Vysněný dům Heidi Janků: Obýváku vévodí skleněný krb, u postele má zpěvačka baseballku na zloděje

Zpěvačka Heidi Janků bydlí ve vilce v pražské Uhříněvsi.Spodnímu patru dominuje velká červená sedačka.Heidi Janků dům rekonstruovala během pandemie covidu.Zpěvačka pozvala Lifee.cz k sobě na kávu.+ 21 fotek+ 22 fotek

Zpěvačka Heidi Janků (60) bydlí ve vile v pražské Uhříněvsi od roku 2002. Stěhovala se do ní ještě s manželem, hudebním skladatelem Ivo Pavlíkem, který zemřel v roce 2017. Dnes zpěvačce dělá v domě společnost pětiletý pejsek Eda, který smí i do postele. Jak prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz, zlodějů se nebojí, jelikož má v ložnici baseballovou pálku.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 04. 2023 12:00

Zpěvačka Heidi Janků si přesně pamatuje den, kdy se s Ivo Pavlíkem stěhovali. Bylo 16. června 2002 a brzy poté zasáhla Prahu jedna z největších povodní v historii. U nového domku tak měli prakticky řeku.

Heidi Janků vyměnila bungalov za vilku v Uhříněvsi

„Předtím jsme dlouho bydleli v Ostravě, potom na kraji Prahy ve Všestarech. Tam jsme si pořídili bungalov. Mysleli jsme, že nám to bude stačit, protože jsme s manželem byli jen sami dva. Ale potom jsme zjistili, že jsme oba takové veverky a bungalov nešel nafouknout," vzpomíná Heidi, která s Ivo Pavlíkem ráda sbírala suvenýry. Těch má dnes v domě jen pár. V bungalovu manželům scházelo také patro. „Patro je vlastně soukromá zóna. Neměli jsme před sebou kam utéct," vysvětluje zpěvačka.

Červený gauč, skleněný krb a útulná jídelna

Během pandemie covidu Heidi celé spodní patro svého domu zrekonstruovala. „Dlouho jsem se rozhodovala, ale cítila jsem, že už potřebuji změnu. Bydlím tady dlouho a dům chátrá. Nábytek už byl démodé," přiznává zpěvačka. Podívala jsem se na výpis z účtu a řekla si - jo, to asi dám. Trošku jsem vykrvácela, ale zase bydlím v novém a myslím, že se to docela povedlo," dodává dnes spokojeně.

Přízemí její vilky zabírá velký otevřený prostor, který z kuchyně a jídelny plynule přechází v obývací část, které vévodí velká červená sedačka a obývací stěna. Na ní Heidi hromadí zbytky suvenýrů, jež jí připomínají manžela. Pokoji dominuje také skleněný krb.

Otevřený prostor se lépe uklízí

S designem si Heidi během rekonstrukce nechala poradit. Můj synovec a jeho partnerka pracují u developerské firmy a jeho partnerka má na starost ukázkové domy, takže se zařizováním má zkušenosti. Radila jsem se s ní. Kuchyň mi navrhli. Věděla jsem koncept, jak bych to chtěla," popisuje Heidi.

Jak ale prozrazuje, v kuchyni moc času netráví, jen když má přijít návštěva. S přestavbou vilky je ale nadmíru spokojená. Předtím jsme zde měli vetešnictví, pořád jsem něco kupovala a už se tady nedalo hnout. Věděla jsem, že všechno musí pryč a chtěla bych to minimalistické. Aby se to dobře uklízelo," poukazuje zpěvačka.

Zloději se sem už zkoušeli vloupat, poukazuje Heidi

Přestože dnes Heidi Janků žije v domě sama, tvrdí, že se nebojí. „Musím říct, že ze začátku, když jsem tady zůstala sama, nebylo to úplně jednoduché. Neuměla jsem si na to zvyknout. Rok mi trvalo, než jsem si uvědomila, že se nic neděje. Já se tady nikdy nebála. I když jsme tu byli s manželem a byla jsem tu v noci sama," tvrdí zpěvačka a pohledem zabloudí přes okno k příjezdové cestě. Někdo mi tady vylomil kus plotu, takže se ke mně asi někdo dobýval - nevím. Ale nebojím se," usmívá se spokojeně.

Heidi Janků má baseballku a svého Edu

„Za prvé mám fajn sousedy, a kdyby cokoliv, můžu jim zavolat. Zadruhé mám v ložnici u postele baseballovou pálku, se kterou sice neumím, ale možná, že kdybych se rozmáchla, tak bych s ní někoho praštila," překvapuje zpěvačka a pálku jako důkaz přináší z ložnice. Zvykla jsem si na samotu i díky tomu, že mám toho svého Edu. Jdu si lehnout a za chvilku za mnou přijde," hladí Heidi svého pejska.

Související články

Další články