Vítěz SuperStar Adam Pavlovčin se proslavil díky sestře Radce: Odmala jsem se po ní opičil, teď fandí ona mně

Radka Pavlovčinová se svým bratrem Adamem, který je vítězem soutěže SuperStar.Radka a Adam Pavlovčinovi na letošním předávání cen Český Slavík.Radka Pavlovčinová je známou muzikálovou zpěvačkou.S mladším bratrem do společnosti příliš často nechodí.+ 6 fotek+ 7 fotek

Vítěz SuperStar Adam Pavlovčin (27) se na Českém Slavíku vůbec poprvé objevil po boku své sestry Radky (33), která byla ještě donedávna slavnější než on. Teď se role obrátily a Adam díky vítězství v pěvecké soutěži září jako kometa. "Bratrův úspěch mě teď velmi motivuje," prozradila muzikálová diva, která byla letos nominovaná na Cenu Thálie.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 11. 2022 08:00

V rozhovoru pro Lifee.cz Adam Pavlovčin přiznává, že sestra pro něj byla od dětství velkou inspirací. Radka totiž už v 15 letech odešla do Prahy a stala se úspěšnou muzikálovou zpěvačkou.

Já se po ní trošku opičil. Když jsem byl malý, Radka zpívala a tancovala, chodila na dramatický kroužek a já zkoušel podobné věci," vzpomíná Adam. A tak zatímco tenkrát pro něj byla sestra vzorem, po zpěvákově úspěchu v SuperStar se jejich role malinko obrátily. „ Když mi někdo lichotí, jak dobrý je můj bratr a kolik má fanoušků, tak já se úplně rozplývám," libuje si Radka.

Byl to letos na Slavících trochu stres, nebo jste vyrovnaní?

Adam: My ještě společně na žádné podobné akci nebyli, takže to pro nás byla velká premiéra. Žádné napětí jsme ale nepociťovali, nominace byly známé a my měli nějaké favority.

Radka: Spojili jsme příjemné s užitečným. Viděli jsme se a zároveň jsme měli hezký kulturní zážitek.

Jak jste prožívali oblékání? Dress code si přeci jen žádá své.

Radka: Adam žije v Bratislavě a já zde v Praze, takže jsme se dohadovali online, abychom se vyladili.

Adam: Poslal jsem Radce sako a zeptal se jí, jestli k němu dokáže něco najít. Radka byla kreativní a přišla s těmito krásnými šaty.

Radka: Jsou půjčené od Talabaya, Adamovým návrhářem je zase Viktor Bark.

Shodnete se na všem, nebo si také dokážete upřímně říct, že vám něco nesluší?

Adam: My si vzájemně pomáháme a podporujeme se. Když už se kritizujeme, tak konstruktivně.

Radka: Máme dost podobný vkus, i na muziku. Adamko je víc fashion, já jsem v tomto ohledu spíš tradičnější. Možná se díky tomu občas hezky protneme.

Nedávno proběhlo předávání Cen Thálie, kde jste byla, Radko, nominovaná v kategorii loutkové herectví. Prožíval to s vámi váš bratr?

Adam: Bohužel jsem nemohl být s ní kvůli jiným pracovním povinnostem. Teď toho trochu lituji. Ale užila sis krásný večer, že?

Radka: Ano, užila jsem si to velmi. Teď má Adam před sebou turné, čekají ho tři koncerty na Slovensku a tři v Česku, takže tohle zase já prožívám s ním.

Vyrůstali jste společně, tušili jste, že budete mířit stejným směrem?

Adam: Vlastně ani ne, měli jsme spíše taková období. Chvilku jsme byli spolu, chvilku od sebe. Radka odešla v 15 letech do Prahy a já zůstal na Slovensku, takže jsme spolu nebyli celou dobu. Na začátku jsme asi netušili, že nakonec skončíme u podobných profesí.

Radka: Já vždycky inklinovala k umění, ale bylo to víc herectví, kterým se dodnes zabývám. Adam se tím asi inspiroval a začal už jako velmi mladý zpívat - a byl v tom fantastický. Zpětně jsme velmi rádi, že se na té scéně můžeme potkávat, i když každý trochu jinde. Je pro nás vzácné být spolu, a ještě se radovat z našich úspěchů. Když mi někdo lichotí, jak dobrý je můj bratr a kolik má fanoušků, tak se úplně rozplývám.

Adam: Já samozřejmě také rád poslouchám chválu na sestru. Radka má pravdu, já se po ní trošku opičil. Když jsem byl malý, Radka zpívala a tancovala, chodila na dramatický kroužek a já potom zkoušel podobné věci.

Takže vás její úspěch motivoval, dá se to tak říct?

Radka: Třeba mě teď Adamův úspěch motivuje opravdu velmi! Řekla bych, že mě to znovu probudilo k životu. Nevím, jestli jsem pro něj byla podobnou motivací já?

Adam: Samozřejmě, vždyť jsme s rodiči chodili na každou tvoji premiéru. Radku jsem nonstop viděl na pódiu žít její sen, takže pro mě určitě byla velkou inspirací.

Radka: Je pravda, že oni ze Slovenska přijeli vždycky, i když to byla dlouhá cesta.

Dokážete si navzájem říct i špatné zprávy? Třeba když se tomu druhému příliš nedaří?

Adam: Radka je velmi šikovná, takže těch chyb dělá opravdu málo. Ale když už k něčemu takovému dojde, tak si konstruktivní kritiku umíme dát.

Radka: Jsme vychovaní k tomu být upřímní - k sobě navzájem rozhodně - a je to pro nás alfa a omega. Například kdyby mě Adam kritizoval, tak je to jediný člověk, od kterého si to vezmu k srdci, protože si ho vážím jako umělce. Naopak mě to posouvá dál. Nebereme si servítky, naopak.

Adam: A já se samozřejmě jako mladší bratr snažím hodně poučovat svoji starší sestru.

Související články

Další články