Žena, která změnila šatník Kate Middleton: Osobní asistentka a stylistka Natasha naučila princeznu víc riskovat

Natasha Archer
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Natasha Archer pracuje pro královskou rodinu od roku 2007. Nejprve jako asistentka princů Williama a Harryho, později jako pravá ruka Kate Middleton. Ačkoliv to palác nikdy nepotvrdil, četní módní návrháři se nechali slyšet, že Natasha funguje cca od roku 2013 také jako módní poradkyně a stylistka princezny z Walesu.Vybrala pro ni například modré puntíkované šaty Jenny Peckham, v nichž Kate roku 2013 představila světu prvorozeného syna, prince George.V roce 2016 se Natasha starala o Kateinu garderobu při státní návštěvě Kanady. Vybrala pro ni mimo jiné tyto zářivě červené šaty Preen......nebo šedý zavinovací kabátek značky Sentaler.+ 6 fotek+ 7 fotek

Přes deset let patří Natasha Archer (36) k nejbližším spolupracovníkům Kate Middleton (42). Dokonce tak důvěrným, že nechyběla po boku princezny z Walesu ani ve chvíli, kdy byla v polovině ledna hospitalizovaná na soukromé londýnské klinice po operaci břicha. Kdo tajemná dáma, která má na starosti nejen denní agendu trojnásobné maminky, ale také její ikonický módní styl, vlastně je?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 05. 02. 2024 07:30

Stylistka a osobní asistentka Natasha provází princeznu z Walesu prakticky na každém kroku. Nechyběla například u jejích porodů nebo na zahraničních cestách. Vždy nenápadná, vždy připravená pomoci, když bylo potřeba.

Z osobní asistentky stylistkou

Maminka dvou dětí Natasha, která je vdaná za královského fotografa Chrise Jacksona, vstoupila do služeb královské rodiny v roce 2007 jako osobní asistentka princů Williama (41) a Harryho (39). Stalo se tak poté, co absolvovala hispánská studia na King's College. Hovoří plynule španělsky a italsky a také složila maturitu v oboru umění.

Když do rodiny přibyla v roce 2011 Kate Middleton, Natasha, láskyplně zvaná Tash, si vzala na starost i její agendu. V roce 2014 se pak na žádost samotné královny stala stylistkou vévodkyně z Cambridge a měla z valné části na svědomí garderobu Kate při státní návštěvě Austrálie a Nového Zélandu na podzim téhož roku.

Královna Alžběta II. chtěla podle magazínu Grazia po Natashe jediné - aby Kate změnila z "dívky odvedle" v noblesnější osobnost. "Natashina hlavní úloha spočívá v práci osobní asistentky, ale před pár měsíci začala působit také jako módní poradkyně Kate," tvrdil tehdy zdroj prestižního módního časopisu. A dívka se s chutí vrhla do práce. Začala své šéfové objednávat zboží na ASOS a Topshop a společně pak ladily outfity.

Natasha pozvedla Williamův styl realitního makléře

Natashiny pozornosti nebyl ušetřen ani princ William. Když byla hotová se stylingem Kate, vrhla se milovnice modelů od Jenny Packham na jejího muže. Rozkaz od královny zněl jasně, poněkud aktualizovat jeho "styl realitního makléře". Při státní návštěvě Kanady tak William představil lněná saka a svetry od značek J Crew, Jaeger a Reiss, která patří z těch dostupných mezi Natashiny nejoblíbenější.

Změny doznal i princův formálnější šatník. Začaly se v něm objevovat obleky od krejčích z Gieves & Hawkes, vždy jednořadé, čímž se lišil od svého otce, prince Charlese (75).

Natasha Archer naučila Kate milovat módu

Hlavní díl práce ale odvedla Natasha na Kate. Například tím, že ji přinutila vystoupit z komfortní zóny a více experimentovat. Když společně vyrazily roku 2016 na cestu po Kanadě, vymyslela Natasha pro vévodkyni hned několik outfitů, včetně toho nejvýraznějšího, a to zářivě červených koktejlek značky Preen.

"Zpočátku byla Kate zdrženlivá, co se týče módy, teď se jí ale baví. Natasha pro ni odvádí černou práci, hledá na e-shopech, objednává na zkoušku stovky a stovky šatů. Přesvědčila Kate, aby více riskovala. Například ji přiměla zkrátit spodní lem šatů, a Kate se tak postupně stala trendsetterkou," uvedl zdroj listu Vanity Fair.

Jedinečná Maheen Khan a puntíkované šaty Jenny Peckham

Byla to také Natasha, kdo Kate představil oblíbenou pákistánskou módní návrhářku Maheen Khan (74). Dáma zvaná Coco Chanel Východu pak pro vévodkyni připravila hned tři modely, které v roce 2019 využila při státní návštěvě její rodné země.

Natasha byla jedním z mála lidí, kteří měli tu čest navštívit Kate v nemocnici po porodu všech tří dětí. V roce 2013 ji kamery zachytily, jak míří do soukromého křídla Lindo s dnes již legendárními modrými puntíkovanými šaty Jenny Peckham, v nichž Kate za pár hodin představila světu budoucího britského krále George. A chybět nesměla ani při poslední hospitalizaci princezny z Walesu, aby se postarala o její diář a pohodlný převoz domů do Windsoru.

Zde si ženy určitě budou mít o čem vyprávět. Obě jsou nejen milující maminky, ale také mají podobné zájmy. Natasha se tak bezesporu postará o to, aby Kate byla během rekonvalescence v psychické pohodě.

Zdroje informací:
Dailymail.co.uk
Telegraph.co.uk

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články