Zuzana (36): Manžel šel na Velikonoce koledovat i s malým synem. Když se vrátil nalitý a sám, měla jsem sto chutí ho zaškrtit

Rodinné příběhy: Manžel šel na Velikonoce koledovat i s malým synem. Když se vrátil nalitý a sám, měla jsem sto chutí ho zaškrtit
Zdroj: Freepik

Zuzana se hrozně zlobí na svého manžela. Na Velikonoční pondělí vzal jejich pětiletého syna Adama koledovat po vesnici. Jenže se vrátil opilý a bez něj...

Jana Jánská
Jana Jánská 25. 03. 2024 13:00

Můj manžel Martin (35) mě naštval tak, že s ním nemluvím už pár dní. Co byste dělali na mém místě? On se totiž na Velikonoce opil a zapomněl syna Adama (5) u sousedů.

Manžel upletl pomlázku

U nás na vesnici se Velikonoce slaví tradičním způsobem. Manžel už před pár týdny vzal syna na procházku a přinesli pruty, ze kterých upletli pomlázku. Malý jen koukal a snažil se vyrobit svou vlastní, ale ještě mu to moc nešlo.

Jsem ráda, že má tyto tradice takříkajíc z první ruky. A vidí, jak by to mělo probíhat. Vsadím se, že spousta dětí o tom ví jenom z televize. Pomlázku, pokud ji v tom zmateném světě, kde je šlehání považované za násilí, si leda tak koupí v krámu.

Manžel vzal syna na koledu

Velikonoční pondělí u nás také probíhalo klasicky. I když jsem se vzbudila dřív, počkala jsem v posteli, až mě manžel s malým Adámkem přijdou "vzbudit", polít vodou a sešlehat. Manžel to letos nechal na synovi, který svou povinnost bral hrozně vážně.

Musela jsem se přemáhat, abych se nerozesmála. Pak dostali výslužku, Adámek navíc šálek kakaa a manžel panáka. Po snídani se oblékli a vyrazili na koledu po vesnici. Vyfotila jsem si je, abych měla vzpomínku na tento velký den.

Adámek totiž šel poprvé s tátou, jen dva chlapi. Tvářil se vážně a v rukou třímal pomlázku, která byla tak akorát pro dospělého, ne pro malého klučinu. Ale nenechal si to vymluvit a táhl ji sám.

Manžel zapomněl syna u sousedů

Když odešli, pustila jsem si televizi a odpočívala. Plán byl takový že až se kluci vrátí, dáme si oběd. Jenže on se mi domů vrátil jenom jeden. Kolem půl dvanácté jsem zaslechla šouravé kroky. Otevřela jsem dveře a tam stál manžel. Pohled měl kalný, potácel se a v rukou držel pomlázku. Nejhorší ale bylo, že přišel sám.

"Kde je Adámek?!?" vyštěkla jsem na něj. Zamumlal něco, jenže mu nebylo rozumět. Měla jsem chuť zaškrtit ho na místě. Zachránilo ho jenom to, že mi zazvonil telefon. Naštvaně jsem to zvedla, protože volala sousedka. Oznámila mi, že Adámek je u nich a hraje si s jejím synem. Se smíchem mi popsala, jak se můj manžel po pár panácích zvedl a odešel.

Jenže ten vůl šel domů sám. Ještě nikdy jsem na něj nebyla tak naštvaná. Teď máme tichou domácnost a vyhodila jsem ho také z ložnice. Jak mohl udělat něco takového?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články