Porodily do 25 let a neměnily by. 10 mladých maminek mezi celebritami

Britney, Adele, Solange. Ještě nepřekročily pětatřicítku. A už jsou (několikanásobnými) matkami.
Zdroj: Profimedia.cz

Naše maminky a babičky s mateřstvím neotálely. Jakmile dosáhly plnoletosti a setkaly se s muži jejich života, nový život byl na cestě. To většinou nepřekročily ani 25letou hranici.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 04. 07. 2017 16:39

Dnešní ženy považují rodičovství pod touto věkovou hranicí za nerozvážné, nepraktické i omezující. Necítí se na něj zralé, strachují se o svou kariéru i „konec mládí“. Stejně jako se manželství odsouvá do kolonky „přežitek“, s ním i rodinný život. Dítě je čarou přes rozpočet, klecí, do níž se z nezávislého života s možností cestování nechce.

A přesto může být tím nejlepším, nebo alespoň dobrým rozhodnutím. Těmto celebritám vstoupily do života děti ve chvíli, kdy jejich vrstevnice budovaly prestiž a po večerech vymetaly večírky. Coby mladé maminky však dokážou podle předpokladů svým dětem lépe porozumět, neboť pro ně budou spíše kamarádkami.

Inspirujte se slavnými matkami do 35 let, které svou první ratolest přivedly na svět ještě před 25. narozeninami.

1. Adele (29)

Profimedia.cz

Britská zpěvačka patří k nejmocnějším matkám světa. A také k těm nejmladším.

Syna Angela Jamese Koneckiho porodila 19. října 2012, tedy v pouhých 24 letech. Jeho otec Simon Konecki a manžel jedné z nejvlivnějších zpěvaček pracuje jako výkonný ředitel charity Drop4Drop. A jak se zdá, rodinka je to spokojená.

V ručně psaném vzkazu po zrušení dvou vyprodaných koncertů ve Wembley uvedla: „Koncertování je specifická věc, dost dobře mi nesedí. Ve skutečnosti jsem domácí typ a dělají mi radost malé věci.“

2. Hilary Duff (29)

Profimedia.cz

Svého syna Lucu Cruze Comrieho porodila hokejistovi Mikovi Comriemu, když jí bylo teprve 24 let. S ním se loni rozvedla, podle časopisu Cosmopolitan ale nadále udržují krásný vztah.

„Pospolu to nefungovalo dost dobře, ale stále v tom bylo hodně lásky.“ Raději však zůstane svobodnou matkou, než nešťastnou. „Necítím hořkost, ale nevím, jestli spolu mají být lidé navždy. V dlouhém vztahu se dějí věci, s nimiž nemůžete pokaždé bojovat (…) Jen se chci prát za štěstí.“

3. Camila Alves (35)

Profimedia.cz

Ve věku, kdy řada žen vítá na světě svou první ratolest, tančí okolo manželky herce Matthewa McConaugheyho rovnou tři.

S mateřstvím tedy začala ještě před třicítkou. Syna Leviho držela poprvé v náručí v roce 2008, když slavila 24. rok života. S dvouletými odstupy mu porodila sestru Vidu (2010) a syna Livingstona (2012).

Do vínku jim rodiče dali krásu (Camila se živí jako modelka a designérka a Matthew, o něm snad nemusíme ani psát) a jistě i herecký talent.

4. Nicole Richie (35)

Profimedia.cz

Když v dětství a pubertě „řádila“ s nejlepší kamarádkou Paris Hilton, ještě netušila, že jí osudový muž rychle utne tipec. Ale kdo by si nepřál otěhotnět s panem Božským a dobrovolně se vzdát hýřivého života, že?

S frontmanem pop-punkové kapely Good Charlotte začala randit v roce 2006. O dva roky později (to měla na krku Nicole teprve 2,5 křížků) k nim přibyla dcera Harlow Winter Kate Madden. A hned za ní syn Sparrow James Midnight Madden.

5. Solange (31)

Profimedia.cz

Symbolicky oslavit dospělost lze (nejen) dvěma způsoby: koupí „tvrdého“ nebo… mateřstvím. Ale sestra Beyoncé se do všeho pustila rychle.

