka dodržuje, patří hydratace a odličování. „Mám přecitlivělou pleť a nejsem fotogenická, což je pro herečku fakt výborný,“ říká. Při své profesi bývá mnohdy nalíčená i několikrát za den hutným filmovým či divadelním make-upem. „Pleť hereček dostává zabrat a je to pro ni třeba pětinásobná zátěž v porovnání s jinými profesemi. Moje pleť je navíc problematická a hysterická. Když mě líčí nová maskérka, tak většinou zčervenám. Musím být velmi opatrná. Před čtyřicítkou to byla jen hysterie, teď přichází stáří,“ dodává Miluše Bittnerová, kterou můžete sledovat každou středu v nové epizodě pořadu Na kafeečko.

Počet lahviček v koupelně bobtná

Od té doby, co mám dceru Betynku, víc jsem se zaměřila na přírodní kosmetiku, která ale nedokáže úplně všechno. Počet lahviček u mě v koupelně bobtná, nejhorší je to pak v kufru na dovolenou.“ Pokud by Miluška doma zapomněla odličovač, použila by jedině obyčejnou vodu.

Nemá ráda krémy na ruce. S oblibou ale sáhne po produktech Biorganica (Inlight, Zuii) nebo korejské kosmetice Whamisa. Na veletrhu For Beauty ji zaujala kosmetická značka Natinuel, která vznikla na základě lékařských výzkumů a stala se konceptem pro odbornou kosmetologii. Zaměřuje se na řešení různých nedostatků pleti.

Péče o pleť po čtyřicítce. Co radí kosmetička?

Už někdy po pětatřicítce začíná pleť strádat nedostatkem vody v tkáních a problémem se stává dehydratace. Nejdříve se častěji pocitově stává pleť sušší, postupně dochází k hloubkové dehydrataci a trvalé povrchové přesušenosti. Když potom věkem dochází k ubývání tzv. "hormonů mládí", tak se u typu pleti, který má tendenci se v těch vrchních vrstvách zeslabovat (to je dané např. fototypem a genetikou), přesušuje ještě více,“ vysvětluje Marcela Baldas, lektorka kosmetické značky Natinuel. Výhodu prý mají tzv. “hrošíci”, kteří mají silnější kůži a ta k zeslabování neinklinuje. Nemá tendenci se tolik přesušit.

Neužívat přemíru přípravků a nekombinovat značky

Lektorka Natinuel považuje za fatální, pokud žena místo odborné pomoci začne experimentovat s přípravky, používat jich nadmíru a od různých značek. „V dnešní době se obrací proti uživatelkám přemíra kosmetických značek na trhu. Každý výrobce chce samozřejmě nabídnout to nejlepší, často i to nejsilnější. Když zvolíme i třeba sofistikovanější výrobce, ale používáme naráz dva tři produkty různých značek, tak to může být pro pleť konečná z hlediska fyziognomie a pozastavení právě samohydratačních funkcí kůže.

Marcela Baldas zároveň dodává, že v péči o pleť (nejen po čtyřicítce) je nezastupitelná konzultace s kosmetičkou. A to nejen z hlediska výběru správných produktů, ale také kvůli diagnostice pleti a celkovému udržování si obličeje v kondici. Pleť nám po čtyřicítce začne ukazovat různé přešlapy, kterých jsme se dopouštěly. Když k tomu připočteme úbytek kolagenu a elastinu, není to pro nás ženy milosrdné období. My se ale jen tak nedáme!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články