V 16 letech vydala první sólové album. V 17 si vzala Daniela Smithe (jemu bylo mimochodem 19). A v 18 vyklouzl na svět syn Daniel Julez J. Smith, Jr. Proslýchá se, že nejprve brzkého rodičovství litovala. Nikdy však o svém synovi nepřestala mluvit jako o „nejúžasnějším neplánovaném požehnání“.

6. Lily Allen (32)

Profimedia.cz

Mateřství se pro britskou zpěvačku a party girl stalo zkouškou.

Když poprvé otěhotněla, ještě ani nebyla vdanou paní. Se stavitelem a designérem Samem Cooperem randila teprve rok, ale rozhodli se, že si dítě ponechají.

Těhotenství však provázely komplikace. Allen těžce krvácela a v šestém měsíci se nakazila virovou infekcí. Syn William ji nepřežil.

O měsíc později se pár zasnoubil a když se příští červen brali, Allen už byla několik měsíců v očekávání. Tentokrát se vše povedlo a na svět se vyklubala dcerka Ethel Mary. To bylo zpěvačce teprve 25 let.

Ještě ale neměla vyhráno. Dceři se špatně dýchalo a odmítala jíst – diagnostikovali jí nemoc zvanou laryngomalácie. Po dvou operacích a osmiměsíčním příjmu potravy trubičkou se vše uklidnilo.

Dnes je zpěvačka dvojnásobnou matkou – porodila Ethel sestřičku Marnie Rose.

7. Britney Spears (35)

Profimedia.cz

Tvář prvorozeného syna Seana Prestona Federlineho poprvé spatřila ve 23 letech, druhý, Jayden James Federline, vykoukl na svět téměř přesně za rok. Péče o děti a jejich výchova rozhodně nepatří k lehkým disciplínám, Britney se ale k ukázkovým matkám řadit nebude.

Po úmrtí tety jen pár měsíců po druhém porodu se stala lovnou zvěří paparazziů. Nebylo těžké ji zachytit opilou. Sled událostí nabral spád – Britney nastoupila do léčebny, kde nevydržela ani 24 hodin, ostříhala si vlasy, dobývala se na svého manžela a děti, které mu soud svěřil do péče, a hrozilo jí roční vězení za řízení bez dokladů. Současná Britney se ale zdá být jako vyměněná.

8. Nicole Polizzi alias Snooki (29)

Profimedia.cz

Jedna z nejlépe placených televizních hvězd způsobila pozdvižení, když v březnu 2012 oznámila, že je těhotná. Vždyť teprve dosáhla čtvrtstoletí! Intuice jí ale podle všeho radila správně.

Syn Lorenzo Dominic LaValle se narodil v srpnu 2012, dcera Giovanna Marie LaValle v září 2014. A o měsíc později byla veselka!

9. Ashlee Simpson (32)

Profimedia.cz

S frontmanem kapely Fall Out Boy Petem Wentzem vychovává syna Bronxe Mowgliho Wentze. Toho přivedla na svět v pouhých 24 letech. S Wentzem se rozvedla, ale netruchlí.

Teď se po jejím boku pýří herec Evan Ross. Vzali se v srpnu 2014 a o čtyři měsíce později oznámili, že čekají miminko. Ke klukovi přibyla holka, Jagger Snow Ross.

S tímto jménem v koutě rozhodně sedět nebude. Matkou Evana není nikdo jiný než legendární zpěvačka a herečka Diana Ross.

10. Jamie Lynn Spears (26)

Profimedia.cz

Slavnější ze Spearsových Britney porodila svou první ratolest ve 23 letech. Navzdory zdrženlivosti současné mladé generace žen vůči mateřství se jí to podařilo velmi brzy. A ani Jamie nepatří do kategorie žen, pro něž je rodičovství v období adolescence bláznovstvím.

Před třemi lety si vzala za muže byznysmena Jamieho Watsona. A před devíti porodila své první dítě. Ano, nespletli jsme si počty. Maddie Briann Aldridge se narodila v období zpěvaččiných 17. narozenin.

Autorka článku: Andrea Vránová

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články